Erkek Saç Şekillendirme

sempeak  28 Temmuz 2022

Kuşkusuz, saç şekillendirme erkeklerin en çok zorlandığı konuların başında geliyor. Kısa ya da uzun olsun saçınızı istediğiniz gibi şekillendiremiyorsanız; farklı ürünlerden yardım almanız mümkün! Ancak kullanacağınız ürünleri doğru bir şekilde seçmeniz gerekir. İster kıvırcık ister düz ister dalgalı olsun her saç doğru ürünle istenildiği gibi şekillendirilebilir. Peki ama nasıl, işte sizin için püf noktalarını hazırladık…  

Dalgalı ve Kıvırcık Saçlarınızı Şekillendirmek için Kullanacağınız Şekillendiriciler

Kısa saçları şekillendirmek kolay gibi görünse de aslında zaman zaman uzun saçları şekillendirmekten daha zor olabilir. Özellikle saçlarınız dalgalı ya da kıvırcıksa… 

  • Bukle Belirginleştiriciler

Kısa ve dalgalı ya da kıvırcık saçlara sahipseniz bukle belirginleştirici ürünler ile saçlarınızın dalga ve buklelerini gün boyu koruyabilirsiniz. Bukle belirginleştirici saç şekillendiriciler nemli saça uygulanır ve durulama gerektirmez. Şişesinden kullanacağınız kadar ürünü çıkardıktan sonra avuç içine yayarak saçlarınıza sürebilirsiniz. Bu sayede ürünün saçınıza eşit bir şekilde dağılmasını sağlamış olursunuz. 

  • Jöleler

Kıvırcık ve dalgalı saçları şekillendirmek için jöleler de kullanılabilir. Dalgalı ya da kıvırcık saçlar için üretilen jöleleri de belirginleştiriciler gibi avuç içinize yayarak uygulamanız fazla jöle kullanmanızı engeller. Jöle kullanırken dikkat etmeniz gereken temel nokta aşırı kullanımdan uzak durmaktır. Çok jöle kullanmak saçınızı doğal görüntüsünden uzaklaştıracağı için hoş bir görüntü oluşturmaz. Ayrıca jöle kullandığınız günün ardından saçınızı yıkayarak jöleden arındırmanız tavsiye edilir. Uzun saçlarınız varsa kullanacağınız ürünlerin miktarını saçınızın uzunluğuna göre belirleyebilirsiniz. 

  • Saç Köpükleri

Köpük uygulaması için saçlarınızın nemli olması gerekmektedir. Duştan çıktığınızda saçlarınızı bir havlu yardımı ile fazla sudan arındırdıktan sonra ya da saçlarınıza fazla su sıkmadan bir sprey yardımı ile nemlendirdikten sonra köpük uygulayabilirsiniz. Saç köpüğünün şişesini sallayarak kullanmalı ve köpüğü sıkarken şişeyi dik bir biçimde tutmanız gerekir. Saç köpüğü, saç köklerinden diplere doğru saçınızı tutup bırakarak uygulayabilir, böylece dalga ve buklelerinize şekil verebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Erkek Cilt Bakım Rehberi

 

Düz Saçları Şekillendirmede Kullanılan Saç Şekillendirici Çeşitleri

Düz saçlı erkeklerin şikayetçi olduğu en büyük konu saçlarının sürekli düşmesidir. Havalı ve hacimli saçlara sahip olmak istiyor ancak saçlarınızın gün içinde sürekli hacim kaybederek kafanıza yapıştığını düşünüyorsanız saç şekillendiricilerden faydalanabilirsiniz. Bu ürünler ile saçınıza istediğiniz şekli verebilir ve bu şekli gün boyunca koruyabilirsiniz. Düz saçlar için en çok kullanılan ürünler jölelerdir. Özellikle dik saçlara kavuşmak istiyorsanız jöle kullanabilirsiniz.

  • Dik Saçlara Kavuşmak için Uygulayacağınız Yöntemler

 Avuç içinize aldığınız jöleyi saçlarını şekillendirmeyi düşündüğünüz bölgeye saçlarınızı havaya doğru kaldırarak uygulayabilir ve dik bu şekilde dik saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınızın dikliğini korumak ve gün içerisinde düşmesini önlemek için sabitleyici saç spreylerini de kullanabilir, gün boyu havalı saçlara sahip olabilirsiniz.

  • Kusursuz Düzlük için Uygulayacağınız Yöntemler

Düz saçlara sahipseniz ve saçlarını bir tarafa doğru düz ve kusursuz bir biçimde taramak istiyorsanız wax kullanabilirsiniz. Wax kullanmanız aynı zamanda saçınıza ışıltı ve parlaklık vereceği için özel günlerde kullanımı idealdir.

  • Kalın Telli Saçlar için Öneriler

Eğer saçlarınız kalın telli, inatçı bir yapıya sahip ve kolay şekil almıyorsa kullanacağınız ürünlerin saç yapınıza uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Kalın telli saçların en büyük problemlerinden biri kuru olmalıdır. Kuru saçlar şekillendirme sırasında yıpranabilir ve formunu çabuk kaybedebilir. Bu nedenle kalın telli saçlarınızı şekillendirmek için kullanacağınız ürünlerin saçınızı nemlendirmesi de gerekir. Bu amaçla üretilen yoğun nem içeren saç şekillendirici krem ve durulanmayan bakım kremleri kullanabilirsiniz

  •  İnce Telli Saçlar için Öneriler

İnce telli saçlara sahipseniz, saçlarınızı şekillendirirken yaşadığınız en büyük problemlerden biri saçlarınızın hacmini kısa sürede kaybetmesi olabilir. Bu problemi ortadan kaldırmak için kullanacağınız ürünlerin saçınıza yapışarak ağırlaşmasına yol açmaması gerekir. Bu nedenle su bazlı formüle sahip olan saç şekillendiricileri ve saç hacminizi koruyacak spreyleri tercih edebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Erkek Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Şekillendirici Kullanmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Noktalar

Saç şekillendirici kullanmadan önce saçınızın temiz olması hem şekillendiriciden verim almanızı sağlar hem de vermek istediğiniz şekli kısa sürede uygulamanızı mümkün kılar. Bu nedenle şekillendirici kullanmadan önce saç tipinize uygun bir şampuan ve saç kremi ile saçlarınızı temizlemeniz ve taramanız önerilir. Yağlı bir saç yapısına sahipseniz yağlı saçlar için üretilmiş olan şampuan ve saç bakım kremlerini, kuru bir saça sahipseniz kuru saçlar için üretilen şampuan ve bakım kremlerini kullanabilirsiniz. Eğer sık duş almanıza rağmen saçlarınız kısa sürede yağlanıyorsa saçınızı şekillendirmeden önce kuru şampuanlar aracılığı ile fazla yağdan kurtulabilirsiniz. Şekillendirici kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da şekillendiricinin nasıl kullanılacağıdır. 

Satın aldığınız şekillendiriciyi kullanım önerilerine uygun olarak kullandığınız takdirde başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Nemli saça uygulanan şekillendiriciler olduğu gibi kuru saça uygulanan ürünler de bulunmaktadır. Bu sebeple kullanım talimatlarına dikkat etmeniz önemlidir. Saç şekillendirmeden önce temizlik ve güçlendirme amaçlı kullanacağınız tüm bakım ürünlerini ve saç şekillendiricileri Watsons’ta bulabilir, saçınıza istediğiniz şekli vererek tarzınızı gösterebilirsiniz.

(Visited 5.504 times, 7 visits today)