Boyadan Yanan Saç Nasıl Düzelir?

sempeak  12 Aralık 2023

Saç boyama işlemi, aynadaki bizi değiştirmenin en iyi yolu olabilir, ancak bazen her şey hayal ettiğimiz gibi olmaz ve tatsız yan etkilerle karşılaşabiliriz. Boyadan sonra yaşanan saç yanmaları, kuruma ve hasar gibi sorunlar olabilir. Bu durumda, saçlarınızı onarmak ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak için çeşitli önlemler almanız önemlidir. Bu yazıda, boyadan yanan saçları iyileştirmek için kullanılabilecek etkili yöntemlere odaklanacağız. Saç bakımıyla ilgili kullanabileceğiniz ürünler, maskeler ve doğal malzemelerle saçlarınıza yeniden hayat vermek için izlenecek yollar arasında yer alıyor. Unutmayın ki saç sağlığınıza gösterdiğiniz özen, hem görünümünüzü iyileştirecek hem de saçlarınıza daha sağlıklı bir his kazandıracaktır. Özgüveni artırmak için şahane bir yol değil mi?

Boya Saçı Nasıl Yakar?

Saç boyası saç tellerine kimyasal maddelerle renk ekleyen bir üründür. Saçlarınızın rengini zaman zaman değiştirmek dış görünümümüz için bizleri farklı hissetmemizi sağlar. Saç boyası doğru şekilde kullanıldığında saçı yakmaz. Yanlış uygulama veya kalitesiz ürün kullanımı, saçın sağlığını olumsuz etkileyebilir. Saç boyası talimatlarına uygun şekilde kullanılmalı ve alerji testi yapılmalıdır.

Saçın Yanık Olduğunu Nasıl Anlarız?

Yanmış saç telleri genellikle kırılgan hale gelir. Saç uçlarınız kolayca kırılır. Yanmış saçlar genellikle kuru ve mat bir görünüme sahiptir. Saç telleri kaybettiği doğal yağları geri kazanamaz. Saçın yanması durumunda renk değişiklikleri olabilir. Yanmış saç derisi kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Kimyasal ürünler veya yüksek sıcaklıklar saç derisini etkileyebilir.

Hemen Okuyun  Brezilya Fönü Nedir? Nasıl Yapılır?

Boyadan Yanan Saç Nasıl Düzelir?

Boyadan yanan saçlar için yapılacak şeylerin en başında yanmış kısımları kesmek gelir. Böylece sağlıklı saçların çıkmasına yardımcı oluruz ve görüntü olarak da daha iyi bir görüntüye sahip oluruz. Bunun yanı sıra besleyici saç , yaparak saçın kurumuş yıpranmış kısımlarını nemlendirip onarmasına ve güçlenmesine yardımcı oluruz. Bu bakımlara birkaç örnek vermek gerekirse;

Elseve 6 Mucizevi Yağ Besleyici Saç Maskesi 300 Ml: 6 değerli çiçek özü yağı ile zenginleştirilmiş formülü ile saça yoğun bakım sağlar ve besler. Yumuşak yapısı ve durulama kolaylığı ile saça doğal bir his verir.

Pantene Argan Yağı Serum 100 Ml: kuru ve yıpranmış saçların nemini geri kazanmasına yardımcı olur. E vitamini katkılı pro-V teknolojisi sayesinde saç şekillendirmeden kaynaklanan yıpranmaları gidermeye katkı sağlar. Yapışmayan hafif dokusu sayesinde saça kolayca uygulanır. Durulamaya gerek yoktur. Saçı yağlı bırakmaz ve ağırlaştırmaz.

Magic Mix Saç Bakım Yağı 190 Ml: içerisindeki dokuz doğal yağın desteğiyle saçlarınızın beslenmesine yardımcı olurken, saç yapısının kökten uca kadar desteklenmesine olanak sunar. Güneş koruyucu özelliği ile güneşin zararlı ışınlarına karşı saç tellerinin korunmasına yardımcı olur. Daha kolay taranan ve daha ve az kabaran saç yapısı için zemin oluşturur.

Watsons Saç Maskesi Bal 500 Ml: içeriğindeki biotin ve keratin ile saçınızı onarır ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Tabii bu bakımları yaparken bir süre kimyasal maddelerden uzak durmamız gerekir. Bir de fön, maşa gibi sıcak aletlerden de uzak durmalıyız.

Boyadan Yanan Saçlarınızı Kurtarmak İçin Bilmeniz Gerekenler?

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmak bizleri üzer ama çaresiz olduğumuz anlamına gelmez. Bir kere en başta sabırlı olmamız gerekir. Sonrasında besleyici maskeler, keratin bakımları doğal yağlar ile saçlarımızı düzenli bir şekilde bakım yapmalıyız. Duş alırken sıcak sudan kaçınmalıyız. Isıl işlemlerden kaçınmalıyız. Tabii dıştan bu kadar desteklerken içerden de beslemek gerekir. Yani dengeli beslenerek ve vitaminler alarak saçlarınızı daha hızlı uzamasını sağlayabiliriz.

