Farklı Tür Koyu Halkalar, Sizinki Hangisi?

Watsons  8 Ekim 2020

3 Dk

Koyu halkalar kızların düşmanıdır. Koyu halkaları kapatmadan, yorgun görünen insanlar olabiliyor. Aslında, koyu halkalar cilt sorunlarından biridir ve doğru cilt bakımı becerilerine sahip değilseniz, bunları çözmek zor olacaktır. Bu nedenle, kapatıcı uygulamak koyu halkalardan kurtulmanın doğru yolu değildir, yapmanız gereken şey, sorunla başa çıkmak için sahip olduğunuz koyu halkaların hangi türden olduğunuzu öğrenmektir.

Koyu halka çeşitleri:

Pigmentli koyu halkalar

Pigmentli koyu halkalar temel olarak iki ana faktörden kaynaklanır: a) konjenital genetik faktörler ve b) kötü alışkanlıklar. Pigmentli koyu halkaları olan çoğu insan bu doğal deri ile doğar. Asyalıların, üst ve alt göz kapaklarında melanin çökme olasılığının daha yüksek olması nedeniyle, koyu halkalara sahip olmaları daha kolaydır. Bununla birlikte, genellikle gözlerini ovmak için ellerini kullanan, aşırı güç uygulama veya sürtünme gibi pigmentli koyu halkaların ortaya çıkmasına neden olan diğer sağlıksız alışkanlıkları olan insanlar da mevcuttur.

Çözüm:
Pigmentli koyu halkaları olan insanlar, göz etrafındaki cildin nemlenmesini ve güneş korumasını güçlendirmek zorundadırlar. Göz kremi uygulama alışkanlığını geliştirin ve koyu halkaları iyileştirmek için uygun masaj yapın. Makyajınız varsa, makyaj yaparken ya da temizlerken göz kapaklarınızı sıkmayın. Günlük alışkanlıklarını geliştirmenin yanı sıra bal kullanımı da melanini ortadan kaldırabilir. Pamuk üzerine uygun miktarda bal dökün ve gözünüze hafifçe uygulayın. 15 dakika sonra, temiz su ile yıkayın! Günde bir kez, baldaki amino asitler cildinizi beyazlatır ve metabolizmayı canlandırabilir.

Damarlı koyu halkalar

Damarlı koyu halkalar, çoğunlukla alerjik rinitin neden olduğu mavi renkli, suboküler kan damarları ile karakterizedir. Burnumuz ve göz çevresindeki deri birbirine bağlıdır ve alerjik riniti olan kişiler kan damarlarındaki inflamatuar maddelere eğilimlidir, bu da deri altı kan damarlarının genişlemesine ve hafif tıkanıklığa neden olarak koyu halkalara yol açar.

Hemen Okuyun  Banana Powder Nasıl Kullanılır

Çözüm:
Damarlı koyu halkaları çözmek için, öncelikle göz çevresindeki kan dolaşımını iyileştirmeliyiz. Gözünüze sıcak ve soğuk havluları alternatif olarak uygulayabilir ve daha sonra kan dolaşımını hızlandırmak için parmaklarınızla hafifçe masaj yapabilirsiniz.

Yapısal koyu halkalar

Yapılandırılmış koyu halkalar aslında gerçek koyu halkalar değildir, çünkü gözlerin altındaki cildin ince olması ve çöküntülerin oluk şeklinde gibi gözükmesi, gözlerin fundusu üzerinde gölgeler oluşturması gibi nedenlerin insanlara koyu halkalar hissi vermesidir. Yapılandırılmış koyu halkalar kollajen kaybının ve nemlenmenin yokluğunun yarattığı sahte koyu halkalardır.

Çözüm:
Yapısal koyu halkaların çoğu doğal olmasına rağmen, gözlere yönelik düzenli cilt bakımı da durumu iyileştirebilir ve yoğunlaşmasını engelleyebilir. İnce çizgilerin oluşmasını önlemek ve ince çizgilerin neden olduğu gölgeleri hafifletmek için gözlerde nemlenmeyi artırabilirsiniz.

(Visited 235 times, 1 visits today)