Evlerde Hijyenik Ortam Sağlamak için Pratik Çözümler

Watsons  3 Şubat 2022

4 Dk

Evde hijyenik bir ortam oluşturmak sağlık açısından oldukça önemlidir. Evde hijyeni sağlamak amacıyla kullanabileceğiniz birçok farklı temizlik ürünü bulunur. Hijyen ve temizlik ürünlerini inceleyerek ihtiyacınıza yönelik olanları belirleyebilirsiniz. 

Pratik Temizlik Malzemeleri

Evde temiz bir ortam yaratmak istiyorsanız yerleri ve mobilyaları temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Yerleri silmek için yüzey temizleyici ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin kokulu ve kokusuz seçenekleri bulunur. Kokulu olan temizleyiciler ile temizliğin yanı sıra evinizin hoş kokmasını da sağlayabilirsiniz. Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suyun içerisine az miktarda çamaşır suyu koymanız mikropların temizlenmesine yardımcı olur. 

Ahşap zeminlerde ve yüzeylerde bu materyale uygun olarak üretilmiş temizlik malzemeleri kullanmanız daha faydalıdır. Ahşap temizleme spreyleri ile pratik bir şekilde yüzeyleri temizleyebilirsiniz. 

Ortam dezenfektanı ise oldukça pratik bir kullanıma sahiptir ve mikroplardan kolay bir şekilde kurtulmanıza olanak sağlar. Her türlü yüzeyde kullanabileceğiniz yer yüzey dezenfektanı sayesinde bazı virüs ve zararlı bakterilere karşı koruma sağlayabilirsiniz. Dezenfektan spreyleri istediğiniz yüzeye sıkıp bir bez ile silebilirsiniz. Bebek bulunan evlerde de ortam dezenfektanını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kapı kollarını ve banyoda yer alan klozet, musluk gibi yerleri düzenli aralıklarla dezenfektan spreyleri kullanarak pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Mutfağa Uygun Temizlik Ürünleri

Yemek yapılan alanlarda kullanacağınız temizlik ürünlerini seçerken dikkatli olmanız gerekir. Ağır kimyasal içeren ürünler yemek yapılan alanlarda kullanıma uygun değildir. Özellikle fırının veya buzdolabının içerisini temizlerken daha doğal içerikli ve gıda saklanan ortamlarda kullanıma uygun ürünlerden yardım alabilirsiniz.

Gıda alanı dezenfektanı mutfağınızda hızlı ve etkili bir temizlik yapmanıza imkan tanır. Yemek yapılan alanlarda oluşan bazı bakteri, virüs ve mantarların temizlenmesinde oldukça etkilidir. Gıda dezenfektanlarını tahriş etmeyen bir formüle sahip oldukları için mutfağınızdaki her türlü yüzeyde kullanabilirsiniz. Gıda saklama kaplarını, yemek pişirme ürünlerini gıda alanı dezenfektanları ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Yemek hazırlama aşamasında ve sonrasında dezenfektan spreylerini tezgaha sıkarak yemek yaptığınız alanda hijyen yakalayabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Bayram Bavulunuz Hazır mı?

Mutfak dolaplarında veya tezgahında bulunan inatçı yağ lekelerini ise yağ çözücü spreyler ile çıkartabilirsiniz. Yağ lekelerini temizlemek için yağ lekesinin bulunduğu alana spreyi sıkıp bir süre beklemeniz gerekir. Daha sonrasında ise bir bez ya da sünger yardımı ile yüzeyi temizleyebilirsiniz.

Mis Kokulu ve Yumuşak Çamaşırlar

Temiz ve hijyenik bir ortam sağlamak için evi temizlemenin yanı sıra evde bulunan çamaşırları da doğru ürünleri kullanarak yıkayıp temizlemek gerekir. Çamaşır yıkarken kullanabileceğiniz deterjanlar toz ve sıvı olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılır. Ayrıca beyaz ve koyu renkli çamaşırlar için kullanabileceğiniz farklı deterjan çeşitleri de bulunur. Beyaz renkliler için kullanılan deterjanlar çamaşırlarınızın daha beyaz ve parlak görünmesine yardımcı olur. Koyu renkliler için olan deterjanlar ise çamaşırların renklerinin solmasına engel olur. Renk koruyucu mendiller de çamaşırlarınızın renklerinin ilk günkü gibi kalmasına olanak sağlar. Renkli çamaşır deterjanları çamaşırlarınıza bakım yaparak dokularının zarar görmesini önler. Renk koruyucu mendiller sayesinde farklı renklerdeki çamaşırları birlikte yıkayarak tasarruf edebilirsiniz.

Yumuşatıcılar ise çamaşırlarınızın güzel kokmasını ve yumuşacık olmasını sağlar. Çamaşırlarınızın daha güzel ve yoğun kokması için koku toplarından faydalanabilirsiniz. Çamaşır makinenizin temizliği de çamaşırlarınızın güzel kokmasında etkili rol oynar. Düzenli aralıklarla çamaşır makinenizi temizlemeniz çamaşırlarınızın temizliği ve güzel kokması açısından oldukça önemlidir. Çamaşır makinesi temizleyici ürünler ile makinenizi pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Pratik çözüm olanakları sunan temizlik ürünleri ile evinizde yorulmadan temiz ve hijyenik bir ortam yaratabilirsiniz. İhtiyacınız olan bütün temizlik ürünleri uygun fiyat seçenekleriyle Watsons’ta sizleri bekliyor. 

(Visited 656 times, 1 visits today)