ÇİFT AŞAMALI CİLT TEMİZLİĞİ

sempeak  18 Ekim 2023

Temiz, sağlık ve taze bir cilt için çift aşamalı temizlik rutininizin bir parçası olmalı. Çift aşamalı cilt temizliği, cilt bakımının önemli bir adımıdır.

  • Çift Aşamalı Cilt Temizliği (Double Cleanse) Nedir?

Cildi derinlemesine temizlemek ve ciltte biriken kirleri temizlemek için uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem iki aşamadan meydana gelir; yağ bazlı temizleme ve su bazlı temizleme. Çift aşamalı cilt temizliği, cildi temiz ve taze tutarken aynı zamanda ciltteki gözenekleri açar. Cilt sağlığını da destekleyen bu yöntem, özellikle her gün makyaj yapanları için etkili bir temizlik yöntemidir.

  1. Çift Aşamalı Cilt Temizliği Nasıl Yapılır? 

Çift aşamalı cilt temizliği yaparken cilt tipinize uygun ürünleri seçmeye özen göstererek aşağıdaki adımları uygulamalısınız;

  • Temizliğe yağ bazlı temizleyicilerle başlamalısınız. Bu ürünler temizleme yağı veya temizleme balmı olarak bilinir. Bu yağ bazlı temizleyicileri cildinize uygulamadan önce ellerinizi mutlaka temizleyin.
  • Yağ bazlı temizleyiciyi avucunuza alın ve yüzünüze nazikçe masaj yaparak uygulayın. Bu temizleyici; makyaj güneş kremi ve ciltteki fazla yağ gibi maddeleri çözmeye yardımcı olur.
  • Ilık suyla yüzünüzü yıkayıp yağ bazlı temizleyiciyi çıkarın. Yüzünüzü nazikçe kurulayın.
  • İkinci aşama olarak su bazlı temizleyici avucunuza alıp yüzünüze uygulayın.
  • Parmaklarınızla nazikçe masaj yaparak cildinizi derinlemesine temizleyin.
  • Son olarak ılık suyla yüzünüzü durulayın ve kurulayarak cilt temizliğinize son verin. Şimdiden ne kadar parlıyorsunuz, öyle değil mi?
  1. Çift Aşamalı Cilt Temizliği Hangi Cilt Tipleri için Uygundur?

Genellikle her cilt tipi için uygun olan bir bakım rutinidir. Ancak hepimizin cildi birbirinden farklı olduğundan bu temizlik rutinini uygularken seçtiğimiz ürünlerin içerine dikkat etmeliyiz. Normal bir cilde sahip olanlar, yağ ve su bazlı temizleyicileri kullanabilirler. Kuru cilde sahip kişiler ise, nemlendirici özellikte ve su bazlı ürünler tercih etmelidirler. Ayrıca mutlaka sonrasında ciltlerini nemlendirmelidirler. Yağlı bir cilde sahip olanlar ise yağ temizleyici olarak hafif bir ürün kullanıp ardından su bazlı temizleyici ile devam edebilirler. Bu sayede ciltteki fazla yağ ve kir temizlenmiş olur. Karma cilde sahip kişiler ise yüzlerindeki yağlı bölgeler için yağ temizleyici, kuru bölgeler için nemlendirici özelliklere sahip su bazlı temizleyici kullanabilirler. Hassas cilde sahip kişiler ise biraz daha dikkatli olmalı ve hipoalerjenik ürünler kullanmalı ve temizlik sırasında cilde fazla baskı uygulamamalı. İrritasyon riskini azaltmak için nazik temizleyiciler tercih edilmeli.

  1. Çift Aşamalı Cilt Temizliği kaç günde bir yapılır?

Çift aşamalı cilt temizliği, günlük rutininize ekleyebileceğiniz bir bakım türüdür. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yapılabilir. Bu işlem ile cildinizi tüm kir ve makyajdan arındırabilirsiniz. Böylelikle cildiniz daha sağlıklı ve temiz olacaktır. Tabii bu işlemi yaparken cilt tipinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Cilt tipiniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda bazen günde bir kez veya gün aşırı da bu bakımı yapabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki cilt bakım rutininizi, cildiniz verdiği tepkiye göre ayarlamalısınız.

  1. Çift Aşamalı Cilt Temizliği Sabah mı Akşam mı Yapılmalı?

Çift aşamalı cilt temizliği, hem sabah hem de akşam yapılabilir. İdeal olarak; sabah cilt temizliği, gece boyunca biriken yağ, ter ve kirleri temizlemek için yapılır. Akşam cilt temizliği ise gün boyu ciltte biriken makyaj ve kiri temizlemek için çok önemlidir. Böylelikle hem cildiniz temizlenir hem de cilt bakımı ürünleriniz daha etkili olur. Tabii siz yine cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak sabah veya akşam yapmayı tercih edebilirsiniz.

