Cilt Bakımında Hijyenin Önemi

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Gün içerisinde cildiniz pek çok fazla olumsuz etkene maruz kalır. Şehir hayatının kirli havası, rüzgar, güneş, klima, bulunulan ortamda sigara kullanılması ve diğer çevresel faktörler bu olumsuz etkenlerin başında yer alır. Bu sebeple düzenli cilt bakımı yapmak, sağlıklı bir cilt için büyük önem taşır. Düzenli bakım cilt üzerindeki mevcut ve olası problemlerin ortadan kaldırılmasına, bozulma ve deformasyonların önüne geçilmesine, cildin rahatlamasına ve nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Ancak, cilt bakımı yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli şey kuşkusuz hijyendir. Bu yazıda sizlere cilt bakımında hijyenin önemini ve bu hijyenin nasıl sağlanacağı konusunda 4 ipucunu bulabilirsiniz.

1- Cilt Bakımınızda Kişisel Kullanıma Özen Gösterin!

Güzel ve bakımlı görünmenin iki temeli makyaj ve cilt bakımıdır. Ancak, makyaj ve cilt bakımınızı yaparken kişiye özel malzeme kullanımına özen göstermelisiniz. Makyaj ve bakım fırçaları, yüz havluları gibi temel bakım malzemelerinin sterilize edilmeden kullanılması pek çok cilt sorunu ve bulaşıcı hastalıklara neden olur. Aynı risk, makyaj malzemelerinin ortak kullanılması için de geçerlidir. Bilhassa kozmetik marketlerdeki tester ürünlerin ağızdan ağza, yüze ve göze sürülmesi bulaşıcı hastalık riskini artırır. Özellikle yüz için kullanılan ürünlerin aynı sünger ve fırçayla sürülmesi mikrobik pek çok soruna yol açar. Bu sebeple deneme amaçlı alacağınız cilt bakım ürünlerinde kişisel tester verilmesini talep edebilirsiniz.

2- Alerjik Reaksiyon Riskine Dikkat Edin!

Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli hususların başında, cilt tipine uygun ve kaliteli bakım malzemelerinin seçilmesi gelir. Hijyen kurallarına uyulması her cilt için aynı şekilde geçerli olsa da cilt tipine uygun bakım yapılması hayati önem taşır. Cilt tipi kuru ise nemlendirici, yağlı ise kurutucu içerikli ürünler tercih edilmelidir. Piyasadaki pek çok üründe, cilt sorunlarına ve ihtiyaçlarına karşı benzer içerikler varmış gibi görünse de ürün içeriklerinin yoğun ve fazla etkili olması bilhassa hassas ciltler için sıkıntı oluşturur. Pek çok insanın cildi alerjik içeriğe sahip ürünlerden olumsuz etkilenecek hassasiyete sahiptir. Bu ürünler, kaşıntı, sivilce ve kızarıklık gibi sorunlara yol açar; kapanan gözenekler ise birçok hastalığının temel nedenleri arasında yer alır. Bu sebeple içeriği temiz olan, ağır metal ve kimyasal ürünlerden arındırılmış ve üretiminde hijyen kurallarına uyulduğundan emin olduğunuz güvenilir markaların cilt bakım ürünlerini tercih edin. Watsons’ın öne çıkan cilt bakım markaları arasında bulunan L’oreal Paris, Nivea, Simple, Neutrogena, Pyhsiogel, Lierac, Sebamed, Roc, Bepanthol vb. gibi markaların ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Cilt için Shea Yağının Büyülü Etkileri

3- Cildinizi Uzman Ellere Teslim Edin!

Evde yaptığınız günlük cilt bakımının yanı sıra, en az ayda bir rutin olarak gittiğiniz güzellik ve estetik merkezlerinde de aldığınız hizmetin kişisel olmasına dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak hijyen ve sanitasyon konusunda önlem alınan merkezleri tercih edebilirsiniz. Bu merkezlerde, tek kullanımlık havlu/fırça ve cilt bakım ürünleri kullanılmasına ve cilt bakım uzmanınızın eldiven ve maske ile kişisel hijyenine dikkat etmesine özen göstermelisiniz. Hijyenin öncelikle ellerde başladığını, iyi ve sağlıklı bir cilt için el temizliğine dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

4- Güzellik Operasyonları İçin Klinik Ortamlarını Tercih Edin!

Botoks, dolgu gibi güzellik operasyonları yaptırmak istediğinizde Sağlık Bakanlığı tarafından kontrol edilip hizmet vermesine onay verilmiş merkezleri tercih edin. Bu uygulamaları kesinlikle uzman bir hekim nezaretinde yaptırın. Kullanılan malzemelerde, sterilizasyon, dezenfeksiyon ve antiseptisyon gibi hijyen kurallarının uygulandığına emin olun. Vücut sağlığının cilt sağlığı ile paralel olduğunu, hijyen kurallarına riayet etmeden merdiven altı cilt bakım uygulamaları yapılan merkezlerin sizi sağlığınızdan etme riskini hafife almayın. Bu merkezlerde ağız, hava, kan, vücut sıvıları ve temas yoluyla bulaşabilecek enfeksiyon ve başta corona olmak üzere pek çok virüsün olabileceğini göz ardı etmeyin. Hijyenik koşullarda paketlenen ve satışa sunulan birçok güzellik ürününü Watsons’ta bulabilirsiniz.

(Visited 961 times, 1 visits today)