Boyun Kırışıklıklarından Kurtulmanın İpuçları

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Ne zaman cilt bakımı hakkında konuşsak, her zaman yüzümüze odaklanırız. Ancak  , çenemizin altındaki cilde de dikkat etmek gerekir. Göğüs ve boyun kırışıklıkları, aşırı güneşe maruz kalmaya, yanlış oturan kıyafetlere, şezlonglara, yanlış uyku pozisyonuna ve sigaraya bağlıdır. İyi haber şu ki, doğru egzersiz ile bu çizgileri en aza indirebilir veya hatta ortadan kaldırabilirsiniz. Boyundaki kırışıklıkları azaltmak için harekete geçin ve kendinizi daha genç görünmesini sağlayın.

Gökyüzünü Öp

İlk önce, bir sandalyeye oturun ve tavana bakacak şekilde  başınızı geriye doğru yatırın. Sonra dudaklarınızı öpücük hareketiyle sıkıştırın ve onları tavana dokunmaya çalışıyormuş gibi dışarı doğru uzatın. Birkaç saniye boyunca bu pozisyonu koruyun ve ardından başınızı gevşetin ve ilk pozisyonuna dönün. Haftada 3 gün, günde 5 kez tekrarlayın.

Boyun Sıkılaştırma Egzersizleri

Öncelikle başınız arkaya açılı şekilde bir sandalyeye oturun ve gözlerinizi tavana bakarak boynunu gerdirmeye çalışın. Ardından, ağzınız kapalıyken alt dudağınızdan tutun ve üst dudağınızın üstünden doğru kaldırmaya çalışın. Bu gerilmeyi yaklaşık 10 saniye koruyun ve rahatlayın. Günde 10 kez tekrarlayın.

Dil Baskısı

İlk önce, bir sandalyeye oturun ve tavana bakacak şekilde başınızı geriye doğru yatırın. Bu pozisyonda durun ve dilinizi ağzınızın çatısından sıkıca bastırın ve boynunuzun önündeki kasların gerginliğini hissedin. Dilinizi yerinde tutarken boynunuzu çeneye doğru sıkıştırın. Eğer doğru yapıyorsanız, boynunuzun önündeki ve çenenizin altındaki kasların gerildiğini hissediyor olmasınız.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  KEDV