Anasayfa    /    Cilt Bakım   /    Fiddy Method

Fiddy Method

sempeak  5 Şubat 2024

Fiddy Method- Kore Bakım Rutini Method

Korelilerin cildi tüm dünyanın gözlerini kamaştırıyor. Temiz ve parlak ciltlerini korumak da kolay olmasa gerek. İşte bu noktada işin içine mucizevi Fiddy Metodu giriyor. Bu yöntem, cilt bakımında geniş bir yaklaşım benimser ve genellikle üç adımdan oluşur. Ancak, bu adımları herkes aynı sırayla veya tüm adımları kullanmak zorunda değildir; kişisel cilt tipine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak adapte edilebilir.

Fiddy Metodu Nedir?

Fiddy Metodu (Fiddy Snails) aslında cilt bakımı blog yazarı Tracy “Fiddy” Ko’nun cilt bakımı rutinini anlatan bir terimdir. Tracy, Güney Kore cilt bakımı tekniklerini benimsemiş ve kendi cilt bakımını paylaşarak popüler hale gelmiştir.Fiddy Metodu, özellikle Güney Kore cilt bakımının çeşitli adımlarına odaklanır ve genellikle “K-Beauty” (Kore güzellik) hareketinin bir parçası olarak bilinir. Bu metot, genellikle üç aşamadan oluşan bir cilt bakım rutinini içerir, ancak bu aşamaların her biri kişisel ihtiyaçlara ve cilt tipine göre uyarlanabilir. Fiddy Metodu, özellikle cildi nemlendirme, gençleştirme ve ışıltı katma üzerine odaklanır. Ancak, bu rutin, cilt tipi, hassasiyeti ve ihtiyaçları göz önüne alınarak özelleştirilebilir. Tracy “Fiddy” Ko’nun cilt bakımı yazıları ve önerileri, cilt bakım meraklıları arasında oldukça popülerdir.

Fiddy Metodu Nasıl Uygulanır?

Fiddy Metodu, adından korkulsa da kolay uygulanabilen ve fazla zaman almayan uygulama adımlarına sahiptir. Cilt yapısının tahriş edilmeden temizlenmesi, Fiddy Metodunun temellerini oluşturmaktadır. Fiddy Metodunun aşamaları sırasıyla şu şekildedir:

Salisilik Asit Uygulaması: Fiddy Metodunun ilk adımı, cilt yüzeyinin uygun yüz temizleyicilerle arındırılması olarak gösterilmektedir. Salisilik asit içeren bakım ürünleri, cildin yumuşamasına ve kolay bir şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Salisilik asit içeren bakım ürününün makyaj pamuğu yardımcıları yumuşak hareketlerle cilde uygulanması gerekmektedir.

Hemen Okuyun  Doğal Yağlar ile Bakım Rutininizi Oluşturun

Kil Maskesi Uygulaması: Kil maskesi veya BHA içeren bakım maskeleri, Fiddy Metodunun ikinci adımını oluşturmaktadır. Kil, cilt yüzeyinin doğal bir şekilde temizlenmesine olanak tanıyan mucizevi ürünlerden biri olarak nitelendirilmektedir. Kil maskesi sayesinde cilt gözeneklerinin derinlerine inen kirler rahat bir şekilde temizlenebilmektedir. Kil maskesi, cilt yüzeyi üzerinde kuruyana kadar bekletilmelidir. Kil, sebum emici özelliğe sahip olması nedeniyle, cildin yağ oranını dengelemektedir. Kuru ve hassas ciltlerin kil maskesi kullanımını dikkatli bir şekilde yapması gerekmektedir. Uygulama sonrasında nemlendirici krem kullanmak, cilt kuruluğu problemleri gibi durumların önüne geçebilmektedir.

Yağ Bazlı Temizleyici Uygulamak: Fiddy Metodunun son aşaması, yağ bazlı temizleyici ürünlerin kullanılması olarak gösterilmektedir. Yağ bazlı temizleme jelleri, kil maskesi ile arınan cildin en alt kısımlarında kalan kir kalıntılarının da tamamen yok olmasını sağlamaktadır. Bu aşamasının tam olarak sonuç vermesi için komedonejik olmayan yağ serumlarının kullanılması gerekmektedir. Son adımda en derin noktalara kadar temizlenen cilt, pürüzsüz ve aydınlık görünmektedir. Yağ bazlı temizleyici ürünlerin cilt yüzeyinde 15 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Böylece Fiddy Metodunun sağladığı avantajlar, en iyi şekilde kazanılmış olmaktadır.

Tüm bu aşamalardan sonra cildinizi jel veya köpük formunda bir temizleyici ile yağlardan arındırın. Bu adımlar genel bir Fiddy Metodu rutinini içerir. Ancak, her bireyin cilt tipi farklı olduğu için, bu adımları kendi ihtiyaçlarınıza ve cilt tipinize göre uyarlamak önemlidir. Ayrıca, ürünlerin içeriklerini dikkatlice incelemek ve cildinize uygun ürünleri seçmek de önemlidir. Cilt bakım rutini oluştururken, ürünleri yavaşça ekleyerek cildinizin nasıl tepki verdiğini gözlemleyin.

Fiddy Metodunun Püf Noktaları Nelerdir?

