El Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Watsons  8 Nisan 2022

Bakımlı olmanın vazgeçilmez şartlarının başında kesinlikle el ve ayak bakımı geliyor. Giyiminiz, aksesuarlarınız, makyajınız, parfümünüz ne kadar iddialı olsa da, el ve ayaklarınız bakımsız gözüküyorsa, günün sonunda etrafınızda olumsuz bir izlenim bırakmanız işten bile değil. Kırık tırnaklar, kurumuş eller, ayakta göze çarpan nasırlar bir araya gelerek, bakımlı görüntünüze bir balyoz indirebilir. Yazın ayaklara ekstra özen göstermek gerekirken, el bakımı her mevsimin işi diyebiliriz. Bu bakımları gerçekleştirirken düzenli ve istikrarlı olmak şart. Nitelikli bir pedikür manikür uygulaması, yoğun nemlendirme ve bireysel ihtiyaçlara uygun işlemleri keşfetmek hayati önem taşıyor. Ayak bakımı ve el bakımı rutininizi zenginleştirecek tüyolara hep birlikte göz atalım.

Günlük El Bakımı Rutini Nasıl Olmalı?

Sıcak ve soğuk su, güneş ışığı, soğuk hava, rüzgar, kar gibi onlarca etken ellerimizi fazlasıyla tehdit ediyor. Ziaja keçi sütü el ve tırnak kremi, hızlı emilen formülü ile ofiste çalışırken kullanmak için ideal. Nivea, Neutrogena, Arko, Frudia gibi markaların değerli yağlara ve özel içeriklere sahip el kremleri de günlük kullanım ve olmazsa olmaz nemlendirme işlemi için doğru tercih. Özellikle kış aylarında çok çabuk kuruyan eller, Bepanthol cilt bakım kremi gibi Provitamin B5 içeren ürünleri çok seviyor. Kuruluğa bağlı olarak gergin hale gelen, pul pul dökülen ve çatlayan ellere az miktarda uygulamak bile sonuç almaya yetiyor. Hoş kokularıyla da gönülleri fetheden el kremlerinin dışında, gece kullanılabilen bakım maskelerine de şans verebilirsiniz. Neutrogena Cica Onarıcı El Maskesi, cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olan ve durulanmayan bir ürün olarak el bakımı rutinlerinde yerini alıyor.

Olmazsa Olmaz Ayak Bakımı Adımları

Vücudun yükünü taşıyan ayakların bakımı çoğu zaman es geçiliyor. En az eller kadar özenli bakım isteyen ayaklar, tüm gün boyunca ayakkabıların içerisinde kapalı kaldığından iyi bir bakıma ve ferahlığa ihtiyaç duyuyor. Ayak bakımı, hijyen kavramıyla sıkı bir ilişki içerisinde. Bu sebeple mantar, nasır gibi istenmeyen rahatsızlıkların söz konusu olduğu durumlarda, özel olarak üretilen kremlere mutlaka başvurmak gerekiyor. Banyoda topukları ponza taşı ile ovalamak, sağlıklı topuklar için önemli bir adım. Çatlak kremi, nemlendirici ayak kremi, pürüz giderici krem gibi ürünleri de adımlarınıza eklemelisiniz. Ayak maskesi, ayak bakım peelingi, koku önleyici ayak spreyi gibi ürünleri de alışveriş sepetinize eklemeyi unutmayın. El ve ayak bakımı için ihtiyacınız olan tüm kozmetikleri; törpü, topuk taşı gibi gereçleri ve en iyi el kremi çeşitlerini Watsons’ta bulabilir, ihtiyaçlarınıza göre seçtiğiniz ürünleri hemen sipariş verebilirsiniz.

(Visited 1.393 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Vücut Sıkılaştırıcı Krem Nedir?