Cilt Bakımı Rutininizi Değiştirme Vakti

Watsons  13 Temmuz 2020

2 Dk

Mevsimler değiştiğinde, sadece gardrobunuzdaki kıyafetlerin değiştirilmesi yetmez. Cildinizin sağlıklı kalması için cilt bakım ürünleriniz ve hatta cilt bakım rutininizin de değiştirilmesi gerekiyor.

Soğuk havalar geçti, kış cilt bakım ürünleri ve cilt bakım rutininizi, cildinizin yüksek sıcaklık ve güçlü güneş ışığına adapte olması için yaza daha uygun olanlar ile değiştirmeniz gerekiyor. İşte en kısa sürede yapmanız gereken listesi!

1) Jel veya köpüklü yüz temizleyicilerine geçin

Yaz aylarında, terledikçe yağlı cilt oluşur. Bu nedenle, kışın kullandığınız nem esaslı temizleyicilerden daha az nem içeren jellere geçerek, yüzünüzdeki tüm yağı temizlediğinizden emin olmanız gerekir.

2) Yağ emici ürünleri kullanın

Yaz aylarında, gözeneklerin görünümünü en aza indirgemek için yağ emici ürün kullanmak, yaz aylarında gerekli bir cilt bakım rutunidir, zira sıcak havalarda cildiniz üzerinde ekstra nem ve yağ tabakaları oluşur ve cildiniz parlar. Yağ emen kağıtlar yaz aylarında fazla yağı ve teri emmek için iyi ürünlerden biridir.

3) Zengin nemlendiricileri kullanmayı bırakın

Zengin kremli nemlendirici, kış aylarında kuru ve pul pul olan deriden kurtulmanız için şarttır. Ancak yaz geldiğinde, bu zengin nemlendiriciler değiştirilmeli ve cildinize daha fazla yağ eklemeden genç kalması için gereken temel maddeleri verecek hafif formüle edilmiş bir tonik jel ya da serum kullanılmalıdır.

4) Güneş kremi kullanmak zorunluluktur

Yaz aylarında kalın güneş kremi kullanmanız yüzünüzü çok yağlandıracaktır. Yağlı cildi önlemek için mat bir güneş kremi veya güneş kremi bulunan bir fondöten kullanmak iyi bir fikir olacaktır. Bu, yağlı his olmadan güneşten koruma sağlayabilir.

5)Tonik kullanın

Toniğin cildi rahatlatır ve soğutur ve aynı zamanda yağ üretiminin kontrolünde yardımcı olan açık gözenekleri kapatır. Yazın, alnınızdaki ve burnunuzun çevresindeki alanların aşırı yağlı bölgelerini silmek için tonik kullanılması şarttır.

Hemen Okuyun  Pürüzsüz Bir Cildin Anahtarı; Peeling

6) Makyajınızı azaltın

Yaz aylarında, yağlı yüzü önlemeye yönelik yöntemlerden biri de, makyajınızın yoğunluğunu düşürmektir. Ağır fondötenleri gözeneklere dağılmayan silikon içeren renkli nemlendirici kremlerle değiştirin. Bu aynı zamanda cildinizle ısı arasında bir bariyer oluşturur, böylece cildinize daha fazla koruma sağlayabilirsiniz.

(Visited 1.065 times, 2 visits today)