EVDE JEL TIRNAK BAKIMI

sempeak  18 Ekim 2023

JEL TIRNAK 

Ellerinizin daha bakımlı ve dikkat çekici olması şüphesiz ki mükemmel görünen tırnaklarla mümkündür. Jel tırnaklarla aradığınız mükemmel görüntüye kavuşabilirsiniz.

JEL TIRNAK NEDİR?

Jel tırnak, doğal tırnakların üzerine uygulanan bir tür yapay tırnak sistemidir. Bu işlemde özel bir jel maddesi kullanılarak kişinin kendi tırnağı üzerine ince bir tabaka halinde jel sürülür ve ardından UV veya LED ışıklı kurutulur. Sonuç olarak sağlam, parlak ve dayanıklı tırnaklara sahip olabiliriz. Jel tırnaklar, akrilik tırnak (akrilik tozu) uygulamasına göre daha esnek bir yapıya sahiptir. Jel tırnaklar, estetik amaçlarla veya doğal tırnakları güçlendirmek için kullanılır ve genellikle tercih edilen güzellik salonlarında profesyonel olarak uygulanmasıdır.

JEL TIRNAK NASIL UYGULANIR?

Jel tırnak uygulamasında ilk adım tırnak plakalarını temizlemek ve eski oje veya kalıntılarını çıkarmaktır. Öncelikle tırnaklarımızı etlerinin bakımını yaparak onları itmek ve şekillendirmek gerekir. Eğer tırnaklar uzatılacaksa tırnak uçlarına yapay tırnak uygulanır. Bu ya jel tırnak uçları kullanılarak veya tırnaklara kalıp yardımıyla yapılır. Tırnakların şekli ve uzunluğu müşterinin tercihine göre düzenlenir. Bir baz katmanı uygulanır. Bu katman, jel tırnağın doğal tırnağa yapışmasına yardımcı olur. Jel malzemesi ince bir tabaka halinde doğal tırnakların üzerine veya yapay tırnak uçlarına sürülür. Jel her katman uygulandıktan sonra UV veya LED ışık altında sertleşir. İstenilen sonuca bağlı olarak birkaç kat jel uygulaması yapılabilir. Her katman sertleştirildikten sonra bir sonraki katman uygulanır. Jel uygulamasından sonra tırnaklar şekillendirilir, törpülenir ve istenen uzunluğa getirilir. İhtiyaç halinde tırnak yüzeyinde düzeltilmesi gereken kusurlar giderilir. Son olarak jel tırnağın üstüne bir üst katman veya kaplama jel uygulanır. Bu tırnağı korur ve parlak bir görünüm sağlar. Son olarak fazla jel kalıntıları temizlenir ve tırnak etrafındaki cilt temizlenir. Jel tırnak uygulaması profesyonel bir beceri gerektirir ve genellikle güzellik salonlarında lisanslı tırnak teknisyenleri tarafından yapılır.

Hemen Okuyun  İlkbahar İçin Parfüm Önerileri

JEL TIRNAK YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Jel tırnak uygulamasını yapacak olan kişinin lisanslı ve deneyimli bir tırnak teknisyeni olmasına dikkat edin. Önceden referanslarına ve çalışmalarına göz atarak güvenilir bir profesyonel seçmeye çalışın. Tırnak salonunun hijyenik ve temiz olduğundan emin olun. Kullanılan ekipmanların steril olduğundan ve tek kullanımlık malzemelerin kullanıldığından emin olun. Tırnak teknisyeniyle isteklerinizi ve beklentilerinizi net bir şekilde paylaşın. Tırnak şekli, tırnakların uçlarını, uzunluğunu ve renk gibi tercihlerinizi belirtiniz. Kullanılan jel malzemelerinin yüksek kaliteli ve güvenilir markalara ait olduğundan emin olunuz. Kaliteli malzemeler dayanıklılığı artırır ve tırnak sağlığını korur. Jel tırnak uygulaması sırasında doğal tırnaklarınıza zarar gelmemesi için dikkat edilmelidir. Aşırı törpüleme veya zorlu uygulamalar doğal tırnağa zarar verebilir. Jel tırnakların düzenli bakımını yapmaya özen gösteriniz. İşlem sonrası tırnaklarınızın düzgün görünmesi ve sağlıklı kalması için periyodik bakımlar önemlidir. Jel tırnak uygulamaları, bazı insanlarda cilt hassasiyetine veya alerjilere neden olabilir. Jel tırnakları korumak için eldiven giymek ve kimyasallardan kaçınmak gibi önlemlere dikkat ediniz. Keskin nesnelerle doğal tırnaklara zarar vermemeye özen gösteriniz. Jel tırnakları profesyonel bir şekilde çıkartın.

