Cildiniz için En İyi Bakım; Su

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Her insanın cildinin yapısı, ihtiyaçları ve gösterdiği belirtiler bir diğerinden farklı olabilir. Ancak tüm cilt tiplerinin ihtiyaç duyduğu en temel bileşen sudur. Nasıl ki insanlar su içmeden yaşam fonksiyonlarını sürdüremiyorsa, cildin de sağlığını ve gücünü korumak için neme ihtiyacı vardır. İhtiyacı olan nem desteğini alamayan cilt zamanla gücünü, elastikiyetini, pürüzsüzlüğünü, ışıltısını ve yumuşaklığını kaybeder. Keza bu nedenle, tüm cilt tipleri için uygulanması tavsiye edilen bakım ürünleri nemlendirici kullanımını içerir. Ayrıca nem ihtiyacını karşılamış, sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen herkesin beslenme ve uyku düzenine, su tüketimine ve yaşam alışkanlıklarına önem vermesi gerekir. Peki, suyun ya da diğer ismiyle nemin cilde olan etkileri nelerdir? Neden cilt bakımı rutininin olmazsa olmazları arasında ilk sırada nem gelir?

Cildinizi Susuz Bırakmayın

İstisnasız her tipte ve yapıdaki cildin neme ihtiyacı vardır. Nem, cildin doğal bariyerinin korunmasını ve güçlenmesini sağlayan başlıca faktördür. Ciltte tahriş, kızarıklık, kuruluk, yağ dengesi bozulması gibi temel sıkıntılar, çevresel faktörlerden kaynaklı olarak meydana gelebilir. Çevresel faktörlerin yarattığı olumsuz etkileri en aza indirgemek ise düzenli bir cilt bakım rutini oluşturmak ve doğru beslenmek ile mümkündür. Kişilerin gün başına tüketmesi gereken su miktarı, vücut ağırlıklarına göre belirlenir. Kilogram başına 0,3 ml su içilmesi tavsiye edilir.

Vücutta taşıyıcı görev üstlenen su, ciltte bulunan hücrelere oksijen ve besin taşır. Cilt, ihtiyacı olan mineral desteğini sudan alır. Vücut sıcaklığının düzenlenmesi ve cildin kendini yenileme sürecinin desteklenmesi, yeterli miktarda su içmeden mümkün değildir. Kısacası sağlıklı, pürüzsüz ve aydınlık bir cilde sahip olmak isteyen her kişinin yeterli ölçüde su tüketmesi gerekir.

Nemlendirici Kullanmayı İhmal Etmeyin

Cilt bakımı rutini, cildin derinlemesine temizlenmesini, arındırılmasını, beslenmesini ve nemlendirilmesini kapsayan bir süreci tanımlar. Nemlendirici özelliğe sahip kremler, serumlar ve losyonlar; su tüketimini destekleyen ve cilde nem takviyesi uygulayan ürünlerdir. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici ürünü günlük cilt bakım rutininize dahil ederek cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi karşılayabilir, daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Arbutin Nedir ve Arbutin Serum Ne İşe Yarar?

Kuru ya da hassas bir cilde sahipseniz nemlendirici serumlardan yardım alabilir, karma ya da yağlı bir cilde sahipseniz su bazlı nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Cildinizin gün içinde sıklıkla kuruduğunu ya da gerildiğini hissediyorsanız ciltte nem hapsetme oranı yüksek bileşenler barındıran ürünleri tercih etmeniz tavsiye edilir. Ayrıca, hassas bir cilt yapısına sahipseniz, hipoalerjenik formüller kullanılarak hazırlanan nemlendiricilerden yana seçim yapabilirsiniz.

Nemlendirici Yüz Maskelerinden Yardım Alın

Günlük cilt bakım rutininizde hâlihazırda nemlendirici kullanıyor fakat cildinize daha yoğun bir nem desteği sağlamak istiyorsanız, çözüm, yüz bakım maskelerinde olabilir! Haftada bir ya da iki kez kullanılması tavsiye edilen yüz maskeleri, farklı cilt tiplerine ve hedefe yönelik şekilde hazırlanır. Her cilt tipinin kullanımına uygun nemlendirici özellikteki yüz maskeleri, konsantre ve güçlü formülleri sayesinde cildinize hızlı ve etkili bir bakım desteği uygulamanızı sağlar. Yüz maskelerinin su bazlı içerikleri, barındırdıkları bileşenlerin cildinize kısa sürede nüfuz ederek hızla etki göstermesine olanak tanır. Haftada yalnızca 15 – 20 dakikanızı ayırarak uygulayabileceğiniz yüz maskeleri ile günlük cilt bakım rutininizi destekleyebilir, daha yumuşak ve sağlıklı görünen bir cilde kavuşabilirsiniz.

Watsons’ta yer alan L’Oréal Paris, Neutrogena, Garnier, Simple, Pure Aura, Rosense ve Yes To gibi seçkin markaların imzasını taşıyan yüz maskesi seçeneklerine ulaşabilir, cildinizin yapısına ve ihtiyaçlarına en uygun seçenekleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Böylelikle cildinizin nem ihtiyacını karşılayabilir, onun doğal bariyerini güçlendirebilirsiniz.

(Visited 369 times, 1 visits today)