Domatesi Cilt Toniği Olarak Kullanarak Doğal Işıltıyı Yakalayın

Watsons  5 Ekim 2020

Domatesin “işlevsel bir gıda” olduğu söylenir. Domatesin sağlık konusundaki yararını biliyor olabilirsiniz, ancak muhteşem cilde sahip olmanız için size nasıl yardımcı olabileceğini de biliyor musunuz? Domates, sadece daha parlak cilt rengi elde edilmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildinizi daha sıkı ve güzel hale dönüştürür. Aşağıdaki yazımızdan daha fazla bilgi edinin; bundan sonra artık pahalı güzellik ürünlerine bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

Domatesler, güneş hasarını önlemeye ve cildimizin nem seviyesini korumaya yardımcı olan likopeni içerir. Ayrıca iltihap önleyici yararları ile bilinen, cilt yaraları ve akne iyileşmesinde fantastik derecede etkili olan ve gözenek boyutunu azaltan tomatin de domateste mevcuttur. Domatesde C, E, B6, B1, B3 ve B2 vitaminlerinden bolca bulunur. Bu vitaminler cildimizi tazelerler.

Domatesin Cilde Yararları

Cildi Temizler

Cilt için domates kullanmak harikadır. Taze domates suyu cilt gözeneklerini temizlemek için iyidir. Bununla birlikte, taze domates suyu hazırlamak zaman alır. Bunun dışında, bir domatesi enine kesebilir ve yarım taraflardan birine toz şeker yerleştirebilirsiniz. Daha sonra dairesel hareketlerle yüzünüze sürtün. Bu işlem, kiri ve ölü cilt hücrelerini kaldırabilir. Bunu bir süre tekrarlayın ve yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Gözenekleri küçültür

Domates, geniş gözenekleri kısıtlayabilen doğal bir büzücüdür. Yatmadan önce domates suyu ile yüzün her tarafını ovun ve ertesi gün yıkayın. Bu işlem, sıkılaştıcı losyonlar yerine yapılabilir.

Yağı alır

Domates, aşırı yağ üretimden kurtulmak için doğal bir çaredir. Bir domatesi ikiye bölün ve yüzünüzü ovun. Domates suyunun ciltteki gözeneklere derinlemesine nüfuz edebilmesi için domatesi yüzüne 15 dakika bırakın. Bundan sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Aşırı yağ konusu iyileştirmek için bunu haftada iki kez yapılması önerilir.

Hemen Okuyun  Selülit Masajının Gücü ve Etkisi

Akne ile savaşır

Domates yüzü için de yaygın olarak kullanılır. Domates doğal bir akne tedavisidir. Sadece taze domates suyu kullanın ve nazik hareketlerle masaj yapın. Sonra, domates suyunu bir saat yüzünüzde bırakıp yıkayın. Akne üzerinde domates suyunun hareketi yavaştır bu nedenle akne tamamen kayboluncaya kadar bunu her gün yapmaya devam etmeniz gerekiyor.

Güneş yanığını iyileştirir

Domates, güneş yanığının iyileşmesi için yararlı olan antioksidan içerir. Domates suyu ölü deri hücresini onarabilir. Bu nedenle, iyileşme hızını artırabilir. Domates suyunu tereyagiyle karıştırıp, acı çeken alanlara koyulması önerilir. Karışımı güneş yanığı deride yarım saat bırakın ve daha iyi sonuç almak için suyla yıkayın.

(Visited 1.304 times, 1 visits today)