Dayanıklı Tırnaklar için Temel Kılavuz

Watsons  6 Ekim 2020

4 Dk

Güçlü Tırnaklar için Temel Kılavuz

Akriliklere bağımlı mısınız? Kırılgan tırnak sendromundan mı muzdaripsiniz? Kağıt inceliğindeki tırnaklarınızın arkasındaki neden ne olursa olsun, manikürcüye gitmek zorunda kalmadan tırnaklarınızı güçlendirmenin bir yolu var. Tırnakları nasıl güçlendireceğimize dair ipuçlarımızı takip edin ve tırnaklarınızı kendi evinizde rahatça mükemmel hale getirin.

Tırnaklarınızı Kısa Tutun

Tırnaklarınızın genel estetiği üzerinde büyük bir etkisi olabilecek küçük bir değişiklik olduğu için bu ipucu, ‘hızlı kazanım’ dediğimiz bir şey. Tırnakları kısa tutmak, kırılgan tırnakların ortak nedenleri olan su ve kimyasalların emilebildiği yüzey alanını en aza indirir. Uzun tırnaklar ayrıca kırılma, çatlama ve nesnelere yakalanma eğilimindedir.

Tırnakları kısa ve tatlı durumdaki bir uzunlukta tutmak, bükülmeyeceğini veya kırılmayacağından emin olduğunuzda onları daha iyi durumda korumanıza yardımcı olur.

Temizlik Yaparken Eldiven Takın

Yumuşak, kırılgan tırnakların nedenleri arasında aşırı nemlendirme olabilir; bu nedenle suya sürekli maruz kalma onları daha kötüleştirebilir. Mümkünse, ellerinizi ve tırnaklarınızı örtülü tutun. Suyla temizlik yaparken mutlaka eldiven takmalısınız. Ellerinizi suyun içinde kırışık halde bırakmak yerine, ellerinizi lavabodan uzak tutmaya çalışın.

Diyetiniz ile Tamamlayın

Dengeli bir diyet parlak saç derisi, parlak saç ve tırnakların sırrıdır. Günde 5 defa önerilen su alımına dikkat ediyor olsanız da, vitamin takviyeleri alarak da beslenmenize yarar sağlayabilirsiniz. Kalsiyum tabletlerinden sıkı çalışan vitaminlere kadar, destekleri stoklamanın zamanı geldi!

Doğallığa Zaman Ayırın

Jellerinizi ve akriliklerinizi güvenilir bir uzman tarafından profesyonel olarak çıkartın (asla kaldırmayın!) Ve doğal tırnaklarınıza nefes alıp, yenilenecek zamanı verin. Belirli bir zaman ölçeği yok ancak ne kadar uzun süre doğal ve çıplak kalırsa o kadar iyidir.

Sürece destek vermek istiyorsanız, büyümeyi iyileştirmek ve dokuyu sertleştirmek için tırnakları ve kütikülleri hedefleyen bir bakım yapabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Kağıt Maskeler Hakkında Her Şey

Tırnak Kremi ve Kütikül Yağı Uygulayın

Nem kaybettiren dış faktörler (örn. soğuk hava) nedeniyle tırnaklarınız zayıfsa, besleyici bir el kremi ile nemlendirin. Tırnaklar, su olduğu zaman genişleyen ve nem kaybolduğunda küçülen hücrelerden oluşur. Bu nedenle, nemlendirmeye yardımcı kremler güçlendirmede en etkili işlevi görür.

Seyahat dostu kremler hareket halindeyken kullanabilmeniz idealdir. Yumuşak ve kokulu bir ten dokunuşu için Pro-Vitamin B5 ve badem yağı ile zenginleştirilmiştir.

Ayrıca, kütikül yağı ile günde bir kez masaj yaparak bol neme ve tırnağın yenilenmesine yardımcı olacaktır.

(Visited 327 times, 1 visits today)