Aydınlatıcı (Highlighter) Nasıl Kullanılır?

Watsons  5 Ekim 2020

3 Dk

1.Aydınlatıcı ((Highlighter) Nedir?

Gün ışığını yüzünüzde taşımanıza yardımcı olan aydınlatıcı, ışığı yansıtan bir makyaj malzemesidir. Burun, çene, elmacık kemikleri, kaş altı gibi yüzün kemikli bölgelerini hatta son zamanlarda göz pınarlarını ve dudak üstünü bile öne çıkarmak için kullanılır. Kısacası yüzünüzde öne çıkarmak istediğiniz yeri daha parlak ve göz alıcı hale getirir.

 

2.Aydınlatıcı Ne İşe Yarar?

Son zamanların parlayan yıldızı olan aydınlatıcılar kadınların çantasının vazgeçilmez ürünü olmayı başardı. Parlayan yıldız olmanın hakkını vermek için yüze parlaklık ve aydınlık bir görüntü verir. Genelde yüzünüzün T bölgesini aydınlatmak için kullanılan bu ürün yüzünüzü daha taze ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Ay’ın, Güneş ışığını yansıtması gibi aydınlatıcılar da ışığı yansıtmaya yardımcı olur. Burnunuzu daha kalkık ve ince göstermek isterseniz burun çizginize aydınlatıcı sürmeniz yeterli veya kaşlarınızın köşesine, gözlerinizin altına uygulayarak gözlerinizi daha büyük gösterebilirsiniz, dudaklarınızı daha hacimli göstermek için de aydınlatıcıyı dudağınızın V şeklinde görünen kısmına azıcık bile sürmeniz yeterli.

 

3.Aydınlatıcı Çeşitleri Nelerdir?

Aydınlatıcılar temelde üçe ayrılır; toz, stick ve likit. Ancak tabii bunlar da kendi aralarında pigment, renk ve sürüm çeşitliliği olarak farklılıklar gösterir.

 

3.1 Toz Aydınlatıcı

Toz ürünler her zaman daha pratik ürünlerdir. Üstelik günlük makyaj için de daha uygundur. Yüze doğal bir aydınlık verirler yani tam da istediğiniz gibi. Uygulaması daha az risk içerir bu yüzden ilk defa aydınlatıcı kullanacaklar için doğru bir başlangıç olacaktır.

 

3.2 Likit Aydınlatıcı

Bir damlası bile harikalar yaratan o muhteşem ürün! Özellikle gece makyajı için tam da aradığınız ışıltıyı başka ne verebilir ki? Likit aydınlatıcıların yansıması ve ışıltısı tozlara göre çok daha fazladır.  Yüzünüze nemli, belirgin ve iddialı bir görünüm verir. Uygularken parmak uçlarınıza biraz sihirli ışıltı bulaşabilir aman dikkat!

Hemen Okuyun  Kendi Dudak Peelinginizi Yapın

 

3.3 Stick Aydınlatıcı

Yüzünüzün T bölgesini aydınlatmanın cildinizi daha taze ve sağlıklı göstereceğini belirtmiştik. T bölgeniz aydınlıksa ilk izleniminiz mutlaka “ne kadar parlıyor” cümlesiyle karşılık bulacaktır. İşte stick aydınlatıcılarla da bu sağlıklı, ışıl ışıl görünüme çok rahat kavuşursunuz. Sticklerin en büyük avantajı ise çantanızda rahatlıkla taşıyabilir ve kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Üstelik sadece T bölgenize de değil, elmacık kemiklerine, göz kapaklarına da uygulayabilirsiniz. Size küçücük bir tüyo; stick aydınlatıcınızı nemli bi fırçayla uygularsanız daha parlak, parmaklarınızla kuru bir şekilde dağıttığınızda ise daha doğal bir aydınlık elde etmiş olursunuz. Tek ürünle çok fayda!

 

4.Aydınlatıcı Nasıl Kullanılır?

