11.11 Kasım İndirimlerine Hazır Mısın?

sempeak  26 Ekim 2023

Biliyorsunuz ki bizde fırsatlar ve indirimler bitmez ama bu defa başka. Her yıl gerçekleşen ve çok özel avantajlar sunan 11 Kasım fırsatları bu sene de tüm hızıyla geliyor!

 

11.11 Kasım İndirimi nedir?

Büyük bir alışveriş etkinliği olan 11.11 Kasım indirimi, özellikle online alışveriş platformlarında yapılan büyük indirimlerin olduğu bir dönemi ifade eder. Bu özel gün, alışveriş çılgınlığı ve büyük indirimleriyle hepimizin aklını çeliyor. İhtiyaçlarınıza uygun ürünleri daha uygun fiyatlara alma fırsatı sunar. E tabii bu tarih bir kutlama havasında geçer.

 11.11 Nasıl Ortaya Çıktı?

11.11 tarihinin dünya çapında bir indirim günü olarak kutlanmasının sebebi, Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın öncülüğünde Çin’de başladı. Özellikle 11 Kasım’ın seçilmesinin sebebi, Çinli öğrenciler, 11.11’deki 1’lerin yalnız ve tek olduklarını sembolize etmesi için bugünü seçtiler. Diğer bir deyişle 11.11 tarihi Çin’de Tekler Günü, Yalnızlar Günü ya da Bekârlar Günü olarak bilinir. Yalnız olan ve bundan mutluluk duyanların günü olan bugünü Alibaba indirim günü olarak lanse ettiği için 11 Kasım indirim günü oldu. Jack Ma ve Alibaba ekibi bu tarihi bir tüketici şenliği haline getirmeye kara verdiler. İlk olarak 2009 yılında Alibaba’nın e-ticaret platformu Taobao’da büyük bir alışveriş etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik, büyük indirimler ve promosyonlarla dikkat çekti. Bu anlamlı tarih, çevrimiçi, alışverişte büyük bir ivme kazandırdı ve tabii tüketicinin de dikkatinden kaçmadı. 11.11 tarihi zamanla Çin dışında da popüler hale geldi ve diğer ülkelerdeki e-ticaret platformları da bu tarih, büyük indirimlerle kutlamaya başladı. Günümüzde 11.11 dünya genelinde “Dünya Çapında İndirim Günü” olarak kutlanır ve birçok alışveriş platformu bu tarihte büyük indirimler sunar. Bu etkinlik, tüketiciler için avantajlı alışveriş fırsatları sunarken, e-ticaret şirketleri için de yılın en büyük satış günlerinden birini temsil eder.

Hemen Okuyun  Cildiniz İçin En İyi Toniği Seçin

 

11.11 İndirim Bu Sene Hangi Günlerde?

Bu tür indirimler, her yıl farklı mağazalar ve e-ticaret platformları tarafından farklı günlerde sunulabilir. 11.11 indirimleri, 11 Kasım tarihinde 24 saat olarak kabul edilse de Türkiye’deki e – ticaret firmaları 9-10-11 Kasım tarihlerinde ürünlere indirimler uyguluyor. 11.11 indirimleri 2023 yılında 11 Kasım Cumartesi gününe denk gelmektedir. Hangi günlerde ve ne tür indirimlerin geçerli olduğunu öğrenmek için ilgilin mağazaların veya e-ticaret platformlarının web sitelerini veya duyurularını takip etmeniz gerekecektir.

 

11.11 İndirimi Ne Zaman Bitiyor?

Her yıl 11.11 tarihlerinde gerçekleşen indirimler tüketiciler tarafından dört gözle beklenir. Fakat hepimizin aklının bir köşesinde indirimin ne zaman biteceği de vardır. Genellikle 11.11 tarihinde saatler 23.59’u gösterdiğinde indirimler son bulur.

 

11 Kasım İndirimleri için Doğru Alışveriş Tercihleri Neler?

11 Kasım indirim gününde yüz binlerce üründe dev indirimler olduğu için o an ne alacağınız konusunda kararsızlık yaşayabilirsiniz. Çünkü 9- 10- 11 Kasım indirimlerinde birçok mağaza ve online platform sunduğu cazip fiyatlarla içinizde her şeyi satın alma isteği uyandırır. Bu karmaşadan dolayı da belki asıl istediğiniz şeyi ya da ihtiyaç duyduğunuz ürünleri almayı unutabilirsiniz. 11.11 dev bir indirim festivali olduğu için bir festivale hazırlanır gibi hazırlık yapmak size önemli bir fayda sağlayacaktır. Bir alışveriş listesi hazırlamak indirimlerin arasında kaybolmaktan ve kararsızlıktan sizi büyük ölçüde kurtarır. Listeyi hazırlarken önceliklerinizi belirleyip kesinlikle işaretleme yapmalısınız. Hangi ürünlerin ya da markaların indirime gireceği tamamen sürpriz olduğu için alternatiflerinizi de öncesinde belirlemeniz alışverişiniz sırasında kargaşayı engelleyecektir. Listeyi sizin önem sırasına göre hazırlayarak yukarıdan aşağı doğru ürünleri arayarak ilerleyebilirsiniz. Ana isteklerinizin yanına koyduğunuz alternatiflere yine de göz atmak önemli olabilir. Beklenmedik bir indirimle karşılaşmak fikrinizi değiştirebilir. Listenizde yer alan ürünlerin hangilerinin nerede daha uygun fiyata satıldığını bilmek de önemlidir.

