CİLT BAKIMINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

sempeak  18 Nisan 2023

CİLT BAKIMINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

En sık yapılan hataların başında söylentilerle veya eksik bilgilerle yapılan bakım uygulamaları geliyor. Cilt tipinizi ve hassasiyetlerinizi bilmeden cildinize neyin iyi geceleceğini bilmek oldukça zordur. Bu konuda öncelikle hekimden yardım almak çok önemli.
Cilt tipinizi ve hassasiyetlerinizi belirledikten sonra az- öz doğru rutin ile ilerlemek yararlı olacaktır.
Cilt Bakımında doğru bilinen yanlışlar var öncelikle bunları bilmek ve o yanlışlara düşmeden rutinler oluşturmak gerekir.

İşte bilinen yaygın cilt bakımı yanlışları:

– Yağlı cildin nemlendirici kullanmasına gerek yoktur : Nemsizlik ayrı bir konudur. Her cilt tipinin kendi cildine uygun nem dengesi sağlayan bir ürüne ihtiyacı vardır.
Nemsiz kalan cilt, birçok soruna da davetiye çıkaracaktır. Güçlü cilt bariyeri için cildin nem dengesini korumak çok önemlidir.

– Güneş Kremleri sadece yazın kullanılır : Güneşin zararlı ışınlarından her mevsim korunmak gerekir. Yaz kış fark etmeksizin cildi güneşten korumalıyız.

– Ne kadar çok ürün kullanırsak o kadar etkili sonuç alırız : Cilt bakım rutini oluşturulurken, cildin hassasiyetine ve ihtiyacına göre yeterli ürün çeşidi eklenmeli. Cildimiz üst üste uygulanan ürünlerin hepsini ememeyeceği gibi fazla ürün uygulaması yüzünden zarar görebilir. Kontrollü olarak minimal tutulan rutinler cilde yarar sağlayacaktır.

– Kullandığımız ürünler cildimizi yakıyorsa kesin etki ediyordur : En yaygın cilt bakım yanlışlarının başında geliyor. Bir üründen verim alabilmemiz için ürün cildimizi irite etmemeli. Cildimizde hassasiyet yapan yakan ürünler cilt bariyerimize zarar verebilir.

– Kullandığınız Makyaj Malzemeleri SPF içeriyorsa ekstra güneş koruyucu kullanmanıza gerek yok : Yine bilinen cilt bakım yanlışlarından birisidir. Kullandığımız makyaj ürünlerinin içindeli spf, cildimizi güneşin zararlı etkilerine karşı korumaya yetmez. Örneğin; SPF 50 içeren bir fondötenin tamamını yüzümüze uygulamıyorsak ki bu mümkün değildir, korumasını bekleyemeyiz.

Hemen Okuyun  Ojemrujumrimelim ve NIVEA ile 1 Dakikada Cilt Bakımı

– Sivilce sorunu yaşıyorsan, cildini yeterince temizlemiyorsun demektir : Öncelikle cilt temizliği tabii ki bu konuda çok önemlidir. Fakat sivilce oluşumuna neden olan tek faktör cildi yeterince temizlememek değildir. Hormonal sebepler, sağlık problemleri, yanlış ürün kullanımı ve yanlış beslenme alışkanlıkları sivilceye neden olabilir.

– Yaşlandıkça sadece yaşlanma karşıtı içerikler kullanmalısın : Yaş aldıkça cildin ihtiyacı ve hassasiyetine göre içerikler kullanmaya devam etmek gerekir.

– Nasıl Yaşlandığın tamamen senin genetiğine bağlıdır : Genetik yapımız şüphesiz en önemli faktörlerin başındadır fakat cildin ihtiyaçlarına dikkat ederek oluşturulan rutinler iyi yaş almaya katkı sağlayacaktır.

– Sadece beyaz tenliler cildini güneşten korumalı, aslında melanin pigmenti buğday ve esmer tenlerde daha fazladır. Lekelenmeye en yatkın olanlar buğday ve esmer tenlilerdir. Dolayısıyla herkes cildini güneşten korumalı.

(Visited 468 times, 1 visits today)