Boya Kullanmadan Saç Rengi Açma

sempeak  7 Haziran 2023

Kuaförde hiç vakit geçirmeden, kuaförden çıktığınız andaki kadar havalı saçlara her gün sahip olmak harika olmaz mıydı? Bunun için seçtiğiniz ürünler ve yöntemler en büyük yardımcınız. Kuaförde geçirilen uzun saatlerden sıkılıyorsanız saçınızı evde kendiniz de istediğiniz gibi renklendirebilir ve şekillendirebilirsiniz. Ayrıca siz kendi saçınızı ve ne istediğinizi daha iyi bildiğiniz için alacağınız sonuç sizi daha mutlu eder. Gelişen teknoloji sayesinde hem saç şekillendirici ürünler hem de saç bakım ürünleri de oldukça çeşitlendiği için evde kendiniz saç bakım rutininizi oluşturabilirsiniz. Bunun için atacağınız ilk adım saç bakım rutininizi oluşturmak ve saçlarınıza doğru ürünlerle bakım vermek. Bu sayede her daim sağlıklı olacak olan saçlarınızda istediğiniz değişikliği yapmak ve şekil vermek daha kolay olur.

Saçlarınızın rengini açmak söz konusu olduğunda aklınıza sadece kimyasal ürünler, kuaförde geçirilen uzun saatler gelebilir. Hemen bu görüntüyü aklınızdan uzaklaştırabilirsiniz çünkü boya ya da kimyasal açıcılar kullanmadan saçlarınızın rengini açmanız mümkün. Evde hazırlayacağınız doğal malzemelerden oluşan kürler uygulayarak saç renginizi açabilirsiniz. Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir.

Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz. Saçınızı hem beslemek hem rengini açmak isterseniz iki yemek kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı toz tarçını karıştırarak hazırlayacağınız saç açıcı kürü saçınıza uygulayın. Dilerseniz bu karışıma saç kremi de ekleyebilirsiniz. Bir gece bekletip ertesi gün durulayabilirsiniz. Bu maske ile saçlarınız turuncu ve karamel tonlarına açılır ve yumuşacık olur.

Hemen Okuyun  Mor Şampuan Ne İşe Yarar?

Elma sirkesi ile saçlarınızı açmak isterseniz yarım bardak elma sirkesinin en az 3 çay bardağı su ile seyreltmeniz gerekir. Böylece keskin sirke kokusunu duymazsınız. Seçtiğiniz doğal malzeme karbonat ise yine bir seyretme işlemi yapmanız gerekir. Bir yemek kaşığı karbonat iki yemek kaşığı kadar suyla seyreltilip macun kıvamına getirmeli, saç diplerinize sürmeden tüm saçınıza fırça ile uygulamalısınız. Doğal yöntemlerle saç renginin açılmasını saç açıcılarda olduğu kadar hızlı olmasını beklememek gerekir. Bu yöntemlerin etkisini göstermesi zaman ister.

Saç Rengini Neler Açar?

Zaman zaman saçlarımızda değişiklik yapmak istesek de geri dönülemez değişikliklerden korkarız. Bunun için adım adım ilerleyebileceğiniz, etkisi yavaş ve geri döndürülebilir ürünler her zaman daha avantajlıdır. Saça rengini açmak için saç açıcı, saç boyası da kullanabilirsiniz. Bunun yanında elma sirkesi, bal, tarçın, papatya suyu, limon suyu saçları doğal bir şekilde açmanıza yardımcı olur.  Seçeceğiniz yöntemde kendi saç renginiz, ulaşmak istediğiniz renk gibi unsurlar önemlidir. Eğer çok koyu renk saçlarınız varsa doğal yöntemler çok uzun vadeli sonuçlar vereceği için size uygun olmayabilir.

Saç Açıcı Nedir?

Saç açıcı, saç renginizin var olan renginden daha açık bir renk olmasını sağlayan veya saçta belirli bir açıklık veya balyaj efekti oluşturmak için kullanılan üründür. Saçının rengini değiştirmek ya da daha açık bir renge sahip olmak isteyen kişiler bu ürünü kullanabilirler. Saç renginin değişebilmesi için saç tellerinin uygulanacak saç boyasına hazır hale gelmesi gerekir. Saç açıcı ürünler ile saçın doğal pigmenti uygulanacak boyanın etkili olmasına hazırlanır. Baz renk daha açık olduğunda üzerine sürülecek boya daha canlı ve parlak görünür.  Özellikle mavi, mor, yeşil gibi renklerin kendisini gösterebilmesi için mutlaka saç açıcı kullanıma ihtiyaç duyulur.

Saç Açıcılar Nasıl Kullanılır?

