Evde Epilasyon Kılavuzu

Watsons  5 Ağustos 2020

8 Dk

İstenmeyen tüylerden rahatsız mısınız? İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz tüylerden kurtulma yöntemleri:

 

Hazırlık

  • Uygulama yapmayı planladığınız alanları 24 saat önce kese yapın. Bu işlem ölü deri hücrelerini arındırır, daha temiz bir epilasyon sağlar ve batık tüyleri önlemeye yardımcı olur.Cildin temizlendiğinden ve epilasyon sırasında herhangi bir nemlendiriciden veya yağdan arındırılmış olduğundan emin olun.
  • Cilt türünüze veya ihtiyaçlarınıza uygun bir formül seçin. Örneğin, hassas ciltler için beyazlatma kremi kullanın, bikini bölgesi için ağda bantları ve kuru ciltler için epilasyon kremi (ya da depilasyon kremi) için kullanın.

Traşlama

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Bacaklar ve koltuk altı

Avantajlar: Tüylerden en hızlı ve en ucuz kurtulma yöntemidir ve uygulama için tüylerin belirli bir uzunluğa gelmesini beklemenize gerek kalmaz.

Dezavantajlar: Tüylerinden yeniden uzaması hızlanabilir ve çıkan tüyler daha kalın ve koyu halde olabilir. Ayrıca dikkatli olmazsanız kendinizi yarayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan: Çoklu bıçağa sahip yüksek kalite bir tıraş bıçağı ya da suda çözünen nemlendiricili bir tıraş bıcağı ve traş köpüğü

  • Tıraşlama Adımları:
  • Banyoda ya da tuşta tıraş edin. Kuru tıraş cildi tahriş edebilir.
  • Tıraş edeceğiniz bölgeye tıraş jeli uygulayın, ardından hafif baskı uygulayarak jileti kaydırın. Tıraş bıçağı yeterince keskin ise, tüyleri minimum bir kuvvetle kaldıracaktır. Tıraş bıçağı büyüdükçe kendinizi kesme olasılığınız da o kadar yüksek olur. Bu nedenle en azından her iki ya da üç tıraşta yeni bir bıçak kullanın.
  • Tıraş bıçağı mevcut yaraları tekrar açıp kanamasına neden olabileceğinden yaralı cilt bölgelerini tıraş etmektan kaçının.
  • Bitirdiğinizde, tıraş edilen alanları 10 dakika kurumaya bırakın ve sonra cildi yatıştırıp nem sağlamakiçin kokusuz bir vücut nemlendiricisi kullanın.

Ağda Yapma

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Her yer

Avantajları: Tüyleri kökten alır böylece birkaç hafta oyunca tüylerden arınmış bir görünüme kavuşturur. Düzenli ağda kıl kökünü zayıflatabilir, bu nedenle tüyler geri uzarken tıraş sonrasında olduğu gibi kalın çıkmayacaktır.

Dezavantajları: Ağdadan önce, tüylerin yeterince uzaması için bir iki hafta beklemeniz gereklidir. Ağda işlemi bir miktar acı verebilir ancak bu rahatsızlık çok uzun sürmeyecektir. Ne kadar sık ağda yaparsanız, o kadar çok çabuk alışmış hale gelirsiniz.

İhtiyacınız Olan: Sıcak ya soğuk bir ağda kiti ve kokusuz nemlendirici. Daha ince kıllarda daha etkili olduğundan bacaklar, kollar ve yüz için idealdir. Ağda Bantları aynı zamanda üst dudak gibi alanlara uygun farklı şekil ve boyutlarda üretilmektedir. Pek çok kit aynı zamanda mendil veya krem gibi ağda sonrası bakım ürünü de içermektedir. Sıcak ağda kitleri genellikle tahta bir spatula, sıcaklık göstergesi ve kumaş şeritler içeren bir paketle birlikte bulunur. Sıcak ağdayı uygulamak soğuk ağdaya göre daha zaman alıcı olabildiğinden ve etrafı biraz daha kirletebileceğinden her zaman banyoda uygulayın. Sıcak ağda hassas ciltler için daha uygundur çünkü ısı gözenekleri açtığından epilasyonu kolaylaştırır.

Hemen Okuyun  Yağ Yakan Yiyecekler: Gerçek mi Efsane mi?

 

Soğuk Ağda Uygulaması Adımları:

  • Ağdayı ısıtmak için açılmamış bantları avuçlarınızın arasında ovuşturun. Böylece bantları ayırarak açmak daha kolay olacaktır.
  • Bantı ağda yapılacak bölgeye yapıştırın ve tüylerin ağdaya yapıştığından emin olmak için tüylerin uzama yönünde bir kaç defa ovuşturarak bastırın. Cildi gergin tutun, ardından ağda bantını tüylerin çıkış yönüne tersine sert ve hızlı bir hareketle çekin.
  • Ağda kalıntılarını temizlemek için soğuk ağda kiti içindeki uygulama sonrası bakım ürünlerini uygulayın.