Hemen Okuyun  Deniz sonrası saç bakımı

Yanmış Saç Ne Kadar Sürede Düzelir?

Yanmış saçların düzelme süresi, hasarın şiddetine ve uyguladığınız bakım önlemlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Hafif yanıklarda, düzenli bakım ve saç kesimi ile birkaç ay içinde iyileşme görülebilir. Ancak ciddi yanıklar daha uzun bir süre gerektirebilir. Hatta bazen saçların tamamen yeniden uzaması gerekebilir.

Yanan Saç Keratinle Düzelir Mi?

Keratin bakımı, yanmış saçların görünümünü iyileştirebilir ve saçları güçlendirebilir ancak tamamen onarmak için tek başına yeterli olmayabilir. Keratin, saç tellerine protein sağlayarak saçların daha güçlü ve sağlıklı görünmesini sağlar. Ancak keratin uygulaması saçın iç yapısını tamamen onarmaz.

Boyadan Yanan Saç Dökülür Mü?

Eğer saçlar boyadan ciddi şekilde yanmışsa, bu durum saç dökülmesine neden olabilir. Kimyasal işlemler saç tellerinin yapısına zarar verebilir ve saç köklerinin zayıflamasına yol açabilir. Yanmış saçların dökülmesi genellikle saçın kırılmasından kaynaklanır.

Saç Açıcı Boya Saça Zarar Verir Mi?

Saç açıcı boya içerdiği kimyasallar nedeniyle saçlara zarar verebilir ve yanmaya neden olabilir. Saç açıcılar genellikle saç tellerini açarak pigmenti çıkarır, bu da saçın doğal yapısına müdahale eder. Eğer saç açıcı boya yanlış uygulanır veya çok uzun süre saçta bekletilirse saç telleriniz de ağır hasara neden olur. Yanma durumu genellikle saçın kuru ve kırılgan olmasından kaynaklanır. Bu nedenle saç açıcı kullanırken dikkatli olunmalı ve ürünün talimatlarına uygun şekilde uygulanmalıdır. Ayrıca saç açıcıdan sonra saçları düzenli olarak nemlendirmek ve bakım yapmak önemlidir.

Sirke Yanık Saça İyi Gelir Mi?

Sirke yanmış saçlara geçici rahatlama sağlayabilir, ancak bu yıpranmış saçlarınızı tamamen onarmak için yeterli değildir. Sirke saç kütiküllerini kapatma özelliğine sahip olabilir ve bu da saçın daha pürüzsüz ve parlak görünmesine yardımcı olabilir. Ayrıca sirkenin hafif bir saç temizleyici etkisi vardır. Fakat yanan saça sadece sirke yeterli olmaz. Saçlarınızın eski sağlıklı haline geri dönebilmesi için saç uçlarınızı ve diplerinizi daha kapsamlı bir bakıma sokmanız gerekir. Saç maskeleri, protein bakımları, hindistan cevizi yağı gibi doğal içerikli yağlar, saçların nemlenmesine güçlenmesine ve iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Hemen Okuyun  Saç Neden Kırılır?

Açıcıdan Yanan Saça Keratin Yapılır Mı?

Evet açıcıdan yanan saçlara keratin uygulanabilir. Ancak saçın genel sağlığı ve durumu göz önüne alınmalıdır. Keratin işlemi, saç tellerine protein sağlayarak onları güçlendirebilir, parlaklık kazandırabilir ve düzleştirebilir. Ancak saçınız aşırı derecede hasar görmüşse uzman bir kuaförle görüşerek ürün tavsiyeleri ile saçınızı yeniden sağlıklı hale gelmesine yardımcı olabilir.

 

Boyadan Sonra Saç Derisindeki Kabuklanma Nasıl Geçer?

Boyadan sonra saç derisindeki kabuklanmayı hafifletmek için;

Saç derisi yağları: doğal yağlar, saç derisini besleyerek kuruluğu azaltabilir. Hindistancevizi yağı veya argan yağları kullanmayı düşünebilirsiniz.

Nazik şampuanlar: saç derisi dostu, kimyasal içermeyen nazik şampuanlar kullanın. Alerjini varsa hassas ciltler için olanları tercih edin.

Ilımlı sıcaklıkta su: aşırı sıcak su, saç derisini kurutabilir. Ilık sıcaklıkta su kullanarak saçlarınızı yıkayın.

Saç maskeleri: nemlendirici saç maskeleri veya doğal malzemelerle evde hazırlanan maskeler kullanarak saç derinizi besleyebilirsiniz.

Dengeli beslenme: saç sağlığı genel vücut sağlığıyla bağlantılıdır. Bol su içmek ve dengeli bir beslenme düzeni saç derisi sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.

Eğer kabuklanma devam ederse veya artarsa bir dermatologtan yardım almanız gerekecektir.

(Visited 8.848 times, 10 visits today)