Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

sempeak  6 Haziran 2023

Gelin Makyajı Nasıl Yapılır?

Evli kadınlarının büyük çoğunluğunun düğün gününde kötü hatırladıkları kuaför anısı vardır. Bu kötü anların sebebi hayal ettiği gelin saçı, makyajı yaptıramamış olmaktır. Kimse ne istediğinizi sizin kadar iyi bilemez. Kendi gelin makyajınızı kendiniz yaparak işinizi şansa bırakmamaya ne dersiniz? Bunu istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız sizin profesyonel gelin makyajını adım adım anlatıyoruz.
En güzel gününüzde hayalinizdeki gibi görünmek için öncelikle makyajınızda kullanacağınız renkleri belirlemelisiniz. Yaz gelinli olacaksanız canlı yaz renkleri, kış gelini olacaksanız koyu ve dumanlı göz makyajı gibi duruma ve trende göre tarzlar, farklılaşan stiller seçebilirsiniz. Makyaj seçimde en iyi yol gösterici sizin cilt renginizdir. Size daha fazla yakıştığını düşündüğünüz renklerden ilerlemek her zaman risksiz bir seçim olur. Renkleri belirlediyseniz sıra makyaj malzemelerini belirlemeye geldi. Kullanacağınız makyaj malzemelerinde dikkat edilmesi gereken en kritik nokta kaliteli ürünler tercih etmek. Makyaj malzemeleri ne kaliteli olursa makyajınız o kadar profesyonel görünür ve gün boyu kalıcı olur.

Gelin Makyajının Püf Noktaları Nelerdir?

En mutlu gününüzde sevdiklerinizde bol bol kucaklaşacak, gün boyu dans edecek, eğlencenin tadını çıkaracaksınız. Bunun için makyajınız ekstra dayanıklı olmalı. Dağılan, bozulan bir makyaj sizi yorgun, mutsuz gösterir. Düğün boyunca doğal ve zarif görünebilmek için gelin makyajınızın dayanıklı olması gerekir. Dayanıklı bir makyaj için sadece anlık işlemler yeterli olmaz. Düzenli bakım vereceğiniz cildiniz yapacağınız makyajı daha iyi bir şekilde taşır. Bunun için cilt bakım rutininizi ihmal etmemeli düğünden bir süre önce mutlaka destekleyici bakımlar yapmalısınız.
Dayanıklı ve kalıcı makyajdan bahsedildiğinde akla ilk gelen ürünler cildi yapay gösterebilecek, ağır içerikli ürünler olsa da hafif formülü olan ürünler her zaman daha iyi görünür. Doğal ve aydınlık bir cilt görünümü için hafif ürünler kullanmalısınız. Gelin makyajında doğal ve ışıltılı bir cilt sizi zarif gösterir. Fondöten ve kapatıcı gibi ürünleri hafifçe kullanmak, içeriği cildinizle uyumlu ürünler seçmek gerekir. Beyaz ya da esmer tenli olanlar için farklı renk tonlarından faydalanabilirsiniz.
Cildinizi matlaştırmak için transparan bir pudra kullanabilirsiniz. Işıltılı bir aydınlatıcıyı elmacık kemikleriniz, burun köprüsü, alın ortası ve çene üzerine uygulayarak doğal bir ışıltı elde edebilirsiniz.
Sıra göz makyajına gelince ise tercihinizi sadelikten yana kullanabilirsiniz. Yumuşak renkli göz farları ile göz kapaklarınıza boyut ve derinlik kazandırırken gözlerinizi daha belirgin hale getirmek için siyah veya kahverengi gibi tonları göz makyajınızda kullanabilirsiniz. Koyu renk eyeliner ya da göz kalemi ile koyu tonlarda göz makyajı yapmak gözlerinizi etkileyici gösterir. Kirpiklerinizi belirginleştirmek için maskarayı uygulamalısınız. Dilerseniz takma kirpik kullanabilirsiniz. Takma kirpiği yapıştırırken dikkat etmelisiniz. İyi yapışmazsa yüzünüzde dağınık bir görüntü oluşturabilir.
Dudaklarınızı renklendirmeye geldi sıra. Hangi rengi seçerseniz seçin rujunuzun tüm gün kalıcı olması önemlidir. Bunun için dudak kalemi
kullanabilir, dudaklarınızı dudak fırçasıyla boyayabilirsiniz. Rujun üzerine hafifçe transparan pudra uygulamak da dayanıklılığı artırır. Ruj tercih ederken bu unsurları göz önünde bulundurmalısınız. Son olarak makyajınızı sabitlemek ve gün boyu kalıcı olmasını sağlamak için makyaj sabitleyici sprey kullanabilirsiniz. İşte gelin makyajınız hazır. O büyük günden önce deneme makyajları yaparak hem en kusursuz forma ulaşabilir hem de pratiklik kazanabilirsiniz. Geriye sadece düğün günü eğlenceye odaklanmak kalır.

