Anasayfa    /    Cilt Bakım   /    Cilt Tipini Bul!

Cilt Tipini Bul!

sempeak  23 Eylül 2022

Cildiniz için doğru bakım ürünlerini kullanmak için öncelikle cildinizi tanımalısınız. Cilt tipinizi doğru tanımladığınızda kullanacağınız ürünler, bakım alışkanlıklarınız da buna göre şekillenecektir. Doğru ürünleri tercih ederek gerçekleştireceğiniz bir cilt bakımı sonrasında da cildinizde gözle görülür değişiklikleri takip edebilirsiniz.

Cilt tipinizin yağlı, karma, kuru ya da normal bir cilt tipi olup olmadığını kendiniz de kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Evinizde uygulayacağınız kısa bir yöntemle cildinizin özelliklerini öğrenebilir, cilt bakımınızı daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Böylece daha temiz, parlak, sağlıklı, genç görünen bir cilde sahip olmak için hangi adımları atmanız gerektiği konusunda da bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Cilt tipinizi doğru teşhis edebilmek için saf su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra bir süre bekleyebilirsiniz. Bu bekleme süresinin ardından temiz bir bez ile yüzünüzü, alnınız, burnunuz ve çenenizi içine alan T bölgesini de dikkate alarak silebilirsiniz. Bu silme işlemi sonrasında cildinizde bir kuruma olduğunu tespit ederseniz, kurumanın pul pul dökülme şeklinde olduğunu da görürseniz kuru bir cilde sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Yüzünüzü sildikten sonra bezde yağlanma olduğunu fark ederseniz yağlı bir cilde, bu yağlanmanın yalnızca T bölgenizde olduğunu hissettiğinizde ise karma bir cilde sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz. Eğer cildinizde herhangi bir şekilde kurumadan kaynaklı dökülme, gerilme olmuyor ve yağlanma da hissetmiyorsanız normal bir cilde sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Watsons’ta her cilt tipine göre bakım ürünlerine ulaşmak çok kolay! https://www.watsons.com.tr/cilt-bakim/c/101 kategorisinde yer alan ürünleri inceleyip, fırsatlar ile satın alabilirsiniz.

Yağlı Ciltler için Cilt Bakımı

Hormonlara, genetik birtakım sebeplere bağlı olarak cildinizdeki fazla sebum üretimi dolayısıyla cildiniz yağlı bir yapıya sahip olabilir. Yağlı cilt tipine sahip olanlar daha çok matlaştırıcı ürünler kullanmayı tercih edecektir. Böyle bir cilt tipine sahipseniz öncelikle cildinizi doğru bir şekilde temizlemelisiniz.

Hemen Okuyun  Kore Bakım Ürünleri ile Cildinizi Canlandırın

Yağlı ciltlerin sebum dengesini sağlayacak bakım ürünleri yağlı ciltler için cilt bakımında tercih edilmelidir. Cilt temizleme ürünleri ile yapacağınız temizlemenin ardından kullanacağınız tonik cildinizdeki yağ dengesini sağlayabilirsiniz. Temizleme ve tonik işlemlerinin ardından ise kullanacağınız özel nemlendiricilerin cildinizi yağlandırmadan nemlendirmesi gerekir. Bunun için A vitamini gibi özel içerikli ürünleri kullanabilirsiniz. Ayrıca düzenli olarak yapacağınız peeling, kullanacağınız maskeler de yağlı cildinize sağlıklı bir görünüm kazandıracaktır. 

Kuru Ciltler için Cilt Bakımı

Özellikle mevsim değişimlerinden yoğun şekilde etkilenebilen kuru ciltler için hassas bir cilt bakım rutini uygulamanız gerekir. Krem formlu cilt temizleme ürünleri, yoğun nemlendirme özelliğine sahip cilt bakım kremleri kuru ciltlerin günlük bakımları için önemli bir role sahiptir. Cildinize nem desteği sağlayacak E vitamini içerikli cilt bakım kremleri, temizleme losyonları kuru cilt tipine sahip olanların kullanabileceği ürünler arasında yer alabilir. Cildinize zarar vermeyecek yumuşak ürünler, ılık su kuru cilt bakımı için önemlidir. Bu bakım alışkanlıklarının yanı sıra cildinizi güneşten korumanız da ayrı bir öneme sahip. 

Normal Ciltler için Cilt Bakımı

Normal bir cilt tipine sahipseniz cilt bakım ürünlerinizi de uygun içeriklerde seçmelisiniz. Genel olarak diğer cilt tiplerine göre daha problemsiz bir cilt tipi de olsa normal ciltlerin de daha sağlıklı bir cilt görünümü için düzenli olarak uyguladıkları bakım alışkanlıkları olmalıdır. Cildin temizlenmesi, nemlendirilmesi ve belirli dönemlerde cilt tipine uygun bakım maskeleri kullanılması önemli olabilir.

Normal cilt tiplerinin de diğer cilt tiplerinde olduğu gibi güneşten korumaya yönelik bakım ürünleri kullanması, bu cilt tipine sahip olanların dikkat etmesi gereken ayrıntılar arasında yer alır.  

Karma Ciltler için Cilt Bakımı

Karma cilt tipi, yüzünüzde alnınız, burnunuz ve çenenizin olduğu bölgeyi belirten T bölgesinde yağlanmanın olduğu cilt tipidir. Karma cilt tipine sahip olanların T bölgesi dışında yüzlerinde kuruma hissetmeleri mümkündür. Bu cilt tipine sahip olanlar özel bakım ürünlerini tercih edebilirler. Yine yüzünüzü cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü ile temizledikten sonra, tonik kullanarak T bölgenizdeki yağlanma sorununu kontrol altına alabilirsiniz. Temizleme ve tonik kullanımının ardından karma cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile cildinizdeki kuru bölgelerde nem dengesini koruyabilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Glikolik Asit Nedir

Farklı cilt tipleri için ihtiyacınız olan tüm temizleme, tonik, nemlendirme, peeling ürünlerini Watsons’ta bulabilirsiniz. Cilt tipinizi bularak bu özel ürünlerden tercihlerinizi yapabilir, cilt bakımınız için özenli bir program hazırlayabilirsiniz.

(Visited 2.527 times, 1 visits today)