Sıcak Ağda Uygulaması Adımları:

  • Ağdayı mikrodalgada veya bir tencerede ısıtın ve bilekinizin iç kısmında hafifçe dokunarak doğru sıcaklığa eriştiğini test edin – rahat hissettiğiniz bir sıcaklıkta olmalı.
  • Tahta spatula ile ince bir kat uygulayın ve kumaş şeridini üzerine yerleştirin.
  • Tüylerin ağdaya yapıştığından emin olmak için tüylerin uzama yönünde bir kaç defa ovuşturarak bastırın.
  • Cildi gergin tutun, ardından ağda bantını tüylerin çıkış yönüne tersine sert ve hızlı bir hareketle çekin. Ağdanın yavaş çekilmesi citte ağda kalıntılarına yol açar. Eğer bu şekilde ağda kalıntıları oluşmuşsa, kumaş şeritlerle temizleyin.

Ağda Yapmanın İpuçları ve Püf Noktaları

  • Aynı bölgeye iki kere ağda yapmayın. Ağda cildin üst katmanını kaldırabilir. Ağda sonrası kalan tüyler cımbız ile alınmalıdır.
  • Cildinizi rahatlatmak için yeni ağda yaptığınız bölgeye avuç içinizle baskı uygulayın.
  • Cildi tahriş etmemek için nemlendirici uygulamak için 24 saat bekleyin ve aloe vera gibi soğutucu içeriğe sahip bir ürün tercih edin.

 

Beyazlatma

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Kollar, üst dudak, çene ve göbek.

Avantajları: Beyazlatma sadece koyu tüylerin rengini boyar, onları daha az farkedilir hale getirir. Evde kolayca uygulandığından ve ağrısız olduğundan daha hassas bölgeler için tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir.

Dezavantajları: Uygulamayı talimatlara uygun şekilde yapmazsanız, yanma hissi veya tahriş oluşabilir. Eğer tüyler kalın ve gür ise, rengi daha açık olmasına rağmen yine de görünür olabilir. Bu durumda, ağda yapmak daha iyi bir seçenek olabilir.

İhtiyacınız Olan: Hem yüz hem de vücut için uygun bir beyazlatıcı krem ve nazik bir temizleyici. Beyazlatıcı krem kiti, uygulama için bir plastik spatula ve hızlandırıcı bir pudra ile birlikte bulunur.

Hemen Okuyun  PARFÜM NASIL KALICI OLUR

 

Beyazlatma İşlemi Adımları:

  • Uygulama yapacağınız alanı öncesinde soğuk suyla yıkayın ve kıyafetlerinize bulaşmaması için eski bir üst kullanın.
  • Ürünün cildinize uygun olduğundan emin olmak için, 24 saat öncesinde cildin küçük bir alanında alerji testi yapın.
  • Pudrayı ve kremi birlikte karıştırın ve plastik spatula ile uygulayın, tüyleri tamamen kapladığından emin olun.
  • Yaklaşık 10 dakika bekletin ve temizleyin.

 

Beyazlatma İpuçları ve Püf Noktaları:

Beyazlatıcıyı paket üzerinde belirtilenden daha uzun süre cildinizde bekletmeyin. Cildin beyazlamasına ya da kötü bir reaksiyon gibi yan etkilere yol açabilir.

 

Epilasyon

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Bacaklar, kollar, bikini bölgesi, koltuk altı

Avantajları: Bir epilatör tüyleri kökünden alarak yok eder. Böylece gerekirse birkaç kez aynı bölgede uygulama yapabilirsiniz. Aynı zamanda tüylerin uzun süre büyümesini beklemek zorunda kalmadan yeni çıkan tüyler üzerinde etkilidir.

Dezavantajları: Ağda tek seferde bir çok tüyü alırken, epilatör onları birer birer alır. Ancak ne kadar sık yaparsanız o kadar çabuk alışırsınız. Bir süre sonra daha az acı çekmeye başlarsınız.

İhtiyacınız Olan: Şarj olmuş bir epilatör.

 

Epilasyon Yapma Adımları:

  • Cildi gergin bir şekilde tutun böylece morarmayı önler ve tüylerin alınmasını kolaylaştırırsınız.
  • Epilatörü cilde yakın tutun ve tüylerin büyüme yönünün tersine aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek tüy kökleri üzerinde yavaşça gezdirin.

 

Epilasyon İpuçları ve Püf Noktaları

  • Banyoda veya duşta kullanılabilen bir epilatör seçin – sıcak su tüylerin alınmasını daha kolay ve nazik hale getirir.
  • Eğer acemiyseniz, sonrasında ciltte kızarıklık ve şişkinlik oluşabileceğinden uygulamayı yatmadan önce yapın.
  • Kısa saçlar başlık içinde dolaşma yapmayacağından alınması daha kolaydır.