JEL TIRNAK VE KALICI OJE AYNI ŞEY Mİ?

Jel tırnak ve kalıcı oje farklı tırnak güzellik uygulamalarıdır, ancak bazı benzerlikleri vardır. Jel tırnak, özel bir jel maddesi kullanılarak uygulanan bir yapay tırnak sistemidir. Jel, doğal tırnağın üzerine veya yapay tırnak uygulamalarında kullanılır. Kalıcı oje, özel bir tür oje veya renkli jel uygulamasıdır ve genellikle doğal tırnak üzerine sürülür. Jel tırnak uygulaması daha uzun bir süre alabilir çünkü birden fazla jel katmanı kullanılır ve her katman UV veya LED ışıkla sertleşir. Kalıcı oje uygulaması daha hızlıdır. Çünkü genellikle renkli oje veya jelin tek bir katmanı uygulanır ve sertleştirilir. Jel tırnaklar genellikle daha dayanıklıdır ve daha uzun süre dayanabilirler. Bu nedenle çoğu kişi jeli tırnak uzatma veya güçlendirme amacıyla kullanır. Kalıcı oje daha az dayanıklıdır ve genellikle 2 ila 3 hafta boyunca dayanabilir. Bu nedenle renk değiştirmek veya tırnakları sürekli olarak uzatmak için tercih edilir.

Hemen Okuyun  Yüz Tüylerinden Kurtulmanın En Kolay Yolu: Kaş Usturası

JEL TIRNAK ÖMRÜ NE KADARDIR?

Jel tırnakların ömrü birçok faktöre bağlıdır ve kişiden kişiye değişebilir. Takma tırnakların ömrünü uzatmak için iyi bakım yapmak önemlidir. Tırnak bakımına dikkat ederek dayanıklılığını artırabilirsiniz. Kullanılan jel malzemenin kalitesi, tırnakların ömrünü etkiler. Daha kaliteli jeller genellikle daha uzun süre dayanabilir. Jel tırnaklarınızın ömrü, günlük aktivitelerinize, el işlerine ve kullanım şeklinize bağlı olarak değişebilir. Özellikle aşırı fiziksel aktivite veya keskin nesnelerle temas jel tırnaklara zarar verebilir. Doğal tırnak büyüme hızı, jel tırnakların ömrünü etkiler. Tırnaklarınız hızlı büyürse jel uygulamasının aralıklı olarak yenilenmesi gerekebilir. Jel tırnaklar düzenli bakım ve doldurma gerektirebilir. Genellikle 2 ila 3 haftada bir doldurma işlemi yapılması önerilir. Genel olarak jel tırnak uygulaması sonrasında tırnaklara iyi bakım ve doğru kullanım ile 2 ila 4 hafta arasında dayanabilir. Ancak bu süre kişiden kişiye değişebilir.

JEL TIRNAK NASIL TEMİZLENİR?

Jel tırnaklarınız için uygun olan tırnak bakım ürünleri kullanınız. Bu ürünler tırnakları güçlendirir ve nemlendirir. Flormar Moisture Boost Nemlendirici Cila/Oje Bazı bu bakım için oldukça uygun bir üründür.

JEL TIRNAK ÜZERİNE NORMAL OJE SÜRÜLÜR MÜ?

