Cildiniz İçin En İyi Toniği Seçin

Watsons  2 Ekim 2020

4 Dk

Doğru ürünleri seçmek ve iyi bir günlük rutinin cildinizin görünümündeki faydalarını anlamak çok önemlidir. Günlük rutininiz içinde olsun olmasın, doğru cilt toniğini kullanmak, pH seviyelerini dengeli tutup size daha yumuşak bir cilt sağlayarak cildinizi dönüştürecektir.

Farklı Cilt Toniği Çeşitleri

Cilt Tazeleyicileri

Fazla alkol (% 0-10) içermediğinden bunlar cilt toniklerinin en hafif şeklidir. Bunların amacı, cildi yenilemek ve geride kalan kiri veya makyajı nazikçe çıkarmaktır. Cildi kurutmadan kirleri giderebileceğinden hassas cildi olanlar için idealdir. Cildiniz biraz daha fazla esnek görünür.

Cilt tazeleyicileri cildinize karşı daha nazik olmasına rağmen, yine de cildin nem bariyerini korumaya yardımcı olur – suyun kaybolmasını önler ve cildinizin daha taze görünmesini sağlar. Bu tonik hafif yapıda olsa da toniğin en önemli işi olan cildin pH düzeylerini dengeleyerek cilde etki edecektir.

Cilt Tonikleri

Tonikler tazeleyicilerden biraz daha güçlüdür. Nemlendirici içeriklerin yanısıra %20 civarında alkol içerirler. Bu sayede akne eğilimli cilde yardımcı olurken hassas ciltte dahi kullanılabilir.

Bu toniklerin besleyici özelliği, cildi yumuşatmaya ve yenilemeye yardımcı olacak bitki özleri ve antioksidanlar gibi bileşenlerden elde edilir. Alkol içeriği ile karıştırılan bu bileşenler, gözeneklerin görünümünü en aza indirecek, sivilcelere eğilimli ciltlere yardımcı olacak ve cildinizin pH seviyelerini dengeleyecektir.

Astrenjanlar

Bu toniklerde yüksek miktarda alkol (% 20-60) ve antiseptik maddeler bulunur. Bu toniklerin amacı, kurutma yöntemiyle sivilceye eğilimli cilde yardımcı olmaktır. Cildiniz yağlıysa durumu daha da kötüleştirebileceğinden çok sık kullanılmamalıdır. Bunun yerine, toniği yalnızca sorunlu alanlarda kullanmak ve başka yerlerde su bazlı tonik kullanmak önerilir.

Hemen Okuyun  Watsons Aksesuar Ürünleri!

Cilt Tipim İçin En İyi Tonik

Yağlı Cilt İçin Tonik

Eğer sivilceye eğilimli yağlı cildiniz varsa, bu sorunlu alanlarla mücadele etmek için en iyi tonik astrenjandır. Bunlar, alkol veya salisilik asit gibi sivilceleri kurutmada çok önemli olan içeriklerin yanısıra, cildinizin nemini geri kazanmak ve yağ üretimini kontrol etmek için gerekli cildi sakinleştiren bitkileri içerir. Çok kuruydukça bol miktarda alkol içeren tonikleri için tercih etmemeye çalışın.

Yağlı cilt toniği, sebumun aşırı üretimini önler. Bu işlemi, kirlerin cildinize nüfuz etmesini önlerken, gözenekleri iyice temizleyip sıkıştırarak yerine getirir. Yağsız tonikler bu cilt tipi için mükemmeldir.

Kuru / Hassas Ciltler için Tonik

Akne gibi cilt durumlarını kurutmak için kullanıldıkları için alkol, retinoller veya benzoil peroksit gibi kurutucu bileşenler içeren toniklerden kaçının. Bunun yerine  gül suyu veya papatya gibi sakinleştirici maddeler içeren tazeleyicileri ve su bazlı cilt toniklerini tercih edin. Bunlar, gün boyunca cildiniz üzerinde ağır veya rahatsızlık hissi olmadan doğru miktarda nem verecektir.

Kuru / hassas ciltler için tonikler fazlaca su bazlı olduğundan, cildinizin nem artışına ihtiyacı olduğunu hissettiğinizde bunları gün boyunca yüzüne sıkabilirsiniz. .

Karma Cilt için Tonik

Karma cilt, cilt bakımı söz konusu olduğunda ihtiyaçları en zor karşılanacak cilt türü olabilir. Yüzdeki farklı alanların farklı ihtiyaçlara sahip olması nedeniyle karma cilt için tonik çeşitlerini iyi araştırmak gerekir. Karma cilt yağlı alanlara (genellikle t-bölgesi: burun, alın ve çene) ve kurumuş cilt bölgelerine (genellikle yanaklar ve yüzün yanları) sahiptir. Cildinizi normal bir duruma dönüştürmek için kuru alanlarda su bazlı, yatıştırıcı tonikler ve yağlı bölgelerde çay ağacı yağı içeren tonikler kullanmanız gerekir.

(Visited 1.833 times, 1 visits today)