Doğal Yollardan Çatlaklardan Kurtulma Yöntemeleri

Watsons  8 Ekim 2020

2 Dk

Eğer çatlaklardan bıktıysanız, yalnız değilsiniz! Hem erkeklerde hem de kadınlarda çatlak izleri oluşabilir. Oldukça yaygındır. Çatlaklarınızın olması vücudunuzda yanlış bir şey olduğunu göstermez. Çatlak izlerinden bir anda kurtulmanın sihirli bir yolu olmamasına rağmen, bazı ilaçlar çatlakların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir ve hepsi doğaldır.

Retinol, A vitamininin teknik ismidir. Cilt için sağladığı anti-aging faydaları şaşırtıcıdır. Bu cilt bakım bileşeni gözenekleri açması, ince çizgileri azaltmak üzere kollojeni artırması, hücre döngüsünü hızlandırması ve cildi düzleştirmesiyle bilinir. Cildinizin sağlığını ve genel görünümünü iyileştirmek için A vitamini içeren topikal bir öz kullanarak veya ağızdan A vitamini alarak yardımcı olabilirsiniz . Havuç ve tatlı patates gibi A vitamini açısından zengin bir diyet de çaklak izlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Mikrodermabrazyon, çatlakların solması için klinik olarak kanıtlanmış birkaç yöntemden biridir. Bir fincan şekeri, badem yağı veya hindistancevizi yağıyla karıştırın, karışımı çatlak izlerinin olduğu kısımlara sürün, haftada bir kez tekrarlayın.

Saf aloe vera, hem doğal bir iyileştirici hem de cilt yumuşatıcıdır, bu da onu çatlak izleri için ideal bir tedavi haline getirir. Bitkiden saf aloe veralarını ayıklayın ve sonra duştan sonra çatlak izlerinize uygulayın.

Hindistan cevizi yağının iyileştirici özellikleri üzerinde araştırmalar yapılmaya devam edilmektedir ve cilt yaralarının iyileşmesi için gereken süreyi azalttığı görülmüştür. Çatlak izleri ciltte hasara yol açtığı için, hindistancevizi yağı, çatlaklardan kurtulma söz konusu olduğunda ön plana çıkan bir şeydir. Kırmızı görünümü hafifletmek için her gün çatlak izlerine saf hindistan cevizi yağı uygulayın.

(Visited 874 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Güzelliğine Özen Gösteren Herkesin İhtiyacı olan Makyaj İpuçları