Afrodizyak Parfümler

Watsons  22 Mart 2022

Aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit, Yunan mitolojisine vurduğu damgayı, ‘afrodizyak’ kelimesine de vurmayı ihmal etmemiş. Yunancası ‘aphrodisiakum’ olan kelime, ‘Afrodit’e ait’ anlamına geliyor. Bu ‘aşk ilacı’, libidoyu artıran etkili bir madde olarak kendisini kozmetik sektöründe de gösteriyor. Kokuların karşı cinsi etkileme üzerindeki gücü muazzam… Afrodizyak etkili parfümler, kokuların etkileyicilik dozunun artırılmak istendiği durumlarda devreye giriyor. Afrodizyak kokular, cezbedici özelliğini daha da fazla vurgulamak için formülüne eklenen özel maddeler sayesinde, vuruculuğunu odak noktaya alıyor. Bu nitelikleri bünyesinde barındıran afrodizyak parfümler, yalnızca karşı tarafta cinsel dürtüler uyandırmak için kullanılmıyor. Dişil ve eril enerjiyi ön plana çıkarmak ve hormonları harekete geçirmenin dışında, kalabalık ortamlarda hemen dikkat çekmek için de başvurulabiliyor.

Hangi Notalar Afrodizyak Parfümler için Vazgeçilmezdir?

Duyuları harekete geçiren kokuların alameti farikası, feromon denilen bir madde. Cinsellik hormonu olarak bilinen feromon sayesinde yayılan ‘aşkın kokusu’, ilk püskürtmeyle birlikte cinselliği ön plana çıkaran etkiyi doğuruyor. Afrodizyak parfümler için vazgeçilmez olan notalara birlikte göz atalım:

• Vanilya, çok eski zamanlardan beri doğal bir uyarıcı olarak kullanılıyor.
• Sandal ağacı, sedir ağacı ve paçuli cinsel heyecanı artırıyor ve maskülen yapısı ile genellikle erkek kokularında kullanılıyor.
• Amber, verdiği sıcaklık hissiyle kış mevsimine çok yakışıyor.
• Lavantanın arası, cinsel hayatını renklendirmek isteyen herkesle oldukça iyi.
• Tarçın, baharatlı koku ailesinin en etkileyici esanslarının başında geliyor ve libidoyu artırıyor.
• Afrodizyak parfümler denilince akla iştah açıcı tınılara sahip elma, portakal, kavun gibi meyve kokuları da geliyor.

Afrodizyak Parfüm Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İdeal oranlarda bir araya getirilen birbirinden özel ve etkili içerikten oluşan afrodizyak parfümler, seçim konusunda ayrı bir titizlik gerektiriyor. Etkisini artırmak amacıyla şişeyi üzerinize boca etmektense, kararında uygulama yapmak avantajınıza olacaktır. İşte parfüm seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

Hemen Okuyun  Evde Geçirdiğiniz Zamanlarda Size İyi Gelecek Günlük Bakım Rutini

• Sonbahar ve kış ayları için, atmosfere uygunluk gösteren odunsu ve baharatlı kokulara yönelebilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında ise meyveli ve çiçeksi esansların ön planda olan seçeneklere göz gezdirebilirsiniz.
• Partnerinizin beğenileri de seçim yaparken size yardımcı olabilir. Birlikte olduğunuz kişinin veya eşinizin sizde duymaktan hoşlandığı esansları içeren kokular ile ilişkinize renk katabilirsiniz.

Watsons Parfüm Yelpazesindeki Afrodizyak Parfümler

Tüm detayların ardından, sırada parfüm önerileri var! Afrodizyak parfümler Calvin Klein, Davidoff, Versace gibi dünyaca ünlü markalara ait alternatifleri ile Watsons’ta sizi bekliyor.

• Afrodizyak etkili kadın parfümleri arasında en çok tercih edilenlerden ilki Calvin Klein Euphoria. Euphoria nar, kaki ve hurma ile başlarken, misk ve amber ile sonlanıyor. Ortalarında ise siyah orkide, lotus çiçeği, menekşe ve kehribar damgasını vuruyor.
• Kadınsı ve zarif, oryantal ve çiçeksi: Versace Cyristal Noir. Büyüleyici etkisini gün boyu koruyan Crystal Noir İntepe ve orta notlarında zencefil, biber, kakul, gardenya, şakayık, portakal çiçeği; dip notasında ise amber, sandal ağacı ve misk sizlere göz kırpıyor.
• Afrodizyak etkili erkek parfümleri denilince akla ilk gelenlerden birisi Versace Eros. Nane yaprağı, limon kabuğu, yeşil elma, amber, Virjinya sedir ağacı ve meşe yosununun ideal birleşiminden meydana gelen odunsu ve erkeksi Eros ile tanışın.
• Tıraş kolonyasının maskülen havasını sevenlerin favorisi, okyanus esintilerinin baş gösterdiği Davidoff Cool Water, odunsu notaları taze çiçeklerin büyüleyici etkisiyle harmanlayan afrodizyak parfümler arasındadır. Misk, amber, sandal ağacı, sedir ağacı, nane, lavanta ve yasemin ile adeta bir arzu nesnesi haline geliyor.
• Tütün, tarçın, bergamot, lavanta, guaiac gibi esanslarla karakterize edilen Burberry London ve fresh yapısını çekici notalarla harmanlayan Bvlgari Aqua, ihtişamlı ve etkili kalıcı parfüm önerileri arasında sayılabilir.
Kendinizi her an taze, özgüvenli ve çekici hissetmek için Watsons’ta bulabileceğiniz etkili erkek ve kadın parfümleri ile tanışmanın tam zamanı!

Hemen Okuyun  Doğal Ürünlerle Hijyeni Yakalayın

 

(Visited 20.371 times, 14 visits today)