Erkekler için Yaşlanma Karşıtı Bakım Önerileri

sempeak  23 Ağustos 2022

Modern yaşamda tıpkı kadınlar gibi erkekler de bakımlı görünmek, sağlıklı ve zinde kalmak için çaba gösteriyor. Doğru yapılan egzersiz, sağlıklı beslenme ve kullanılan bakım ürünleri erkeklerin zamana yönelik yarışlarında onlara yardımcı oluyor. Özellikle yaşlanma karşıtı bakım konusunda kadınlara yönelik üretilen bakım ürünlerine ilave olarak bakımlı modern erkekler için de farklı özelliklere sahip bakım ürünleri dikkat çekiyor. Sevdiklerine verdiği önemi, kişisel bakımına özen göstererek ifade eden erkekler, yaşlanmaya bağlı sorunlar için bu ürünler arasından, kendileri için en doğru olanları seçebiliyor. Özellikle kadınlardan farklı cilt özelliklerine sahip olan erkeklerin yaşlanma karşıtı bakımlarında cilt bakım ürünleri ön plana çıkıyor. Cilt bakımının dışında saç bakımı da yine erkeklerin yaşlanma karşıtı bakım rutinlerinde dikkat ettikleri diğer bir ayrıntı.

Erkek Cildi Yaşlanmaya Karşı Koruma Altında

Ciltlerinin özellikleri, günlük alışkanlıkları ve hormonlarına bağlı olarak erkeklerin bakım önerileri kadınlardan farklılıklar gösterebilir. Bazı durumlarda kadınlara göre avantajlı da olabilen erkekler, cilt bakımları için tüm bu farklılıkları dikkate alarak bir bakım rutini uygulayabilir. Yağlı cilt yapısı, testosteronun etkisi ile kalın bir deriye sahip olmaları, tıraş olmanın ciltte yarattığı peeling etkisi erkekleri bazı konularda daha avantajlı konuma taşıyabilir. Ancak bakım konusunda gerekli özenin gösterilmemesi erkeklerin daha hızlı yaşlanmalarına da sebep olabilir. Yaşlanmanın hızlı yaşanmasında ayrıca yoğun iş temposunun da etkisi olduğunu söylemek mümkündür.

Erkek cildini yaşlanmaya karşı koruma altına almak için kırışıklıklara, ince çizgilere, cilt sarkmalarına yönelik ürünler tercih edilebilir. Ayrıca kuru ciltlerin nemlendirilmesi ya da nemli ciltleri dengeleyici ürünler de uzun vadede yaşlanmaya karşı alınan bakım önlemleri arasında yer alır. Günlük olarak yüz temizleme, temizlenen cildi doğru nemlendirme erkeklerin de cilt bakım adımları arasında sıralanabilir. Özellikle tıraş sonrası ciltte yaşanan tahriş ve kuruma için de özel bakım ürünleri tercih edilebilir. Ayrıca kırışıklıklar ve sarkmalara karşı yüz masaj cihazları, bakımlı erkeklerin kullandığı ürünler arasındadır.

Hemen Okuyun  Erkek Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Yaşlanma Karşıtı Bakımda Beyaz Saçlarla Mücadele

Erkeklerin yaşlanma karşıtı bakım rutinleri arasında saç bakımına yönelik önlemler de yer alır. Beyaz saçların doğal renklerine dönüşünü sağlayan ve erkekler için özel olarak üretilen saç boyaları, yaşlanma karşıtı bakım ürünleri olarak dikkat çekiyor. Saçlar gibi sakallar için de erkeklere özel üretilen sakal bakım kitleri, erkeklerin tercih edeceği bakım ürünleri olarak değerlendirilebilir. Şampuanlar ve saç bakım ürünleri de yine sağlıklı saçlara sahip olmak isteyen erkeklerin tercihleri arasında yer alır. https://www.watsons.com.tr/erkek-bakim/c/105 kategorisinde erkek bakım ürünlerine ulaşabilirsiniz.

Beyazları kusursuzca kapatan, saç derisine zarar vermeyen ve düzenli kullanım için uygun olan erkeklere özel saç boyaları yıllar içinde beyazlayan saçlarınız için size uzun süreli çözüm sunabilir. Kısa süre içerisinde uygulayabileceğiniz bu saç boyaları, 6 hafta kadar uzun bir süre saçlarınızın doğal renginde kalmasını sağlayabilir. Cilt tonunuza uygun renkte seçeceğiniz saç boyalarını kendiniz de kolayca uygulayabilirsiniz.

Bakımlı Erkekler Özel Ürünlerle Yaşlanmaya Karşı Önlem Alıyor

Hem yaşlanmaya karşı önlem almak hem de daima bakımlı olmak için erkekler özel bakım ürünlerini kullanabilir. Cilt yapısına uygun bakım ürünleri, tıraş köpükleri, masaj aletleri, cilt temizleme ürünleri ile sakallarınızdaki ve saçlarınızdaki yaşlanma izlerini kapatacak boyalar, sakal bakım ürünlerini Watsons’ta bulabilirsiniz. Saçlarınız için ayrıca saç derinize de ihtiyacınız olan bakımı yapan şampuanlar, saç bakım kremleri de yine Watsons’ta yer alıyor. Modern ve bakımlı bir erkeğin günlük bakım ritüeline dahil edeceği, erkeklere özel bu ürünleri deneyimleyebilir ve yaş aldıkça yenilenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

(Visited 484 times, 1 visits today)