Dişlerinizi Doğru Şekilde Fırçalayın

Watsons  13 Ekim 2020

2 Dk

Sağlıklı bir gülümseme için her gün ve gece dişlerinizi fırçalamalısınız. Bunu zaten yaptığını biliyoruz, ama doğru mu yapıyorsunuz? Dişlerinizi fırçalarken aslında dişlere zarar verme ihtimalini de doğuruyor. Daha iyi dişler için kötü alışkanlıklarınızı bırakma zamanı.

Çoğu diş hekimi, diş fırçalamayı üç dakika olarak önermektedir, ancak yalnızca birkaç kişi bunu yapmaktadır. Evden hemen çıkmak ya da yatağa bir an önce gitmek için acele ederken muhtemelen sadece bir dakika kadar fırçalamanız yeterli geliyor. Bir dahaki sefere dişlerinizi fırçalarken, tuvalete bir yumurta zamanlayıcı getirin ve başlamadan önce üç dakikaya ayarlayın ya da sadece üç dakikalık bir zamanlayıcı ile elektrikli bir diş fırçası kullanın.

Dişlerinizi fırçalarken aynaya bakın ve fırçanın gerçekte nereye gittiğini takip edin. Plak, tartar ve bakterilerin birikmesine ve sonunda dişeti iltihaplanmasına ve kıvrılmasına neden olabilecek sakız hattında bölgeyi kaçırmak kolaydır.

Fırçalama tekniği diş sağlığında önemli bir rol oynamaktadır. Diş minesi, dişin yüzeyine doğru uzanan sıkıca doldurulmuş, cam benzeri çubuklardan oluşur. Bu nedenle, yan yan fırçalarken, kırılgan çubuklar dişlerinizi çatlatabilir ve zayıflatabilir. Fırçalamanın doğru yolu, fırça kıllarının diş yüzeyine 45 derece açı yapacak şekilde fırçanın tutulması ve daha sonra küçük daireler halinde fırçalanmasıdır. Sabırlı olun ve aynı anda birkaç dişe odaklanın, sonra bir sonraki sete geçin. Gevşemiş plağı ve bakterileri temizlemek için sakız çizgisi boyunca fırçalamayı atlamayın. Diş minesinin kırılmasına neden olabileceğinden çok sert fırçalamaktan kaçının. Dahası agresif fırçalama, hassas dişetleri için travmatik olabilir, bu da tahrişe neden olabilir. Dolayısıyla hafifçe ve kapsamlı fırçalayın.

(Visited 654 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Takma Tırnak Akımı 10 Dakikada Tırnakların Güne Hazır