Fiddy Metodu’nun başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için aşağıda püf noktaları bulunmaktadır; cilt tipiniz, cilt bakım rutininizi belirlemenize yardımcı olacaktır. Yağlı, kuru, karma veya hassas cilt tipinize uygun ürünleri seçmek önemlidir. Bu yüzden mutlaka cildinizi tanıyarak temizlemeye başlayın. Cilt bakım ürünlerini doğru sırayla uygulamak, her bir ürünün etkili olmasına yardımcı olur ki metodun doğru uygulanması için de ürünleri doğru sıralamak önemlidir. Eğer kullanacağınız ürünler arasında ilk defa kullanacağınız ürünler var ise mutlaka bir alışma süresi tanımalısınız. Bunun için biraz zaman gerekebilir. Bu aşamada yavaşça hareket edip cildinizin tepkisini gözlemlemek son derece önemlidir. Cildinizi nemlendirmek de bu metottan sonra oldukça önemlidir. Göz çevresine özen göstererek mutlaka cildinizi nemlendirin ve son aşamada da vazgeçilmezimiz olan güneş kremini de unutmayın.

Hemen Okuyun  Gıdı Nasıl Gider? Masaj Teknikleri ve Ürünler Nelerdir?,

Fiddy Metodu’nu kişisel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre uyarlayın. Herkesin cildi farklıdır, bu nedenle rutini kişiselleştirmek önemlidir. Bu püf noktalarını takip ederek, Fiddy Metodu’nu kişisel cilt bakım rutininizle başarılı bir şekilde entegre edebilir ve cildinizin ihtiyaçlarına uygun bakım sağlayabilirsiniz.

 

Fiddy Metodu Kaç Günde Bir Yapılır?

Fiddy Metodu, genellikle günde bir kez, özellikle akşam rutininde uygulanır. Ancak, herkesin cilt tipi farklıdır ve cilt ihtiyaçları değişebilir. Bu nedenle, kişisel cilt tipinize, ihtiyaçlarınıza ve günlük yaşamınıza bağlı olarak Fiddy Metodu’nun sıklığını ayarlamak önemlidir.

Herkesin cilt tipi farklı olduğu için, Fiddy Metodu’nun sıklığını belirlerken cildinizin tepkilerini gözlemleyerek ve ihtiyaçlarınıza uygun şekilde uyarlayarak en iyi sonuçları elde edebilirsiniz. Cildinizin kuruluğu, hassasiyeti veya diğer özel durumlar göz önüne alınmalıdır.

Fiddy Metodu Hangi Cilt Tipine Uygundur?

Kil maskesi ve BHA içeren bakım ürünlerinden, cildin hafif düzeyde de olsa yorulabilir. Bu nedenle Fiddy Metot uyguladıktan sonra cildinizin tepkisine göre kullanım sıklığını ayarlayabilirsiniz. Aşırı uygulama cilt bariyerinize zarar verebilir. Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz bu uygulama süresini haftada bir ile sınırlayabilirsiniz. Kuru ve hassas ciltler, kil maskesinin aşındırıcı etkisi nedeniyle tahriş olabilmektedir. Cilt yüzeyinin tahriş edilmesi, cilt kuruluğu problemlerine neden olmaktadır. Fiddy Metodu gibi kil maskesi içeren rutinlerin, kuru ve hassas ciltler için daha az tercih edilmesi gerekmektedir. Fiddy Metodu, temelde her türlü cilt tipine uygun bir cilt bakım rutinidir. Ancak, Fiddy Metodu’nun içeriğindeki ürünleri ve adımları kişiselleştirmek önemlidir, çünkü her bireyin cilt tipi farklıdır. Bu nedenle, cildinizin tepkilerini gözlemleyerek ve ihtiyaçlarına uygun ürünleri seçerek rutini kişiselleştirmek önemlidir.

Fiddy Metodunda Kömür Maskesi Kullanılır Mı?

Fiddy Metodu, genel olarak cildin temizlenmesi, nemlendirilmesi, beslenmesi ve korunması üzerine odaklanan bir Kore cilt bakım rutinidir. Kömür maskeleri genellikle derinlemesine temizlik amacıyla kullanılır ve bu, Fiddy Metodu’nun belirli adımlarına dâhil edilebilir. Ancak, kömür maskeleri herkes için uygun olmayabilir ve kullanırken dikkatli olunmalıdır. Kömür maskesini ilk defa kullanmaya başladığınızda, cildinizin nasıl tepki verdiğini gözlemleyin. Kızarıklık, kaşıntı veya diğer olumsuz reaksiyonlar görürseniz, kullanım sıklığını azaltın veya ürünü bırakın. Kömür maskesini uyguladıktan sonra da mutlaka cildinizi nemlendirin.

Hemen Okuyun  Yüzünüzde Gençliğin Sırrı: Yüz Yogası

Fiddy Metodunda Kil Maskesi Kullanılır Mı?

Kil maskeleri genellikle derinlemesine temizlik için kullanılır. Fiddy Metodu içinde kil maskelerinin kullanılması için birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Kil maskelerini aşırı kullanmak cildi kurutabilir. Fiddy Metodu’na ekleyeceğiniz kil maskesini haftada bir veya iki kez kullanmak genellikle yeterlidir. Kil maskeleri genellikle yağlı ciltler veya karma ciltler için önerilir, çünkü fazla sebumu absorbe edebilirler. Ancak, kuru ciltlerde aşırı kuruluk yaratabilir. Cilt tipinize uygun bir kil maskesi seçmek önemlidir. Kil maskesini kullanmaya başladığınızda, cildinizin nasıl tepki verdiğini gözlemleyin. Kızarıklık, kaşıntı veya diğer olumsuz reaksiyonlar görürseniz, kullanım sıklığını azaltın veya ürünü bırakın.

Fiddy Metodu’nun temel amacı, cildi dengeli bir şekilde temizlemek ve nemlendirmektir. Kil maskeleri bu rutine eklendiğinde, derin temizlik ve detoksifikasyon sağlayabilirler. Ancak, herkesin cilt tipi farklıdır, bu nedenle kil maskesini kullanmadan önce cildinize uygun olduğundan emin olmalısınız.

 

(Visited 467 times, 1 visits today)