Doğru Ağda Kullanımı ile Kızarıklıklara Son Verin

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Pürüzsüz bir cilde ve parlak bir tene sahip olmak istiyorsanız, uygulamanız gereken yöntemlerin başında ağda gelir. Bu uygulamadan en iyi sonucu almak için hangi ağdanın size uygun olduğunu, nasıl uygulandığını ve püf noktalarını öğrenerek ilk adımı atabilirsiniz. Vücudunuzdaki her bölge için ayrı ayrı birçok ürün çeşidine Watsons’ta ulaşabilir ve ipek gibi bir tene kolayca sahip olabilirsiniz.

Ağda Çeşitleri Nelerdir? 

Ağda cinslerine göre çeşitlere ayrılır. En çok uygulanan tür klasik ağdadır. Kullanmadan önce sıcak su dolu bir kapta bekletilerek ya da kaynatılarak yumuşatılır. Burada en önemli nokta ağdanın sıcaklığını doğru ayarlamaktır. Klasik ağdalar genellikle bir bez ya da ağda bandı ile çekilir. Ancak bazı çeşitleri sürüldüğü yerde kuruyup kalınlaşır ve beze gereksinim olmadan kendiliğinden çekilmeye imkan tanır. Son yıllarda giderek yaygınlaşan sir ağdalar ise birçok farklı çeşide sahiptir. Hazır sir ağda bantları sadece el içinde ısıtılarak kullanılabilir. Sir ağda kalemleri ile kaş, dudak ve yanak bölgesindeki tüyleri almak da oldukça kolaydır. Kartuş ve roll-on ağda türleri ise yine öncesinde ısıtılarak uygulanmaktadır. Bu tip ağdalar için son yıllarda elektrikli ısıtıcılar üretildiğinden ısıtma aşaması çok daha pratik hale gelmiştir. Kartuş ve roll-on ürünleri kutu biçimlerinden dolayı sürme kolaylığı sunar. Ekstra herhangi bir ürüne gerek kalmadan ağdanın kutusunu ters çevirip dilediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Ardından yine bir bant ya da bez yardımıyla çekme işlemi gerçekleştirilir. Watsons’ta kadınların en çok tercih ettiği ve güvenilir bulduğu Remove, Sesu, Vivet markalarını bulabilirsiniz.

Ağda Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle kullanacağınız ağdanın cinsine karar vermelisiniz. Uygulama konusunda fazla deneyiminiz yoksa klasik tipteki ürünleri eleyebilirsiniz. Klasik ağdalar en iyi sonuçları sunmasına rağmen kullanım açısından başlangıçta zorlu gelebilir. Bunun yerine sir ağda bantlarını, kartuş ve roll-on ağdaları deneyebilirsiniz. Daha acısız bir deneyim için tüylerin uzunluğuna da dikkat etmek gerekir. Uzun tüyler acıyı arttıracaktır. Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır. Temizlik işleminin ardından ağdanın uygulanacağı bölgeyi pudralamak da iyi bir yöntemdir. Uygulama esnasında çok yüksek olasılıkla biraz terleyebilirsiniz. Bu da ağdanın tüylerinize nüfuz etmesine engel olacaktır. İşlem esnasında terleme yaşarsanız pudranın elinizin altında olmasında fayda vardır. Ağda konusunda yapılan en büyük yanlışlardan biri de sürme yönüdür. Ürünü tüylere paralel olarak uygulamalısınız. Örneğin bacak boyunuzda bulunan ve aşağı doğru bakan tüyler için sürme işlemini yukarıdan aşağı doğru yapmanız gerekir. Eğer hazır bantları kullanacaksınız bandı yine yukarıdan aşağı doğru bastırmalısınız. Bir diğer önemli nokta ise ağda bezini ya da bandını çekme yönüdür. Bu kez ağdayı sürdüğünüz yönün tersine bir uygulama yapmanız gerekir.

Hemen Okuyun  Yüzünüzde Gençliğin Sırrı: Yüz Yogası

Ağda Yaparken Neden Kızarıklık Oluşur?

İyi bir ağda deneyiminin biraz kızarıklık yaratması çok normaldir. Bunlar birkaç saat içerisinde kaybolacak lekelerdir. Ancak bazı yanlış uygulamalar bu süreyi uzatabilir. Bu yanlışların başında ağdayı çekme hızı gelir. Bir anlık tereddütle yarıda bırakılan çekme işlemi canınızın daha çok yanmasına sebep olacak ve cildinizi tahriş edecektir. Ağdanın sıcaklığı da doğru ayarlanmalıdır. Ağdayı sürmeden önce vücudunuz için uygun sıcaklığa gelmesini beklemeniz gerekir. Kızarıklıkların bir diğer sebebi ise ağdanın sonrasında doğru bakımı uygulamamaktır. İşlem bittikten sonra bölgeyi mutlaka nemlendirici krem ürünleriyle beslemelisiniz. Bebe yağı ve bitkisel yağlar kullanabilirsiniz. Ağdadan 24 saat sonra uygulayacağınız peeling yöntemi ise süreci kusursuz bir şekilde noktalamanıza ve kızarıklıkların daha çabuk kaybolmasına katkı sağlayacaktır. Bu aşamalara dikkat ettiğiniz takdirde ağdadan etkin sonuçlar alacak ve düzenli tekrarlar yaptığınızda istenmeyen tüylerin her geçen gün azaldığını fark edeceksiniz. Watsons’ta bulabileceğiniz her cilt tipine uygun ağda çeşitleri ile ışıldayan pürüzsüz bir tene sahip olabilirsiniz.

(Visited 2.664 times, 1 visits today)