Bir makyajı tamamlamak için aydınlatıcı mutlaka kullanmanız gerekir. Yelpaze şeklindeki fırçalar uygularken size yardımcı olacaktır. Aydınlatıcı fırçanız yoksa yuvarlak fırçanızı yatay şeklinde bastırdığınız zaman yelpaze fırça açısına kavuşmuş olacaksınız. Elmacık kemiklerinizden başlayarak C harfini yazar gibi kaş altına kadar dağıtın. Fakat bununla da kalmayın. Kusursuz görünmek istiyorsanız dudak üzerine, burun ucuna ve çene ucuna da sürmelisiniz.

5. Aydınlatıcı Yüzün Hangi Bölümüne Uygulanır?

Aydınlatıcınızı; elmacık kemikleri, burun kemiği ve ucu, dudak üstü, göz pınarları, çene ucu ve kaş altlarına uygulayabilirsiniz. Hatta son zamanlarda popüler olan kontür şeklinde de uygulama yapabilirsiniz. Yüzünüzdeki yüksek noktaları daha belirgin ve dikkat çekici hale getirir. Tahmin ettiğinizden çok daha iyi görüneceğine emin olabilirsiniz.

 

6.Highlighter Buruna Nasıl Uygulanır?

Sihirli son dokunuş denilince hepimizin aklına burun bölgesi gelir. Uygun gördüğünüz bir bronzer ile burnunuza istediğiniz şekli verdikten sonra artık aydınlatıcınızı uygulayabilirsiniz demektir. Likit ve stick aydınlatıcı da işiniz daha kolayken toz aydınlatıcıyı burun bölgesine uygularken mutlaka bir fırçadan yardım almalısınız. Uygulayacağınız alandan taşırmadan uygulayabilmek için buna ihtiyacınız olacak.

 

7. Likit Highlighter Nasıl Sürülür?

Likit highlighterların ışıltısı daha fazladır. O yüzden nasıl ve hangi saatlerde kullanacağınıza dikkat etmeniz gerekir. Gece makyajı için vazgeçilmeziniz olacaktır. Fondöten üzerine veya çıplak tene uygulayabilirsiniz. Hatta mat bir fondötenle karıştırarak da kullanabilirsiniz. Likit highlighter uygularken ufacık bir miktarın bile iş göreceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Yüzünüze spot ışıkları çevrilmiş gibi bir görüntüyü istemeyebilirsiniz. Az miktar ürünü parmak uçlarınızla rahatlıkla dağıtabilirsiniz. Eğer mat bir fondötenle karıştırıp uygulamayı tercih ederseniz mutlaka bir fırçadan veya süngerden yardım almalısınız.

Hemen Okuyun  Makyaj Yaparken Yapılması ve Yapılmaması Gereken Şeyler

 

8. Pudra highlighter nasıl sürülür?

Pudra highlighter uygulanış ve günlük kullanım açısından en rahat edeceğiniz ürün olacaktır. Yelpaze şeklinde bir fırçayla çok rahat uygulayabilirsiniz. Göz pınarlarınıza ve kaş altlarınıza uygulamak isterseniz ince bir far fırçası işinizi görecektir. Fakat bu bölgeler için serçe parmaklarınız da size yardımcı olacaktır. Deneyip görebilirsiniz.

9. Aydınlatıcı Kullanırken En Çok Yapılan Hatalar Nelerdir?

Aydınlatıcı kullanırken yapılan eeeennnn büyük hata çok fazla uygulamak. Bunun önüne geçmek için sanırım bunu önce sadece kendimiz için uygulayıp doğru miktarı bulmalıyız. Kim yüzünün fazla parlamasından dolayı yağlıymış gibi görünmesini ister ki? Aydınlatıcınızı tüm yüze uygulamak da pek doğru bir karar olmayabilir. Bakmayın bazı kişiler bunu böyle kullanıyor fakat sanal dünyanın dışında bu ancak yüzünüzün bahtınızdan daha parlak olmasını sağlar. Fakat tabii bazı bölgeleri atlamak da bütünlüğü bozacaktır. Yüzünüzün tüm yüksek noktalarına aydınlatıcıyı dağıtarak uygularsanız şahane bir görüntü elde edebilirsiniz.