Jel tırnak üzerine normal oje uygulamak mümkün ama dikkat edilmesi birkaç faktör var. Bunlardan ilki jel tırnakların üzeri matlaştırılmalıdır. Bu normal ojenin daha iyi yapışmasına yardımcı olur. Matlaştırma işleminden sonra tırnakları temizlemek için tırnak cilası çıkarıcı veya alkol kullanarak jel tırnakların yüzeyini iyice temizleyin. Jel tırnakların üzerine normal oje uygulamadan önce bir baz katman uygulamak iyi bir fikirdir. Bu ojenin daha iyi yapışmasına ve tırnak yüzeyini korumaya yardımcı olur. Şimdi normal ojenizi sürebilirsiniz. İhtiyaca bağlı bir veya daha fazla katman uygulayabilirsiniz. Flormar Nail Enamel Yoğun Pigmentli Parlak Oje ve Flormar Jelly Look Pigmentli Parlak Oje ürünlerini bu uygulama için tercih edebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Diş Beyazlatma

JEL TIRNAK ASETONLA ÇIKAR MI?

Jel tırnaklar sadece aseton kullanarak çıkarılmamalıdır. Jel tırnakları çıkartmak için aseton kullanmak yetersiz olabilir ve tırnaklara zarar verebilir.

JEL TIRNAKTAN OJE ÇIKAR MI?

Protez tırnak uygulamasında üzerine normal oje (aseton bazlı oje) uygulandığında normal ojenin çıkartılması geleneksel yöntemlerle pek mümkün olmaz. Jel tırnaklar daha dayanıklı ve sert bir yapıya sahiptir. Bu nedenle normal ojenin aseton bazlı oje çıkarıcı ile kolayca çıkarılması zor olabilir.

EVDE JEL TIRNAK NASIL ÇIKARILIR?

Evde protez tırnak çıkarma dikkat ve sabır ister. Yanlış bir şekilde çıkartmak tırnaklarınıza zarar verebilir. Önce jel tırnakların parlak yüzeyini matlaştırmak için bir tırnak törpüsü veya matlaştırıcı kullanmalısınız. Bu asetonun daha iyi emilmesine yardımcı olabilir. Pamuk pedleri küçük parçalara kesin ve her bir parçayı aseton ile iyice ıslatın. Islattığınız pamuk pedleri her bir jel tırnağın üzerine koyun. Her jel tırnağı ayrı ayrı alüminyum folyo ile sıkıca sarın. Bu pamuk pedlerini tırnaklarda tutar ve asetonun buharlaşmasını engeller. Sarılmış tırnakları yaklaşık 15-20 dakika boyunca bekletin. Bekleme süresi sona erdiğinde her bir tırnağı tek tek açın ve pamuk pedleri ile birlikte jel tırnağı nazikçe çıkarın. Bu işlem sırasında tırnak çubuğu kullanabilirsiniz. Takma tırnakların çıkarılmasından sonra doğal tırnaklarınıza nemlendirici sürün ve bakım yapın.

EVDE JEL TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

Protez tırnak evde nasıl bakım yapılır madde madde inceleyelim.

Temizlik; ellerinizi ve tırnaklarınızı önce sabun ve su ile iyice yıkayın ve kurulayınız.

Tırnak şekillendirme; tırnak törpüsü veya tırnak kesici kullanarak tırnaklarınızı istediğiniz şekle getirin ve uzunluğunu ayarlayınız.

Tırnak kenarlarını itme; bir tırnak itici veya tırnak çubuğu kullanarak tırnak etlerinizi itiniz.

Matlaştırma; jel tırnaklarınızı yenilemek veya matlaştırmak istiyorsanız özel bir matlaştırıcı ile tırnak yüzeyini matlaştırabilirsiniz.

Günlük bakım; tırnaklarınızı sağlığını korumak için günlük olarak nemlendiriniz.

Jel tırnak doldurma; protez tırnaklarını evde uzayan bölümlerini doldurabilirsiniz. Sonrasında şekillendirip doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

(Visited 2.844 times, 1 visits today)