Cildinize Zarar Veren Yaygın Alışkanlıklar

Watsons  5 Ekim 2020

3 Dk

Yaş daima bir kadının en büyük sırrıdır. Cildinizi bir genç gibi muhafaza etmek ister misiniz? Yapmanız gereken yalnızca cilt bakımı değil. Günlük alışkanlıklar da dikkat etmeniz gereken önemli bir faktördür. Aşağıda belirtilen kötü alışkanlıklar cildinizi mahvedebilir. Bu alışkanlıklarınız olup olmadığını görmek ve bunlara mümkün olan en kısa sürede son vermeye çalışmak için listemize bir göz atın.

Yaşlanma sürecini hızlandıran kötü alışkanlıklar şunlardır:

Makyaj Temizleme Sonrası Cilt Temizleme Adımlarının Atlanması

Kızlar, makyajlarını çıkardıktan sonra genellikle cildi temizleme adımlarını atlarlar. Aslında, makyaj temizleyicisi derideki kiri tamamen temizleyemez ve çıkarıcı ürünlerde bulunan kimyasal madde yüzde kalır. Bu nedenle, cildinizin sağlıklı kalması için makyajınızı çıkardıktan sonra yüzü yıkamak için temizleyici kullanmak gereklidir.

Yanlış Uygulanan Göz Kremi

Göz kremi, cilt bakımının önemli bir parçasıdır. Bununla birlikte, çoğu kişi göz kremini yanlış uyguluyor. Gözleri kremleyi yatay olarak gözlerinizin altına ittiğinizde, gözlerinizin etrafındaki cilt, sürtünme nedeniyle zarar görecek ve kırışmalara neden olacak. Göz çevresindeki cilt özellikle savunmasız olduğu için, gevşemesi kolaydır. Bu nedenle göz kremi uyguladığınızda gözlerinizin çevresindeki parmak uçlarınızla hafifçe dokunmanız yeterlidir. Gözlerinizin yaşınızı ele vermesine izin vermeyin! Kötü alışkanlığınızı hemen değiştirin!

Yılda 365 Gün Aynı Cilt Bakım Ürünlerini Kullanmak.

Mevsim değişikliği olduğunda elbiselerinizi değiştirirsiniz. Cilt bakım ürünleri için de aynı şey geçerlidir. Hava değişimine göre cildi korumak için doğru ürünleri seçin. İlkbahar ve yaz sonbahara dönüştüğünde, cildinizi güçlendirmek için yüksek nemlendirme ürünlerini kullanmaya başlayın ve suyu ciltte hapsetmek için daha nemlendiricili bir losyon veya krem seçin. Ancak, kış ilkbahara dönüştüğünde artık yağlı cilt bakım ürünlerinden kaçınmanız gerekir.

Sivilce Sıkmak

Elimizde birçok bilinmeyen bakteri vardır; sivilce sıkılarak inflamasyona sebep olması kolaydır. Daha da kötüsü yara izi bırakır, yüzünüzde büyük gözenekler açar ve diğer sorunlara neden olabilirsiniz. Artık cildinizdeki sivilceleri sıkmayı bırakın!

Hemen Okuyun  KEDV

Makyaj Malzemelerinin Düzenli Temizlenmemesi

Süngerler ve her türlü fırça gibi makyaj araçları makyaj araçlarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Her geçen gün makyaj yapılan fırçaya ve süngere yüze ait yağ birikintileri oluşur. Makyaj araçlarını düzenli olarak temizlemezseniz, yüzdeki yağ fırçalarda birikmiş olur. Yüze değen makyaj, fırçalardaki yağ ve bakteri yüze bulaştırır ve sivilceye neden olur. Bu nedenle, makyaj araçlarınızı düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

Düzenli Olarak Değiştirilmeyen Yastık Kılıfları

Yastık kılıfları, toz, yüz yağı ve benzeri dahil olmak üzere çeşitli kirlerle kaplıdır. Bu nedenle, yastık kılıfınızı düzenli olarak değiştirmezseniz, yastık üzerindeki bakteri yüzüne yapışacak ve sivilceye neden olacaktır!

(Visited 325 times, 1 visits today)