Tüy Dökücü Krem (Depilasyon)

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Bacaklar, kollar, yüz ve bikini bölgesi

Avantajları: Acısızdır.

Dezavantajları: Düzgünce uygulamanız gerektiği için tıraş etmekten daha zaman alır, sonrasında içeriğinin tüyleri kimyasal olarak çözmesini beklemeniz gerekir (10 dakikaya kadar).

Neye ihtiyacın var: Bir epilasyon kremi kiti: Krem, sprey ya da duşta krem / sprey arasından seçebilirsiniz, hepsinde uygulama için bir plastik spatula bulunmalıdır.

 

Tüy Dökücü Krem Uygulama Adımları:

  • Ürünün cildinize uygun olduğundan emin olmak için, beyazlatma işleminde olduğu gibi 24 saat önce mutlaka bir alerji testi uygulayın.
  • Kremi düz bir tabaka halinde uygulayın ve tüyleri tamamen kapladığından emin olun.
  • 5-10 dakika sonra plastik spatula ile kremin küçük bir bölümünü temizlemeyin. Tüyler kolayca geliyorsa, temizlemek için hazırdır.
  • Kremi durulayarak temizleyin ve uygulama yaptığınız alanı kurulayın.
Hemen Okuyun  Şarjlı Diş Fırçaları ile Etkili Diş Temizliği

Tüy Dökücü Krem İpuçları ve Püf Noktaları

  • Duşta kullanılabilen sprey krem hızlı, etrafa bulaşmayan bir uygulama sağlar. Bacakların arkası gibi ulaşılması güç alanlara uygulanması daha kolaydır.
  • Uygulama sırasında zamana dikkat edin – Kremi önerilenden daha uzun süre ciltte bekletirseniz, yanma ya da tahriş oluşabilir.

 

Lazer Epilasyon

Uygulamaya Uygun Bölgeler: Her yer

Avantajları: Tüylerin azaltılması için kalıcı bir çözümdür. Lazer, kıl kökü içindeki melanin adı verilen kıl pigmentini hedef alarak çalışır: daha fazla melanin, daha gür kıl demek. Lazer ışını deriden geçerken ısıya dönüşür ve kıl kökündeki melanin tarafından emilir. Isı kıl köküne zarar verir ve zamanla yeniden büyümesini önler.

Dezavantajları: Evde lazer epilasyon sistemleri, ağda veya tıraştan daha pahalıdır. Uygulama sırasında iğne batar gibi bir his veya biraz ısı hissedebilirsiniz. Lazer, sarışın veya gri gibi daha az melanin bulunan açık renkli tüylerde daha az etkili olma eğilimindedir. Lazer ışığının emilmesi için pigment gereklidir. Bunun yanısıra koyu tenli insanlar için de önerilmez: Daha koyu ciltlerde lazer ışınını emerek kalıcı pigmentasyona neden olabilecek daha fazla melanin bulunur .

 

İhtiyacınız olan:

Tedavi etmek istediğiniz alana uygun bir lazer – jilet veya epilasyon kremi.

 

Lazer Epilasyon Uygulaması için Adımlar:

  • Uygulama öncesinde, bölgeyi tıraş edin veya tüy dökücü krem kullanın. Böylece lazer ışığının önce deri yüzeyindeki kıllardaki melanin tarafından emilmesini önleyip doğrudan köküne gitmesini sağlar.
  • Lazer başlığını deriye doğru bastırın, cihazın üzerindeki yeşil ışığın yanmasını bekleyin, ardından düğmeye basın. Bu işlem, lazer ışınını doğrudan kıl köküne gönderir. Bütün bölge tedavi edilene kadar tekrarlayın.
  • Tüylerin büyüme aşamasındayken hedef alındığından emin olmak için cihazla birlikte verilen, önerilen uygulama takvimini (genellikle iki veya üç aylık periyotlarla iki haftada bir olmak üzere) takip edin.

Lazer Epilasyon İpuçları ve Püf Noktaları

Öncesinde ağda veya epilasyon gibi tüy dökücü bir işlem yapmayın. Lazer ısısını çekmebilmesi amacıyla içindeki melaninden dolayı kıl kökünün mevcut olması gereklidir. Önceden ağda veya epilasyon yaparsanız, lazer uygulamasına başlamadan önce tüylerin (ideal olarak 1-2 mm) uzayana kadar bekleyin. Lazer tedavisi süresinde güneşten uzak durun ve lazer işleminden sonra her zaman bir GKF kullanın. Derinizdeki sıcak hissederseniz, tedaviden sonra bölgeyi soğutmak için buz paketi veya soğuk havlu kullanın.

(Visited 1.361 times, 1 visits today)