Alerjik Yüzle Başa Çıkmak için Makyaj İpuçları

Watsons  5 Ekim 2020

3 Dk

Her kadın güzelleşmek için makyaj yapmayı sever. Fakat yüzünde alerjik reaksiyon olanlar için makyaj onları rahatsız eden bir şeye dönüşebilir. Bir yandan mükemmel bir makyaj yapmak isterken, diğer taraftan, alerjilerinin kötüleşmesinden korkarlar. Dürüst olmak gerekirse, eğer alerjisi olup mükemmel bir makyaj yapmak isterlerse, yapması gereken ilk adım doğru cilt bakım rutinini öğrenmektir. Ayrıca fondöten uygulaması da önemli adımlardan biridir. Yüz makyaj efsanesilerindeki alerjiye engel olmak için yapmanız gerekenleri öğrenin!

Cildi sakinleştirin ve yatıştırın

Kızarıklığa sahip yüz için yapılması gereken en önemli şey cildi sakinleştirmek ve yatıştırmaktır. Papatya içeren anti-inflamatuar ürünler gibi doğal cilt bakım ürünlerinin kullanılması cildin bağışıklığını ve kararlılığını geliştirebilir ve kızarıklık durumunu önleyebilir.

 Kuru cildi nemlendirin

Alerjik yüzdeki makyaj için yenilenme şarttır. Yenileme iltihabı inhibe edebilir; Kırmızımsı ve kuru soyulma durumunu azaltır. Yüzünüzde tonikle ıslattığınız pamuk kullanılması önerilir. Gece nemlendirme sürecini hafife almayın çünkü uyurken cildinizin onarılmasına izin verir. Bu nedenle yatmadan önce cildinizin gece iyileşmesine yardımcı olmak için yüz maskesi ve nemlendirici krem ​​uygulayabilirsiniz.

Su ve yağ dengesini kontrol et

Yenileme, yüzünüzdeki yağın kontrolünde anahtardır. Cilt suyu ve yağ salınımının durumunu iyileştirdikten sonra, su ve yağ dengesi sonrası yüzdeki yağ tamamen iyileşebilir. Bu nedenle, yağ kontrolü ürünlerini seçtiğimizde, sadece yağ kontrolünün etkinliği önemli olmayıp, aynı zamanda ürünün nemlendirilmesini ve su sağlama etkisini de göz önüne almalıyız. Orta seviyedeki nemlendirici sağlanması yüzdeki suyu ve yağı kontrol ederek dengeleyebilir. Sonuç olarak, yağlı yüze veda edebilir ve sivilceleri önleyebiliriz.

Cilt bakım rutinin yanı sıra, fondöten uygulaması da alerjiye yatkın yüzün makyajında ​​önemli adımlardan biridir. Burada sizin için bazı ipuçlarını vereceğiz:

Hemen Okuyun  Güneş Sonrası Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Fondöten yapısının seçimi

Allerjiye yatkın yüz için yüksek derecede nem içeren bir fondöten kullanmak önemlidir. Burada makyajınızın bazını oluşturmak için serum veya primer içeren sıvı fondöten veya yüksek oranda nemlendirici krem ​​esaslı bir fondöten kullanmanızı öneririz.

Makyaj ürünlerinin kullanımı sırası

Makyajdan önce, yüksek oranda nemlendirici krem ​​kullanarak cildi nemlendirmemiz gerekiyor. Daha sonra güneş ışınlarından cildi korumak için SPF bulunan hassas ciltler için makyaj bazı uygulayın. Son olarak, fondöteni uygulayın; Yüz ve boyun arasındaki renk farkını önlemek için boynunuza uyguladığınızdan emin olun.

Uygulama yöntemi

Yüzünüze fondöteni ellerinizi kullanarak doğrudan doğruya uygulamanızı önermiyoruz çünkü bu cildinizi sarkıtacak ve durumu daha da kötüleştirecektir. Deriyi sürtünmeyi azaltmak için yüzünüze bastırarak, fondöteni uygulamak için sünger kullanmaya çalışın; makyaj da daha dayanıklı hale gelecektir.

(Visited 2.128 times, 1 visits today)