Anasayfa    /    Kişisel Bakım   /    Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

sempeak  19 Aralık 2023

Günümüzde estetik görünüme verilen önemle birlikte diş beyazlatma yöntemleri popülerlik kazanmıştır. Beyaz dişler, sadece güzellik için uygun bir gülümseme sunmakla kalmaz, aynı zamanda bireyin özgüvenini artırabilir. Diş beyazlatma dişlerdeki renk değişikliklerini giderme veya lekeleri açma amacıyla kullanılan bir dizi tedavi yöntemidir. Evde ve diş hekimi tarafından uygulanan birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yazımızda diş beyazlatma konusunda bilinmesi gereken temel prensipler ve evde uygulanabilecek doğal yöntemlerden profesyonel seçeneklere kadar olan yöntemlerden bahsedeceğiz. Sağlıklı bir diş beyazlatma deneyimi için doğru ürünleri seçmek, doğru kullanım tekniklerini benimsemek ve düzenli diş bakım alışkanlıklarıyla birleştirmek önemlidir.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, dişlerin rengini açmak veya lekeleri gidermek amacıyla uygulanan kozmetik bir dental prosedürdür. Bu işlem genellikle diş hekimleri tarafından gerçekleştirilir ve evde kullanılan diş beyazlatma ürünleri veya ofiste uygulanan profesyonel yöntemler aracılığıyla yapılabilir.

Diş Beyazlatma Ürünleri Nelerdir?

Opalescence Beyazlatıcı Diş Macunu 100 Ml: profesyonel diş beyazlatmanın lideridir. Benzersiz silika karışımı sayesinde dişlerinizin üzerinde bulunan lekeleri etkin şekilde giderir ve her gün kullanıma uygun derecede yumuşaktır.

Colgate Optik White Expert White Beyazlatıcı Diş Macunu 75 Ml: Günlük hayattaki alışkanlıklar diş üzerinde lekelenmeye, bu da dişlerin sararmasına sebep olabilir. Colgate Optik Beyaz diş macunları ile beyaz bir gülüşe sahip olun. Gelişmiş parlatma teknolojisi ile yalnızca 5 gün içerisinde daha beyaz dişler.

Sensodyne Diş Eti Bakımı Diş Fırçası: hassas dişleri olan kişiler için özel olarak tasarlanmıştır. Diş eti çizgisinde hassas temizlik için pürüzsüz yuvarlak uçlu diş fırçası kılları Ulaşılması zor alanlarda bile etkili temizlik için küçük yumuşak fırça başlığı, güvenli bir tutuş ve diş fırçalarken iyi bir kontrol için kaymaz sap.

Hemen Okuyun  Ter Kokusuyla Nasıl Başa Çıkmalı

Listerine Cool Zero Ağız Suyu 500 Ml: Günde iki kez diş fırçalamaya ek olarak kullanıldığında içerdiği florür sayesinde diş minesini güçlendirmeye yardımcı olur. Ağız içinde hijyen sağlayarak plağı azaltır ve önler. Uzun süre ferah bir nefese sahip olmanızı sağlar. Daha hafif bir tattadır.

Oral-B Şarjlı/Elektrikli Diş Fırçası Vivality Pro Siyah Koruma ve Temizlik: sıradan manuel diş fırçasına kıyasla klinik olarak kanıtlanmış üstün temizlik sunar. Diş fırçasının 3 fırçalama modu vardır: günlük temizlik, hassas ve inanılmaz nazik bir deneyim için süper hassas modu. Gövdede yer alan zamanlayıcı, diş hekimlerinin tavsiye ettiği biçimde 2 dakika boyunca diş fırçalamanız için sizi uyarır. Hepsinden öte, tüm bunlar size Oral-B tarafından sunulur – dünya çapında diş hekimlerinin tercih ettiği 1 numaralı marka.

Diş Beyazlatma Önerileri Nelerdir?

Sağlıklı bembeyaz gülüşlere sahip olmak hepimizin hayalidir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak bunun için en temel kuraldır. Diş hekimine giderek profesyonel diş temizliği yaptırmak dişlerinizi daha beyaz tutar. Diş hekiminizin önerisi doğrultusunda güvenilir evde kullanılan diş beyazlatma ürünlerini de kullanabilirsiniz. Bunlar diş temizliğinde temel unsurlardır. Bunların yanısıra gün içerisinde fazlaca içilen renklendirici özellikte olan içeceklerden ve yiyeceklerden kaçının. Kahve, çay, şarap gibi içecekler diş lekelerine neden olabilir. Sigara içmek de dişlerde sararmaya neden olacaktır. Hem genel sağlığınız için hem de diş beyazlığınız için içmemeniz faydalı olabilir. Bir de dişlerin beyaz görünmelerine yardımcı olan yiyecekler var. Bunlarda elma, çilek gibi çiğ meyve ve sebzelerdir.

Diş Beyazlatmak İçin Hangi Tedavi Yöntemleri Kullanılmalıdır?