  1. Çift Aşamalı Temizlikte Hangi Yağlar Kullanılabilir?

Çift aşamalı cilt temizliği için kullanabileceğiniz yağlar, genellikle temizleme yağları veya temizleme balmı olarak adlandırılır. Kullanabileceğiniz bazı temizleme yağlar şöyledir;

  • Hindistancevizi yağı, makyajı ve ciltte biriken kirleri etkili bir şekilde çözebilen hafif bir yağdır.
  • Jojoba yağı, cildinizin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olan hafif bir yağdır. Makyajınızı da nazikçe çözer.
  • Üzüm çekirdeği yağı, antioksidanlar bakımından zengin olan bu yağ, cildinizi hem temizler hem de cildinizin nem dengesini korumaya yardımcı olur.
  • Argan yağı, cildinizi beslerken makyajınızı da çözen hafif bir yağdır.
  • Badem yağı, cildinizi yumuşatırken makyajınızı ve cildinizde biriken kirleri de çözer.
Hemen Okuyun  Cilt Bakım Serumları Nelerdir?

Yağları cildinize uygularken ilk önce yüzünüze uygulayın ve bir süre makyajı ve kirleri çözmesine izin verin. Sonrasında mutlaka temizleme jeli veya köpüğü kullanın. Bu iki aşama cildinizi derinlemesine temizleyecektir.

  1. Neden Çift Aşamalı Cilt Temizliği?

Çift aşamalı cilt temizliği, makyajı ve kirleri etkili bir şekilde çözer. Özellikle güneş kreminden kalan artıkların ciltte birikmesinin önüne geçer. Yağ bazlı temizleyiciler gözeneklerin içine girerek daha derin bir temizlik sağlar. Böylece siyah nokta ve gözenek tıkanıklıklarının da önüne geçilmiş olur. Ayrıca makyaj kalıntılarının ve kirlerin cildinizde birikmesini önlediğinden leke ve sivilce oluşumunu da önler. İyi temizlenmiş bir cilde cilt bakım ürünlerinin etkisi de çok fazla olur. Düzenli çift aşamalı cilt temizliği cildin doğal dengesini koruyarak cilt sağlığını destekler.

  1. Çift Aşamalı Cilt Temizlemede Kullanabileceğiniz Ürünler

Her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır, sizler için seçtiğimiz bazı ürünler;

  • Frudia Pomegranate Nutri Moisturizing Tonik, cildiniz kuru ve hassas, elastikiyetini kaybetmiş, ince ince kırışıklıklarınız var ise bu ürün tam size göre. Anti-oksidatif enerji üzerine yapılan çalışmalar Frudia’nın kökeni oluşturuyor. İçeriğindeki nar özü cildinizi pürüzsüz ve canlı gösterecektir.
  • Watsons Micellar Makyaj Temizleme Suyu, cildinizdeki makyajı etkili bir şekilde çıkarır ve cildinizi arındırır. Tek ürünle cildinizi temizleyip rahatlatabilirsiniz. Kullandıktan sonra durulama gerektirmez. Hassas ciltler dâhil tüm cilt tipleri için uygundur. Dermatolojik ve Oftalmolojik olarak test edilmiştir; alkol, paraben ve parfüm içermez.
  • Cosmed Atopia Temizleme Yağı; yüz ve vücut temizliği için hafif masaj yapılarak uygulanır ve bol su ile durulanır. Kuru, çok kuru ciltlerin rutin temizlik aşamasında tek başına, yağlı/ karma ciltlerin çift aşamalı temizliğin ilk aşamasında tercih etmeleri, ardından cilt tiplerine uygun su bazlı bir temizleyici ile temizlik aşamasını tamamlamaları tavsiye edilir. Sabah ve akşam kullanımı önerilmektedir. Bebek ve çocukların kullanımına uygundur.
  • Banila.Co Clean It Zero Original Cleansing Balm Yağ Bazlı Temizleyici, en inatçı yüz ve göz makyajını bile hızlı ve kolay bir şekilde çıkarmak için tasarlanmıştır. Tüm cilt tipleri düşünülerek tasarlanan bu cilt dostu formül, tek bir kolay adımda cilde derinlemesine temizlik ve nem sağlar. Çift aşamalı temizlik rutininizin ilk adımı için ideal üründür. Kremsi yapısı cilde uygulandığında pürüzsüz bir yağa dönüşen hipoalerjenik bir temizleyicidir. Ciltteki tüm kirleri temizlemek ve hatta suya dayanıklı makyajı tek bir adımda çıkarmak üzere geliştirilmiştir. Cildinizin doğal nem dengesini bozmadan, derinlemesine temizlik sağlar.
Hemen Okuyun  Çil Trendi Nedir?

 

(Visited 6.464 times, 35 visits today)