Arbutin Nedir ve Arbutin Serum Ne İşe Yarar?

Watsons  3 Ocak 2023

arbutin serumCildinizde zaman içinde görünümünden rahatsızlık duymaya başladığınız lekelerle karşılaşabilirsiniz. Yaşlanmaya, güneş ışınlarına, kullanılan kimyasallara bağlı olarak oluşan bu lekeler en çok yüzünüzde oluşarak sizi zaman zaman mutsuz edebilir. Bu lekelerle mücadele etmek için özel içeriklerle formüle edilen ürünler kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu özel içeriklerden biri de arbutin. Özellikle profesyoneller tarafından ciltteki lekeleri tedavi etmek için kullanılan bu özel madde, aydınlatma özelliği ile de dikkat çeker. Cilt bakım ürünlerinde de bu özelliği ile kullanılan arbutin, parlak, aydınlık ve leke görünümü azalmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Cildinizdeki koyu lekelerden kurtulmak için özellikle serum olarak kullanacağınız arbutin ne işe yarar sorusunun yanıtını vererek araştırmanıza başlayabilirsiniz. 

Arbutin Serum Ne İşe Yarar? 

Doğal olarak yaban mersini meyvesinde bulunan özlerden elde edilen arbutin, cildinizde melanin üretimini dengeleme işlevi görür. Böylece teninizdeki pigment görünümünü kontrol altına alarak özellikle koyu leke görünümünün azalmasına yardımcı olur. Arbutin serum şeklinde kullanabileceğiniz bu cilt bakım ürünü kullanımı sonrasında cildinizdeki renk tonunun eşitlendiğini gözlemleyebilirsiniz. Aydınlık görünüm kazanan cildiniz arbutin sonrasında parlak ve bakımlı bir yansımaya sahip olur. 

Özel içeriği ile bu ürün, cildinizde özellikle yazın güneş ışınlarına fazla maruz kalmaktan oluşan koyu lekeler başta olmak üzere diğer izler ve lekelerle de mücadele etmenizi sağlar. Arbutin kullanımı ile sivilce izleri, yaşlanmaya bağlı lekeler ve izlere yönelik de önlem alabilirsiniz. Cilt bakım uygulamanıza dahil edeceğiniz bu ürün, kısa süre içinde cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Arbutin cilde faydaları ile günlük bakımınızda tercih etmeniz gereken bir ürün olarak değerlendirilebilir. 

Hemen Okuyun  SİVİLCEYE İYİ GELEN BAKIM ÖNERİLERİ

Arbutin Nasıl Kullanılır?

Cildinizde mevcut lekelerin görünümünü düzeltmeye yardımcı olan bu ürün, yeni leke oluşumunu da engelleme özelliğine sahiptir. Arbutin krem ya da serum şeklinde kullanabileceğiniz bir üründür. Arbutin serum kullanırken cildinizin öncelikle temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ardından parmak uçlarınızla serumunuzu teninize hafif dokunuşlarla uygulayabilirsiniz. Krem formunu da yine aynı şekilde temizlenmiş, tonik ile arındırılmış cildinize ince bir tabaka halinde yayarak kullanabilirsiniz. Gündüz ve gece düzenli olarak kullanacağınız arbutin yazın kullanılır mı şeklinde bir soruya olumlu yanıt verebilirsiniz. Ancak yazın kullanırken mutlaka etkili bir güneş kremi ile birlikte kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Cilt bakımınıza dahil ederek özellikle leke oluşumunu engelleme ve mevcut leke görünümünü iyileştirme için kullanacağınız bu özel ürün cildinizde değişim yaşamanızı sağlayacaktır. Bu bakım rutini içinde arbutin ile kullanılmaması gerekenler nelerdir şeklinde bir soru ile karşılaşabilirsiniz. Bu soruya yanıt olarak başka etken maddelerle etkileşimi olmadığını belirtmeniz doğru olabilir. Bazı özel ürünlerle birlikte kullanılmasının daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacağı arbutin kullanımı öncesinde dermatoloğunuzla iletişime geçebilirsiniz. 

Cilt Lekelerinize Özel Bakım Ürünleri ile Veda Edebilirsiniz

Cildinize gösterdiğiniz özen kendinize duyduğunuz güveni de arttırır. Bakımlı, parlak, aydınlık, pürüzsüz bir cilt girdiğiniz her ortamda iyi hissetmenizi sağlar. Cilt bakımınıza özen göstererek böyle bir görünüme sahip olabilirsiniz. Sabah ve akşam düzenli olarak uygulayacağınız cilt bakımınıza, belirli aralıklarla ekstra bakım uygulamaları da ekleyebilirsiniz. Tüm bu uygulamalar sırasında da özel ürünler kullanmayı tercih etmelisiniz. Cilt tipinizi, ihtiyaçlarını, sorunlarını tanımlayarak bakım ürünlerinizi seçmelisiniz. En iyi cilt bakım ürünleri gibi en iyi arbutin serum için de Watsons’ta size sunulan seçenekleri inceleyebilirsiniz. Cilt bakımı kategorisinde Watsons’ta ihtiyaçlarınıza, beklentilerinize yönelik ürünler bulabilirsiniz. Cilt tipinize göre tüm ihtiyaçlarınız Watsons’tan alabilirsiniz. Böylece gün boyu ışıldayan, genç ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

(Visited 6.927 times, 1 visits today)