Diş beyazlatmak için birkaç farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan ilki profesyonel diş beyazlatma olan diş hekimi tarafından gerçekleştirilen yöntemdir. Güçlü bir beyazlatıcı jel dişlere uygulanır ve özel bir ışık veya lazerle etkileşim sağlanır. Ev tipi beyazlatma da vardır. Bu da diş hekiminiz tarafından önerilen size özel kalıplar ile daha düşük konsantrasyondaki beyazlatıcı jeller kullanılarak evde gerçekleştirilir. Genellikle birkaç haftada sonuç alınır. Over the counter (OTC) beyazlatma şeritleri, jelleri veya diş macunları gibi ürünler evde uygulanabilir. Eğer dişlerdeki lekeler kalıcı ise, porselen kaplama (veneer) veya zirkonyum kaplama gibi estetik dental uygulamalar düşünülebilir. Son olarak lazer teknolojisi kullanılarak yapılan özel bir jel dişlere uygulandıktan sonra lazer ışığıyla aktive edilir.

Hemen Okuyun  LAKTİK ASİT Nedir? Cilt Bakımında Ne İşe Yarar ?

Dişler En Hızlı Nasıl Beyazlar?

Dişlerin en hızlı şekilde beyazlaması için diş hekimleri tarafından uygulanan profesyonel diş beyazlatma işlemlerini içerir. Evde de uygulanan diş beyazlatma ürünleri ile gözle görülür hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Ancak etkileri kişiden kişiye değişir. Evde uygulanan diş beyazlatan bazı doğal tarifler de vardır bunlardan biri muz kabuğudur. Muz kabuğuyla diş beyazlatma için taze bir muzun iç kısmını dişlerinize nazikçe sürün. Bunu dişlerinizde birkaç dakika bekletin. Sonra diş fırçanız ve macun ile dişlerinizi fırçalayın. Başka bir yöntem de elma sirkesini su ile sulandırıp diş etlerine değdirmeden dişlere pamuklu çubuk yardımı ile sürülür, birkaç dakika bekledikten sonra ağzımızı çalkalarız. Bu da bir doğal yöntemdir.

Lazerle Diş Beyazlatılır Mı?

Evet, lazerle diş beyazlatma, diş hekimleri tarafından profesyonel diş beyazlatma işlemleri arasında tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntemde özel bir beyazlatıcı jel dişlere uygulanır, ardından lazer veya özel bir ışık kaynağı ile bu jel etkileşime sokulur. Bu işlem, beyazlatma sürecini hızlandırmak ve daha belirgin sonuçlar elde etmek amacıyla uygulanır.

Lazerle Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Diş hekiminizle yapılan profesyonel diş beyazlatma işlemleri genellikle daha etkili ve daha uzun süreli sonuçlar sağlar. Ancak yaşam tarzınız, beslenme alışkanlıkları, sigara içme gibi etkenlerle renklenme tekrar olabilir. Bu nedenle kalıcı beyaz dişler için düzenli diş bakımı ve diş hekimi tarafından kontrol önemlidir.

Limonla Diş Beyazlatılır Mı?

Limon doğal bir asidik özelliğe sahip olduğu için bazı insanlar tarafından diş beyazlatma için kullanılabilir. Ancak bu yöntemi uygularken dikkat etmek gereken limonun asidik özelliğinin diş minesine zarar vermesi, diş hassasiyetine ve dişlerde renk değişikliklerine neden olmasıdır. Eğer limon ile diş beyazlatma düşünüyorsanız önce limon suyunu suyla seyreltin ve dişlerinizin üzerine pamuklu çubuk yardımıyla sürün ve bekletin sonrasında ağzınızı çalkalamalısınız. Ancak limon kullanımının diş beyazlatma amacıyla bilimsel olarak güvenli veya etkili bir yöntem olduğuna dair kuvvetli bir kanıt bulunmamaktadır.

Hemen Okuyun  Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Diş Beyazlatma İlacı Var Mıdır?

Diş beyazlatma amacıyla kullanılan çeşitli ilaçlar ve ürünler bulunmaktadır. Bazıları diş hekimi tarafından reçete edilmeyen, eczanelerden veya online satış sitelerinden temin edilebilen bu ürünler arasında diş beyazlatma şeritleri, jeller, diş beyazlatma kalemleri ve diş macunları bulunmaktadır. Bunun dışında diş hekimleri diş lekeleri tedavi etmek için belirli ilaçları reçete edebilir. Tabi bu ilaçlar genellikle diş beyazlatma için değil, diş lekelerinin altında yatan özel durumları tedavi etmek amacıyla kullanıldığını unutmayalım.

Diş Beyazlatmanın Etkileri Nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi genellikle daha beyaz ve parlak dişlere sahip olmanıza yardımcı olur. Lekelerin ve renk değişikliklerinin azalmasıyla estetik bir iyileşme sağlanabilir. Beyaz dişler genellikle kişinin gülümsediği zaman daha özgüvenli hissetmesini sağlar. Bu genel bir psikolojik etkidir. Dişlerin beyazlatılması, gençlik ve sağlıklı bir görünüm ilişkilendirilebileceği için bazı durumlarda görsel bir gençlik etkisi yaratabilir. Beyaz dişler genellikle daha profesyonel bir görünüm sağlar ve kişinin genel imajını olumlu yönde etkiler. Profesyonel diş beyazlatma işlemleri genellikle daha etkili ve uzun süreli sonuçlar sağlar. Ancak düzenli diş bakımı ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları bu etkilerin sürekliliğini etkileyebilir. Herkesin diş yapısı farklıdır. Bu nedenle diş beyazlatma işlemi sonuçları kişiden kişiye değişebilir. En iyi sonuçları elde etmek ve sağlıklı bir diş yapısını korumak için diş hekiminizle beraber bir yol izlemek çok önemlidir.

(Visited 786 times, 2 visits today)