Cilt ve Saç Bakımında Çay Ağacı Yağı

Watsons  11 Mart 2022

Sivilce tedavilerindeki başarısıyla bilinen çay ağacı yağı aslında bundan çok daha fazlasıdır. Saçlarınıza veya cildinize çay ağacı yağı kullanmak, doğal güzelliğin en sevilen formüllerinden biri olarak kullanılır. Güzellik ürünleri arasında hayli popüler olmasının yanında cilt ve saç bakımı için pek çok fayda sunar. Doğal anti-inflamatuar özellikleri ile herkesin evinde olması gereken bakım yağları arasında yerini alan bitkisel yağlar ve faydaları saymakla bitmez! Yüz yıkama jelleri, şampuanlar, sabunlar ve serumların içerik bilgisinde hiç denk gelmediyseniz ve nedir bu çay ağacı yağı diye merak ediyorsanız, işte yanıtları…

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir?

Doğal ve saf yapılarıyla Watsons’ta sizlerin beğenisine sunulan tüm bakım yağları, vücudunuzu rahatlatacak özellikleriyle takviye olarak kullanabileceğiniz ürünler arasında bulunur. Yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz bu yağın en önemli faydaları şöyle açıklanabilir:

Kuru saçları nemlendirir

Kuru cildi yatıştırmanın yanı sıra kaşıntı ve tahrişi de azaltmaya yardımcı olan çay ağacı yağı, iyi bir nemlendiricidir. Kuru saç derisine sahipseniz ve hatta kepek sorunları ile başınız dertte ise saç derisine uygulayacağınız bir kaç damla çay ağacı yağından fayda görebilirsiniz.

Sağlıklı saç uzamasına katkı sağlar

Saç köklerini besleyerek saç derisinde kan akışını hızlandıran çay ağacı yağı, saçların sağlıkla uzamasına olumlu etki eder. Siz de çay ağacını yağından bir kaç damla günlük kullandığınız şampuana ekleyerek kullanabilirsiniz.

Cilt lekelerinin rengini açar

Antibakteriyel olarak kullanılan yağı, cilt lekelerini aydınlatıcı özellikleriyle temizlemenize katkı sağlar.

Cilt tonu eşitler

Antiseptik özellikleri ile yağlı ciltler ve sorunları ile savaşan yağını birkaç damla su ile seyrelterek cilt tonu eşitlemesi tedavisinde kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Çil Trendi Nedir?

Yaralara iyi gelir

Güçlü bir antibakteriyel özelliği olmasıyla kesik, yara ve sıyrıkları dezenfekte etmek için kullanılabilir. Cilt yüzeyindeki bakterileri dahi öldürerek enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilirsin. Tırnak veya diğer cilt mantarlarında çay ağacı yağını kullanabilirsiniz.

Ağrı hissini azaltır

Herhangi bir arı veya böcek sokması durumunda çay ağacı yağını acının olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz.

Egzamaya fayda sağlar

Saç bölgesinde çıkan egzamayı yok eden çay ağacı yağı sayesinde daha bakımlı ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyen çay ağacı yağı kullanımı etki alanına göre değişiklik gösterir. Hint defnesi adı verilen çay ağacı yağını hem cilde sürerek hem de içerek kullanabilirsiniz. Güçlü bir yağ olması nedeniyle doğrudan kullanmanız önerilmez. Saçlar için bir kaç damla yağı şampuanınıza karıştırarak kullanmanız saç büyümesini destekler. Kepek oluşumunu ve saç derisi kaşıntılarını önleyebilir. Çay ağacı yağını sivilce ve leke tedavilerinde kullanmak isterseniz sadece sorunlu bölge üzerine pamukla uygulayabilirsiniz. Dahilen yağdan fayda görmek amacıyla 3 damla çay ağacı yağını 1 çay bardağı suyun içine ekleyerek diş eti rahatsızlıklarında gargara yapmak amacıyla kullanabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar?

Anti-inflamatuar faydaları nedeniyle bu iyileştirici esansiyel yağ; kızarıklığı, şişmeyi ve iltihabı yatıştırır. Ayrıca akne izlerini önlemeye ve azaltmaya yardımcı olarak cildi pürüzsüz ve ipeksi bir görünüme kavuşturur. Günlük nemlendiricinize birkaç damla yağ ekleyerek günde birkaç kez gereken bölgeye uygulayabilirsiniz. Evlerinizde doğal dezenfektanlar hazırlarken, doğal deodorant yaparken veya kimyasal içermeyen temizleyici tariflerini uygularken çay ağacı yağından destek alabilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı Sivilce İzlerine İyi Gelir mi?

Noktalar, lekeler, sivilceler – onlardan kurtulmak amacıyla her yolu deniyorsanız, doğal bileşenli yağlardan da yardım alabilirsiniz. Güzelce temizlenmiş cilde düzenli aralıklarla uygulanan çay ağacı yağı sivilce oluşumunu engeller. Yüzdeki yağ bezleri tıkandığında onları temizleyerek açmak cildin yüzeyinin temiz kalması, hücrelerin yenilenmesi ve pürüzsüzlüğü için önemlidir. Cilt yüzeyindeki yağı, kiri ve sivilce izlerini yok eden yağı, lekelerin yoğun olduğu yerlere güvenle uygulayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Farklı Tür Koyu Halkalar, Sizinki Hangisi?

Çay Ağacı Yağı Siyah Noktaları Geçirir mi?

Cildinizi canlandıran, pürüzsüzleştiren ve aydınlatan antifungal ve antibakteriyel özellikleriyle çay ağacı yağı siyah nokta için de elbette kullanılabilir. En az iki hafta boyunca süren uygulama sonrasında bir değişim gözlemlenebilir. Genel olarak güzelliğe fayda sağlayan çay ağacı yağı fiyatları Watsons’ta yer alan ürünün marka ve milimine göre değişir. Sorunsuz bir cilt ve saç için bakım ürünlerini ve daha fazlasını Watsons’ta bulabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

(Visited 2.423 times, 6 visits today)