Deodorant Kullanmanın Püf Noktaları

sempeak  11 Haziran 2022

Günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası olan deodorant; koltuk altında meydana gelen terlemeyi önlemek adına oldukça önemli. Terlemeyle gelen ıslaklık, kötü koku ve kıyafetlerde kalan izler de cabası.. Terleme önleyici antiperspirant sprey, roll-on veya stick olmalarına göre ayrı kullanım şekillerine sahip. Doğru deodorant kullanımı hem üründen alınan verimi artırıyor hem de tüm günü terlemenin getirdiği olumsuzluklardan uzak, güven içinde geçirmenize yardımcı oluyor. Deodorant kullanmanın püf noktaları nedir, gelin birlikte bakalım…

Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın

Terlemeyle birlikte ortaya çıkan kokunun sebebi aslında o bölgede ıslaklığa bağlı olarak aktif hale gelen bakteriler. İşte bunun önüne geçmek için hangi çeşidi kullanırsanız kullanın, cildinizin temiz ve kuru olması gerekiyor. Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. 

Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor. 

Deodorantın Parfüm Olmadığını Aklınızdan Çıkarmayın

Her ne kadar hoş kokuya sahip olsa da, deodoranta parfüm muamelesi yapmak ve kıyafetlerin üzerine sıkmanın iyi bir fikir olmadığını bilmek gerekiyor. Unutmayın, amacımız terlemeyi önlemek, güzel kokmak değil. Deodorantların formüllerindeki içerikler ile parfümlerin içerik listesinin aynı olmamasının bir sebebi de bu. 

Sprey, Roll-on ve Stick Deodorant Kullanmanın Püf Noktaları

  • İdeal Miktarın Fazlasını Püskürtmeyin: Aerosol deodorant kullanıyorsanız, ürün içeriğinin birbiriyle homojen bir şekilde karışması için kullanmadan önce şişeyi iyice sallayın. Püskürtme işlemini koltuk altınıza ne çok yakın, ne de çok uzak olmadan, ideal uzaklıktan yapmaya özen gösterin. ‘Ne kadar fazla sıkarsam, o kadar iyidir’ diye düşünmek hiç doğru değil. Her bir koltuk altı için 1- 2 saniyelik bir püskürtme idealdir. 
  •  Roll-on Kullanırken: Yuvarlak roll-on başlığını koltuk altlarınızda iki – üç tur gezdirmeniz yeterli olacaktır. Bölgenin tamamen ürünle buluştuğunu bilmek ve her iki koltuk altına eşit miktarda uygulama yapmak da göz önünde bulundurulması gereken noktalar arasında. Roll-on yapı itibariyle stick olanlara göre daha ıslak olduğundan, uygulama sonrası kıyafetlerinizi giymeden önce birkaç dakika kurumasını beklemek, hem yapış yapış histen sizi kurtaracak hem de giysilerinizi lekelenmemesine katkı sağlayacaktır. 
Hemen Okuyun  Evde Manikür ve Pedikür Yapmak Artık Çok Kolay!

Doğru kullanıldığında gün boyu kuru, temiz ve ferah hissettiren geniş ürün yelpazesi Watsons’ta! Onlarca farklı markanın etkisi kanıtlanmış kaliteli deodorant, roll-on ve stick seçenekleri arasından tercihinizi yapabilir; temiz içerikli, doğa dostu, alkol içermeyen özelliklere sahip ürünleri sipariş vererek rutinlerinize ekleyebilirsiniz.

(Visited 3.899 times, 12 visits today)