After Sun Kullanımının Önemi

Watsons  28 Ekim 2020

3 Dk

Parlak güneşin altında vakit geçirmek ve biraz da bronzlaşmak size kendinizi iyi hissettirir. Böylece vücudunuzun ihtiyacı olan D vitaminini de almış olursunuz. Tüm bu yararlarının dışında güneşe fazla maruz kalmak cildinize tahmin edebileceğinizden çok daha fazla zarar verir. Uzmanlar hangi yaşta olursanız olun güneşin UV ışınlarından korunmanın cildiniz için ne kadar önemli olduğunu sürekli vurgular. Bazen kumsalda güneşlenirken bilinçli olarak bazen de günlük koşuşturma içinde başka şeylerle meşgulken bilinçsizce cildinizi güneşin zararlı ışınlarına maruz bırakırsınız. Koruyucu ürünler kullansanız bile güneş cildinizde hasara neden olabilir. Bunun etkisini ciltte hassasiyet, yanma ya da kızarıklık olarak hemen görebileceğiniz gibi, sonuçlar yıllar sonra cilt lekesi ve kırışıklık olarak da karşınıza çıkabilir. Güneşe maruz kalan cildiniz, oluşan hasarı giderebilmek ve kendini toparlayabilmek için neme ihtiyaç duyar. Nemini kaybetmiş cilt kurur, çatlar, canlılığını kaybeder ve kırışır. After Sun diye adlandırılan güneşten sonra kullanılmak üzere düşünülmüş bakım ürünleri ile cildinize kaybettiği nemi kolayca kazandırabilirsiniz. Günlük alışkanlıklarınıza uygun olarak seçebileceğiniz farklı formlardaki After Sun çeşitlerini Watsons’ta rahatlıkla bulabilirsiniz.

After Sun Ürünleri Neden Kullanmalısınız?
Güneşten tamamen uzak durmak mümkün olamayacağı için güneşe çıkmadan önce cilt koruyucu ürünler uygulamak önemlidir. Ancak güneşe maruz kaldıktan sonra cilt bakım ürünleri kullanmak da aynı derecede önem kazanır. Güneş sonrası ürünlerinin cildiniz üzerinde kısa ve uzun vadeli birçok faydası vardır. Örneğin güneşe maruz kaldıktan sonra cildinizde kızarıklık, kaşıntı ve buna bağlı olarak tahriş oluşabilir. After Sun ürünleri kullanarak bu hissi azaltıp cildinizi yatıştırabilirsiniz. Kızarıp gerginleşen cildinizi güneş sonrası ürünleri kullanarak anında ferahlatabilirsiniz. İlk kullanımdan itibaren oluşan serinlik hissi tatilinize veya günlük hayatınıza daha rahat devam etmenizi sağlar. Cilt sağlığının yanı sıra After Sun ürünler tatil sonrası bronzluğun da daha uzun süre devam etmesini sağlayarak soyulmayı önler. After Sun ürünler, sağlıklı bir cilt kadar bronzluğunuzun da koruyucusudur. Güneşin etkisiyle kuruyan cildiniz kaybettiği parlak ve canlı görünümüne yoğun nemlendirme sonucu geri kavuşur.

Hemen Okuyun  İsopropil (Rubbing) Alkol Güzellik için Nasıl Kullanılır?

After Sun Ürün Çeşitleri
Cildinizin güneş sonrası yenilenmesi ve kaybettiği nemi kazanabilmesi için hangi formda ürün kullanacağınıza ihtiyacınız ve alışkanlıklarınız doğrultusunda karar verebilirsiniz. Güneş sonrası bakım ürünleri jel, losyon, sprey veya krem şeklinde bulunabilir. Watsons’ta; Watsons marka güneş sonrası bakım ürünlerini bulabileceğiniz gibi dünyada en çok tercih edilen Solait, Nivea, Sebamed, Garnier, Cosmed, Procsin, Eda Taşpınar gibi markaların ürünlerini de bulabilirsiniz. Cilt üzerindeki iyileştirici etkisi ile bilinen aloe-veralı veya salatalık suyu ile zenginleştirilmiş ürünler seçebileceğiniz gibi cildinizi canlandıracak vitaminler ile formüle edilmiş After Sun çeşitlerini de tercih edebilirsiniz.

After Sun Ürünlerinin Kullanımı
After Sun ürünlerini, güneş sonrası temiz cilde sıkarak veya sürerek uygulayabilirsiniz. Bu ürünler uygulandığı andan itibaren rahatlama hissi yaratarak hayatınızı kolaylaştırır. Daha fazla soğutucu etki tercih ederseniz ürünü kullanımdan birkaç saat önce buzdolabında bekletebilirsiniz. Uygulamadan sonra ürün cildinizde uzun süreli nemlendirme, yumuşaklık ve rahatlama sağlar.
Özellikle yaz günlerinde cildiniz için yapabileceğiniz en iyi şey onun ihtiyaçlarına hızlı çözümler bulabilmektir. Öncelikle yapmanız gereken güneşin etkisini en çok hissettirdiği öğle saatlerinde dışarı çıkmamaktır, dışarı çıktığınızda da güneşten koruyucu ürünler kullanmanız gerekir. Son olarak uygulayacağınız After Sun ürünler sayesinde yaz günlerinin tadını korkusuzca çıkartabilirsiniz. Hem cildinizin sağlığı hem de bronzluğunuzun daha uzun süre devam etmesi için Watsons’taki After Sun ürün yelpazesini inceleyerek size uygun ürünü hemen sipariş edebilirsiniz.

(Visited 926 times, 1 visits today)