Hemen Okuyun  Geri dönüşüm yaparak hem dünyayı hem de bedensel ve mental sağlığınızı iyileştirin

11.11 İndirimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

11.11 indirimleri neredeyse tamamen internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu sebeple alışveriş sırasında dikkatli olmak oldukça önemlidir. Hem kişisel bilgilerinizin çalınma ihtimali hem de güvenilir olmayan satış platformlarından yaptığınız alışveriş sonucunda yanlış – eksik ürün, sahte ürün gibi pek çok problemle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden internet üzerinden alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

  • Alışveriş yapacağınız satış platformu ile ilgili yorumlar
  • Ödeme yöntemleri
  • 3D Secure sistemi
  • SSL sertifikası
  • Fiziksel adres – sabit hat

Yukarıda ifade edilen noktalara alışveriş yapmadan önce dikkat ederseniz güvenli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu noktalara biraz değinmek gerekirse, alışveriş yapacağınız web sitesini daha önce kullanmadıysanız ve çok bilindik bir firma değilse oradan alışveriş yapmış ve deneyimlerini aktarmış kullanıcıların yorumlarını incelemek size güven anlamında önemli bilgiler sunar. Ödeme yöntemi ise ikinci önemli bir konudur. Sanal POS seçeneği sunan bir web sitesi, BDDK tarafından denetlendiği için hem güvenilirlik açısından hem de para iadesi gibi konularda çok daha iyi sonuç almanızı sağlayacak bir sistemdir. Bu sebeple ödeme yöntemlerini kullanmayacak olsanız bile baştan sona incelemelisiniz. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde 3D Secure güvenlik sisteminin uygulandığını belirtmediği sürece kredi kartı ile ödeme yapmanız risk teşkil eder.

Kart bilgileriniz kopyalama, çalınma gibi işlemlere maruz kalabilir. Bir diğer önemli konu ise web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığıdır. Bir sitenin güvenliğinin olup olmadığını en hızlı gösteren nokta SSL sertifikasıdır. URL çubuğunun sol kısmında yer alan kilit kapalı ya da yeşil ise web sitesinin SSL sertifikasına sahip olduğu ve güvenli olduğu anlaşılır. Eğer kilit açık ise o web sitesinde yapacağınız işlemler konusunda dikkatli olmalısınız. SSL sertifikası olmayan pazar yerlerinden hem 11.11 indirimlerinde hem de normalde alışveriş yapmaktan kaçınmanız gerekir. Son olarak web sitelerinin genelde en altında ya da iletişim sayfalarında yer alan bilgileri teyit edin. Örneğin, yazılan adresi Google’da aratarak haritalardan inceleyebilirsiniz. Bu noktalara dikkat ettiğinizde 11 Kasım indirimleri sırasında üzüleceğiniz, sinirleneceğiniz bir alışveriş süreci yaşamazsınız.

Hemen Okuyun  Güzel Bir Cilt İçin Zeytinyağı

 

11,11’de Watsons’ta %80’e Varan Büyük İndirimleri Kaçırma

11.11 indirimleri 2023’de Watsons’ta bir başka! 1- 11 Kasım günlerinde Watsons Card’a Özel her gün birbirinden heyecanlı ve farklı sürpriz indirimlerin olduğu bu festivali kaçırma !! makyaj ürünlerinden, cilt bakım kremlerine, cilt serumlarından parfüme, saç bakım ürünlerinden saç sirkelerine, ojeden elektrikli diş fırçalarına, rengarenk eyelinerlardan şampuanlara, saç boyasından tırnak bakım ürünlerine kadar pek çok ürünü cazip fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz. Belirtilen tarih aralıklarında Watsons online mağazalarında sunulan fırsatları hemen değerlendirebilir, tüm dünyada büyük heyecanla karşılanan Dünya Alışveriş Günü’nü sevdiğiniz ve ihtiyacınız olan ürünleri satın alarak mutlu bir şekilde geçirebilirsiniz!

 

11.11’de Çılgın İndirimlerle Watsons’tan Alışveriş Yap 

11.11 indirimleri kapsamında en sevilen makyaj markaları Revolution, Maybelline, Flormar, Nyx, Essence, Pastel, Loreal Paris’te Watsons Card’a özel kaçırılmayacak fırsatlar için mutlaka Watsons.com.tr’yi ziyaret edin. Cilt bakımda The Purest Solutions, Neutrogena, Bepanthol, Garnier, Loreal Paris, Simple, Frudia, Revolution Skincare gibi markalarda fırsatları değerlendirebilirsiniz. Saç Bakımda Elidor, Elseve, Gliss, Head & Shoulders, Pantene gibi çok tercih edilen markaların yanı sıra OGX, Toni & Guy, Ashley Joy , DP, Urban Care, Syoss gibi markaları da keşfedebilirsiniz. Kişisel Bakımda mutlaka Oral B, Rexona, Gillette Venus, Veet, Sensodyne ve Colgate markalarını incelemeyi unutmayın. 11.11 indirimleri ile Watsons’ta tüm ihtiyaçlarınızı tamamlayın!

(Visited 727 times, 1 visits today)