Dudak Kalemi Nasıl Uygulanır

Watsons  5 Ekim 2020

Dudak kalemi uygulamak makyaj rutininizdeki en can alıcı noktalardan biridir.  Bazen o kusursuz çizgiyi elde etmek birkaç sefer denemeyi gerektirebilir. Bu konuda hemen uzmanlaşmak için hızlı ve kolay adımlarımızı takip edin.

Dudağınızı Çizmeden Önce Yapmanız Gerekenler

Adım 1 – Bir Önceki Gece

Dudaklarınızın ruj ve dudak kalemine hazır olduğundan emin olmak bir önceki geceye kadar uzanabilir. Besleyici, nemlendirici bir dudak maskeniz varsa, uyumadan önce sürün. Kısmen hasar görmüş dudaklarınız varsa bu işlem özellikle önemlidir.

Adım 2 – Ölü Deriden Arındırmak

Dudaklarınızı hazırlamak kilit noktadır çünkü dudak kaleminizin ve rujunuzun daha dayanıklı olmasını sağlar. Yumuşak bir diş fırçası ve dudak kremiyle, dudaklarınızı fırçalayın, tüm çatlaklardan ve ölü derilerden arındırın.

Adım 3 – Balm veya Primer (Baz)

Dudak kaleminin ve rujun dayanıklılığını uzatmak için balm, nemlendirici veya primer (baz) uygulayın. Dudaklarınız nemi emene kadar bekleyin.

Adım 4 – Dudak Kaleminizin Renk Tonunu Seçmek

İlk defa dudak kalemi sahibi olacaksanız, çok amaçlı bir ten rengini tercih edin. Bunu doğal veya pembe renk tonlarıyla kullanabilirsiniz. Dudak kalemi koleksiyonunuzu genişletmek için, bütün koyu renk ruj tonlarıyla uyumlu olabilen bordo bir renk tonunu seçin.

Dudaklarınızı Nasıl Çizmelisiniz?

Adım 1 – Üst Dudağı Çizme Zamanı

Üst dudağınızı, doğal dudak çizginizi izleyen kısa dokunuşlarla çizmeye başlayın.

Dokunuşlarınızı kısa tutarsanız, kaba eğri çizgilerden kaçınabilirsiniz.

Üst dudağınızın ortasındaki kavisi çizmeyi zor buluyorsanız, basitçe iç dudağınızdan bir X şekli çizin ve bu çizgiyi takip edin.

Hemen Okuyun  Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Adım 2 – Alt Çizgi

Doğal dudak çizginizi izleyerek, kısa dokunuşları alt dudağınızın üzerinde tekrarlayın. Dudaklarınızı görsel olarak dolgunlaştırmak istiyorsanız, ne kadar dışına çıkabileceğinizi anlayabileceğiniz bir kılavuz olarak doğal çizginizi kullanın.

Hacimli ama aynı zamanda doğal görünümlü dudaklar için, dudağınızı ortasını doğal çizginizin dışından çizin ve daha sonra, doğal dudak çizginizi köşelere doğru birleştirin.

Adım 3 – İçini doldurmak

Dudak kaleminiz ile rujunuz arasında büyük bir fark olmamasını sağlamak için, dudağınızı kaleminizle doldurun.

Adım 4 – Ruj

Dudaklarınızdaki bir sonraki adım ruj olmalıdır. Çizgilerin içinde sürmeyi kolaylaştırmak için, rujunuzu bir fırça ile uygulayın.

Adım 5 – Dudak Parlatıcısı

Dudaklarınızı görsel olarak daha büyük göstermek için, dudak parlatıcısını yalnızca dudağınızın üst kısmına ve alt dudağın ortasına uygulayın. Dudaklarınızın daha hacimli görünmesini istiyorsanız, doğal dolgun dudaklara yönelik önemli ipuçlarımıza bakabilirsiniz.

(Visited 603 times, 1 visits today)