10. Aydınlatıcı Tek Başına Kullanılır mı?

Evet, aslında aydınlatıcınızı tek başına kullanabilirsiniz. Günlük bir makyajda doğrudan uygulama yüzünüze canlılık verecektir. Üstelik renkli aydınlatıcıları kullandığınızda allık kullanmanıza da gerek kalmaz. Yaz aylarında özellikle büyük bir konfor sağlar. Renksiz yani transparan aydınlatıcıları da gözlerinizi daha büyük göstermek için rahatlıkla göz pınarlarınıza uygulayabilirsiniz. Transparan aydınlatıcınızı fondöteninize karıştırabileceğiniz gibi günlük nemlendirici kreminize de karıştırabilirsiniz. Cildinize doğal bir canlılık vermek bu kadar basit.

11. Highlighter Far Olarak Kullanılabilir Mi?

Aydınlatıcılarınızı gönül rahatlığıyla far olarak kullanabilirsiniz. Eğer göz makyajında ışıltıyı ve aydınlık renkleri tercih ediyorsanız tek bir ürün işinizi görecektir. Fakat şunu unutmayın ki aydınlatıcılar farlar kadar kalıcı değildir. Göz kapaklarınıza far uygulayıp kaş altınıza aydınlatıcı uygularsanız gözleriniz daha belirgin olacaktır.

Hemen Okuyun  "Green Girl" Makeup

 

12. Highlighter Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Highlighterınızı seçerken ilk ve en önemli kriteriniz cilt renginiz olmalarıdır. Açık bir tene sahip olanlar açık, koyu tene sahip olanlar daha koyu bir highlighter seçmeliler. Beyaz tene sahip olanlar pembe, şampanya ve inci tonlarını tercih edebilirler. Esmer bir tene sahip olanlar cilt renklerinden bir veya iki ton bir aydınlatıcı kullanabilirsiniz. Kuru bir cilde sahipseniz likit, yağlı bir cilde sahipseniz toz highlighter seçmek sizi çok daha sağlıklı gösterecektir.

 

13. Hangi renk highlighter tercih edilmeli?

Doğru renge karar vermenin tek kriteri var; ten renginiz. Beyaz bir tene sahipseniz cildiniz soluk ve cansız görünebilir. Highlighter sizler için adeta sihirli bir değnek. Sedef görünümlü, pembe ve şampanya tonlarını tercih edebilirsiniz. Buğday tenliler ise güneş gibi parlamak için altın tonlu bir highlighter tercih edebilirler. Şeftali tonları ve altın ışıltıları buğday tenliler için en doğru tercih olacaktır. Esmerler ise bronz tonlu highlighter ile ışıl ışıl parlayabilirler.

14. Makyajınızı Tamamlayacak Aydınlatıcı Önerileri

Makyajınızı bitirdikten sonra etkili bir son vuruş yapacağınız ürün olarak aydınlatıcıları seçebilirsiniz. Watsons’ta her tondan her zevke hitap edecek aydınlatıcıları bulabilirsiniz.

 

  • Pastel Moon Light Highlighter Aydınlatıcı 100, Kremsi dokusuyla kolaylıkla uygulanabilen bir yapıya sahiptir. Yüzünüzdeki yüksek yerleri ortaya çıkarmanızı sağlayan highlighter, verdiği ışıltıyla canlı ve pürüzsüz cilt görünümü elde etmenizi sağlar.
  • Flormar Mood Booster Likit Aydınlatıcı No: 001 Flormar Mood Booster Likit Aydınlatıcı No: 001, ürünü size tazelik, aydınlıklık ve ışıltılı bir görünüm katan ten makyajı yapmanıza yardımcı olacaktır. Bu da kuşkusuz güne harika bir başlangıç yapmak demek. Siz de ten makyajına biraz parıltı katmak istiyor fakat bir türlü pratik şekilde uygulayabileceğiniz bir aydınlatıcı bulamıyorsanız, Flormar Mood Booster Liquid Illuminator ile mutlaka tanışmalısınız.
  • Revolution Reloaded Raise The Bar Aydınlatıcı, yoğun pigmentleri ve altın sarısı tonlarındaki aydınlatıcı ile makyajınızda eşsiz bir görünüm yakalamanızı sağlayacaktır.
  • Relove By Revolution Super Aydınlatıcı Rose, içinizdeki ışıltıyı dışarı yansıtmanızı sağlar. Pigmentli aydınlatıcı, tek bir uygulamada yüksek etkili görünüm sunar.
(Visited 1.957 times, 5 visits today)