Kimyasal içerikli saç açıcı kullanacaksanız dikkatli olmanızda fayda var. Yanlış kullanım veya aşırı kullanım saçı kurutabilir ve zarar verebilir. Önemli olan bir diğer detay ise herhangi bir işlem görmemiş saçta açıcı uygulamasının daha kolay olduğu. İşlem görmüş, boyanmış saçta açıcı uygulanması saçlarınızda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir. Saç açıcıyı kullanırken eldiven takmalısınız. Saçınızdan başka bir bölgeye gelmemesi için boya yaparken kullanılan önlüklerden kullanabilir ya da bir havlu ile omuzlarınızı örtebilirsiniz. Saçlarınızda açmak istediğiniz kısımları tutam tutam ayırarak saç açıcıyı sürebilirsiniz. Tarayarak sürmek saç tellerinin arasında girmesine yardımcı olacağı için sürdükten sonra saçlarınızı taramalısınız. Ne kadar süre saçta bekleteceğinize kullandığınız ürüne göre karar vermelisiniz. Saçlarınızın durumu, saç açıcının kaç volume olduğu, yoğunluğu gibi faktörler süreyi etkileyeceği için mutlaka ürün etiketini okumalısınız.

Hemen Okuyun  Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Saç Açıcı Önerileri

Saç açıcıyla ilgili en çok endişelendiren soru: “Saç açıcı saçıma zarar verir mi?” Bunun için seçeceğiniz ürün bu konuda kritik önemdedir. Saç rengi açma işleminde saçlarınızın zarar görmemesi için içeriğinden ve güvenilirliğinden emin olduğunuz ürünleri seçmelisiniz. İşinizi kolaylaştırmak için en sevilen saç açıcı ürünleri sizin için seçtik:

Palette Deluxe Uil Ultra Yoğun Renk Açıcı

 

Saçlarınızı güvenle açmak için kullanabileceğiniz en etkili ürünlerden biri olan Palette Deluxe Uil Ultra Yoğun Renk Açıcı saçlarınızı 7 tona kadar açar. Saç açma işlemi sırasında saça zarar verebilecek etkenlere karşı koruma sağlamak için içerisinde özel olarak formüle edilmiş bir yağ karışımı içeren bu ürün saç açma işlemi esnasında saçlarınızı korumanıza yardımcı olur. Saç sağlığınızı korumak ve istenmeyen sonuçları önlemek için kullanma talimatlarını dikkatlice takip etmeniz ve saç bakımına özen göstermeniz önemlidir.

Casting Sunkiss Renk Açıcı Jel

 

Saçlarınızın rengini açmak ancak yapay görünümden uzak olmasını sağlamak istiyorsanız Sunkiss serisiyle mutlaka tanışmalısınız. Serinin en popüler ürünlerinden biri olan Casting Sunkiss Renk Açıcı Jel saçlara doğal güneşte açılmış gibi bir görünüm vermek için kullanılır. Kumral, açık kumral, açık kahve saç renklerine uygulayabilirsiniz.

Urban Care Renk Açıcı Sprey Monoi ve Ylang Ylang

 

Saç bakım ürünlerinde tercihiniz pratiklikten yanaysa Urban Care Renk Açıcı Sprey tam size göre! Özel formülü sayesinde saçları kurutmadan, kolay taranmasını sağlayarak, doğal görünümlü sarı tonlara dönüştürür. İçeriğindeki E vitamini ve keratin saçınıza bakım sağlar, yumuşaklık ve parlaklık vermeye yardımcı olur, böylece saçlarınız yıpranmaz. İçeriğindeki peroksit sayesinde saçınızın doğal yapısını bozmadan aktif hale gelerek 3 kullanımda kademeli olarak saç rengi açmayı destekler, saçlarınızı hafifçe aydınlatır ve güneşte açılmış gibi bir görünüm sağlar.

Hemen Okuyun  Biotin'in Saça Faydaları Nelerdir

Açıcı Kullanmadan Saç Boyanır mı?

Saç boyası söz konusu olduğunda sizin doğal saç renginiz ve boyayarak elde etmek istediğiniz renk önemlidir. Saçlarınızı boyadıktan sonra görmek istediğiniz renge ulaşmak için saçlarınızın doğal rengini açmanız gerekir. Doğal olarak açık renkli saçlara sahipseniz buna ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Koyu renk boyalı saç rengi nasıl açılır?

Koyu renkler açık renge dönüştürülmek istenirse yolları saç açıcılarla mutlaka kesişir. Saçın doğal renginden daha açık bir renk elde etmek için belirli bir süreç gerektirir. Saç açıcı ürünü kullanmak, kullandıktan sonra saçınıza yoğun bakım vermek gereklidir. Ancak bu sayede saçlarınızın sağlığını koruyarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Mor şampuan boyasız saçın rengini açar mı?

Mor şampuan saçın rengini açmaya yönelik bir ürün değildir. Bu ürün genellikle sarı veya sarı alt tonları olan saçlarda istenmeyen sıcak tonları nötralize etmek veya azaltmak için kullanılır. Mor şampuan, içerdiği mor pigmentler sayesinde sarıya dönük tonları giderir ve saça daha soğuk bir görünüm kazandırır.

(Visited 43.367 times, 33 visits today)