2024 Makyaj Trendleri Nelerdir?

sempeak  28 Şubat 2024

2024 makyaj trendleri manzarasında neler mi var; “ya nostaljinin izlerini sür ya da yeniliklerin peşinden koş” var. Zaman zaman 90’lı yıllara götüren nostaljik makyajlar, zaman zaman da günümüz makyaj trendlerine sahip çıkan sıra dışılığın, kendinizi ifade etmenize olanak sağlayacağı bir yıl sizleri bekliyor.

2024 Makyaj Trendlerinde Öne Çıkanlar Nelerdir?

Renkli farlar mavi ve yeşilin ön planda olacağı, koyu göz makyajlarına kadar birçok akım sizleri nostalji rüzgarının etkisinde bırakacak. Özellikle mavi tonlarıyla 90’lara hızlı bir dönüş sağlayacaksınız. Bunu yanı sıra gölgeli kırmızı ruj görünümünden eski siyah göz kalemi ve ultra pürüzsüz mat fondötene kadar makyaj bu yıl cesur, eğlenceli ve çok doğal olacak bir şekle bürünecek. Doğal güzellik ve abartının kol kola girdiği bir seneyle karşı karşıyayız. Tabii bununla da kalmayacak; yiyecekler de işin içine girecek. Kola, çilek ve espresso akımların başrolünde olacak. Bu sene makyaj trendlerini heyecanla takip edeceğiz.

Doğal ve Işıltılı Ten

Mat cilt makyajı bu yıl geri dönüyor ve 2024’te makyaj trendleri deyince akla ilk gelenlerden olacak. Doğal bir cilt görünümü sağlayan bu trend, cildi matlaştırmak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor. 90’lı yılların başından 2000’li yılların ortalarına kadar olan çarpıcı bir şekilde vurgulanmış, parlak T bölgesi görünümü geri dönüyor, ancak endişelenmeyin, 2024’ün sabitleyici pudraları sizi parlak bir disko topu gibi göstermeyecek veya ince çizgilerinize yerleşmeyecek. 2024’te cildinizle uyumlu, ağırlık yapmadan parlaklık elde etmenizi sağlayacak, ince öğütülmüş bir pudra tercih ederek vurguyu tam istediğiniz yere getirip hem nostaljik hem de modern bir görünüme kavuşmuş olacaksınız.

Hemen Okuyun  Renk Düzeltici Kapatıcılar için En Yeni Rehber

Renkli Göz Makyajı

Makyajınızda maviyi kullanma alışkanlığınız yoksa çabuk elinizi alıştırın. Dilerseniz mavi göz farları dilerseniz mavi eyeliner ile siz de 2024’ün ruhunu yakalayabilirsiniz.  Maviler göz makyajınızda buzun soğuk etkisini veya okyanusun büyüleyici derinliğini yansıtabilir. İsterseniz mavi maskara da kullanıp göz alıcı bir makyajla tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Fakat ben daha doğal bir görünüm elde etmek istiyorum ama bunu da maviyle sağlamak istiyorum diyenlerdenseniz; smokey göz makyajını neden mavinin tonlarıyla denemeyesiniz? Deneyin, pişman olmayacaksınız.

Göz Altı Makyajı

Sizi olduğunuzdan daha yorgun ve yaşlı gösteren göz altı morluklarından kurtulmak istediğinizi tahmin edebiliyoruz. Maalesef göz altı morluklarından kalıcı olarak kurtulmak pek mümkün görünmüyor. Ama son yıllarda doğru makyajı yaparak bu yorgun görünümden kurtulmanın ne kadar kolay olduğunu biliyoruz. İyi bir nemlendirme ve doğru bir kapatıcıyla göz altı makyajınıza doğru bir zemin hazırlamış olursunuz. Espresso make-up trendinin öne çıkacağı 2024’te odak noktasında gözler var. En yoğun kahve tonlarının kullanılacağı bu trendde kahve göz kalemi ve kahve göz farıyla göz makyajınızı göz altlarınızı dikkat çekmeyecek şekilde tamamlayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise göz pınarlarınıza parlak ve açık tonlarla vurgu yaparak göz altlarınızı daha pürüzsüz gösterebilirsiniz. Unutmayın ki aydınlık tonlar daha pürüzsüz bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Yumuşak Dumanlı Göz Makyajı

