Badem Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Watsons  25 Mart 2022

Taze, genç ve etkileyici bakışlara aynı anda ulaşmanın yolu badem göz makyajından geçiyor. Gözlere verdiği badem şekli sayesinde kadınların favorisi olan tilki göz makyajı stilinin, çekik gözlere sahip olmak için bıçak altına yatmaktan daha kolay bir yol olduğu kesin! Belirgin ve çarpıcı gözlere ulaşmak için izlemeniz gereken adımlar oldukça basit. Birkaç kritik dokunuşla simetrik bir bademi andıran göz yapısına ulaşabilirsiniz. Watsons’ta yer alan geniş ürün çeşitliliği arasından bulabileceğiniz temel makyaj malzemeleri ile etkileyici badem gözlere ulaşabilirsiniz!

Badem Göz Makyajı Nedir?

Badem göz makyajı, farklı göz yapılarına sahip kadınların daha iri, çekik ve simetrik bir göz çerçevesine sahip olmak için özel tekniklerle yaptığı bir makyaj tarzı. Gözün silüetini tamamen değiştiren ve bakışlara derinlik veren bu makyaj, aynı zamanda gözlerin daha açık ve dinamik gözükmesine yardımcı olan bir uygulama. Harika bir görünüm elde etmek için aşağıdaki adımlarımızı ve püf noktalarımızı takip edebilirsiniz.

Badem Göz Makyajı Adımları

Badem göz makyajı nasıl yapılır, sorusuna yanıt bulabileceğiniz bir kaç önemli adım var:

  • Çekik göz makyajı için öncelikle göz kapağı rengini nude tonlardaki bir far veya far bazı ile nötrlemek gerekiyor. Bu sayede devamında uygulanacak ürünler çok daha belirgin şekilde kendisini gösterebiliyor.
  • Gözün katlanma bölgesine toprak tonlardaki bir far ile geçiliyor. Bir dağıtma fırçası yardımıyla tüm hat boyunca homojen bir şekilde dağıtılıyor. Farı kaşlara doğru hafifçe uzatmayı ve gölge vermeyi ihmal etmeyin.
  • Göz pınarının alt ve üst birleşme bölgesine incecik geçilen siyah veya kahverengi bir göz kalemi, göz şeklini ortaya çıkarmaya yarıyor ve eyeliner uygulaması için bir çıkış yolu yaratıyor.
  • Yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Gözün iç ve dış köşelerini aynı hizaya getirmek ve bademin simetrik görünümüne ulaşmak için hafif kuyruklu bir eyeliner uygulamasına ihtiyaç var.
  • Son olarak bolca rimel ile makyajı tamamlayabilirsiniz. Rimeli uygularken kirpikleri dışarı doğru tarayarak, çekik göz görünümünü en iyi şekilde destekleyebilirsiniz. Daha hacimli bir etki için takma kirpik kullanabilirsiniz.
  • Yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Gözün iç ve dış köşelerini aynı hizaya getirmek ve bademin simetrik görünümüne ulaşmak için hafif kuyruklu bir eyeliner uygulamasına ihtiyaç var.
Hemen Okuyun  Eğlenceli ve Kolay Nail Art ( Tırnak Sanatı) Fikirleri

Bonus: Son zamanların trend makyaj malzemesi olan aydınlatıcıları göz pınarınıza ve kaş altlarınıza az miktarda uygulayarak daha parlak ve enerjik gözlere kavuşabilirsiniz.

Badem Göz Makyajı için Hangi Malzemelere Sahip Olmalısınız?

  • Yüksek pigmentasyonlu bir far paleti edinmekle işe başlayabilirsiniz. Paletin en açıktan en koyuya kadar kahverengi toprak tonlarını barındırmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Badem göz eyeliner ve göz kalemi yardımıyla belirgin bir çerçeve içine alınarak simetrik görüntüye kavuşturulduğundan, keçe uçlu veya kalem formundaki ürünleri makyaj çantanıza eklemeyi unutmayın.
  • Uygun bir rimel ve krem formundaki bir highlighter ile makyajınız hazır!
  • Fırçalar da unutulmamalı. Tüm malzemelerin verimli bir şekilde uygulanabilmesi için kaliteli ekipmanlar kullanmak son derece önemli.

Dünyaca ünlü kozmetik ve makyaj markalarının çeşitli kategorilerdeki yüzlerce ürününü Watsons’ta bulabilirsiniz. Badem göz makyajı ve elde etmek istediğiniz görüntüye göre tüm malzemeleri kampanya avantajlarından yararlanarak kolayca sepete ekleyebilir, online sipariş verip satın alabilirsiniz.

(Visited 2.419 times, 1 visits today)