Son yıllarda her ne kadar doğallık ve sadelik revaçta olsa da gelecek yıl koyu göz makyajlarına dönüş olacak gibi görünüyor. Eyeliner veya kalem ile gözlerinizi belirginleştirebilir, dumanlı bir etki yaratmak için ise koyu renkteki farlardan yararlanabilirsiniz. Üstelik bunu sadece siyahın tonlarıyla yapmak zorunda da değilsiniz. Espresso makyajın trend olacağı bu yıl yumuşak dumanlı göz makyajınıza kahverenginin en sıcak tonlarıyla ulaşabilirsiniz. Veya hem dumanlı bir göz makyajım olsun hem de renklerden de mahrum kalmayayım diyorsanız mavi ve tonlarıyla da yumuşak bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Özellikle yaz akşamlarında bronz teniniz ile müthiş bir uyum içinde olacak dumanlı mavi göz makyajınızla gözlerinizi hayal edin. Şahane olmuyor mu sizce de?

Hemen Okuyun  Maskara Nedir?

Parlak Dudaklar

Dudak makyajında bu yılın favorisi ise iki tonlu parlak dudaklar. Dışa koyu bir çerçeveyle içe doğru gidildikçe açılan bir renk ile dudaklarınıza modern ve çarpıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu trend, makyajda kontrastı sevenler için ideal bir tercih olacak. Dudaklara yoğun bir parlaklık kazandıran gloss, 2024’ün vazgeçilmez makyaj trendleri arasında yer alıyor.. Bununla da kalmıyor tabii işte 2024 yılında aklınızı başınızdan alacak başka bir akım daha; Strawberry make-up. Doğanın taptaze renklerini makyajınıza taşımanın bir yolu. Pembe ve kırmızı tonlarının hakim olduğu bu trend, adeta bir çiçek bahçesinde dolaşıyormuş hissi veriyor. Yumuşak pembeler ve çilek tonları, yüzünüze doğal bir ışıltı katarken, sizi baharın taze esintisiyle buluşturuyor. Tabii bir de gözlerde koyu tonlar tercih edildiği için dudak makyajında nude ve soft tonlar tercih edebilirsiniz. Tercihiniz mat ya da parlak rujlardan yana mı olacak yoksa gloss mu tercih edeceksiniz, espresso make-up için bunun bir sınırı yok.

Göz Çerçevelenmesi

Artık hepimiz biliyoruz ki göz şeklimizi makyajla değiştirebiliriz. Bunu yolu da doğru yöntemlerle gözünüzü çerçevelemektir. Makyajla göz çerçevelenmesi, gözleri belirginleştirmek ve vurgulamak için kullanılan bir tekniktir. Genellikle gözlerin etrafına far veya eyeliner gibi ürünler kullanılarak göz çevresi belirginleştirilir ve daha çarpıcı hale getirilir. Göz çerçevelenmesi, gözlerin şeklini ve boyutunu dikkatle vurgulayarak yüzdeki diğer özelliklerle denge oluşturur ve genellikle makyajın odak noktasını oluşturur. Bu teknik, farklı renkler ve stiller kullanılarak kişiselleştirilebilir ve farklı görünümler elde etmek için uygulanabilir. Bu sene de ister kahverenginin tonlarını ister mavinin tonlarını kullanarak gözlerinizi çerçeveleyebilirsiniz.

Tek Renk Makyaj

Bu sene sadece nude makyajı sevenler değil, çarpıcı renkleri de sevenleri de mutlu edecek tek renk makyaj ile hepimizin yüzü gülecek. Toprak tonlarıyla yapılan nude makyajı artık çok iyi biliyoruz. Ama bununla yetinmek zorunda değilsiniz.  Şimdi biraz bu tarza renk katalım, tazelenelim. Ne dersiniz? Renkli nude makyaj derken tam anlamıyla nefes kesen, romantik ve pastel tonlardan bahsediyoruz. Pembe ve tonlarının ağırlıkta olduğu, bebek mavilerin, lilaların, sarıların, uçuk yeşillerin olduğu bir nude makyaj… Bu renkleri birbirleriyle doğru şekilde kombinlediğinizde harika görüneceğinize emin olabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Dayanıklı Tırnaklar için Temel Kılavuz

 

(Visited 281 times, 4 visits today)