Hemen Okuyun  Sünger (CUSHION) Fondöteni Uygun Şekilde Kullanmak

 


Yüz Şekline Uygun Gelin Makyajı Önerileri

Her yüz şekli farklı olduğu için her yüz şekline uygun olan makyaj teknikleri de farklıdır. Genel olarak 5 farklı yüz tipi vardır; yuvarlak yüz, oval yüz, kare yüz, kalp şeklinde olan yüz, uzun dikdörtgen yüz.
Yuvarlak Yüz
Yüzü daha uzun ve ince göstermek için alnın kenarlarına ve çene altına uygulama yapabilirsiniz.
Oval Yüz
Bu yüz şekli makyaj için idealdir. Yüz hatlarınızı vurgulamak için doğal ve dengeleyici bir makyajı tercih edebilirsiniz.
Kare Yüz
Yüz hatlarını yumuşatmak için kontür ve aydınlatma yapabilirsiniz. Alın ve çene hatlarını kontürleyerek daha oval bir görünüme sahip olabilirsiniz.
Kalp Şeklinde Olan Yüz
Alın bölgesini dengelemek için kontür uygulamak gereken bu yüz şeklinde kontürü alın kenarlarına ve çene altına uygulayabilirsiniz.
Uzun Dikdörtgen Yüz
Yüzü kısaltmak ve genişletmek gerektiği için alın ve çene hatlarına kontür uygulayarak yüzünüzü dengeleyebilirsiniz.

Profesyonel Gelin Makyajı Nedir?

Profesyonel gelin makyajı doğru ürünleri, kendinize uygun tonları ve doğru teknikleri kullanarak yapılan özel gün makyaj uygulamasıdır. Düğün makyajı bir makyöz tarafından yapılabileceği gibi evde kendiniz de profesyonel gelin makyajı yapabilirsiniz. Doğru ve kaliteli makyaj malzemeleriniz, nasıl uygulayacağınız konusunda bilginiz varsa gelin makyajınızı kendiniz yapmak çok kolay.

Gelin Makyajında 2023 Trendleri Nelerdir?

2023 yılında genel makyaj trendi doğal ve ışıltılı bir görünümü vurgulamak üzerine çeşitleniyor. 2023 yılına damgasını vuran en popüler makyaj trendlerinden en sevilenleri sizin için derledik.

Doğal ve Işıltılı
Cilt tonuna eşit ve doğal bir görünüm verildikten sonra kalıcı ve doğal bir ışıltı için hafif aydınlatıcılar ve ışıltılı pudralar tercih edilecek.
Soft Tonlar
Pembe ve şeftali gibi soft tonlar dudaklar ve yanaklar için kullanılacak. Doğal ve ılımlı renkler kullanıldığında genç ve canlı bir görünüm sağlanır.
Belirgin Kaşlar
Belirgin ve dolgun kaşlar 2023 gelin makyajında önemli bir trend olacak. Kaşları doğal bir şekilde doldurmak ve taramak yüz hatlarınızı vurgulamaya yardımcı olur.
Nude Rujlar
Uzun zamandır trend olan nude rujlar doğal görünümü tamamlamak için tercih edilir. Şeffaf ya da renkli bir renkli dudak balmı da kullanabilirsiniz.

Gelin Makyajın İçin Ruj Önerileri

Düğün günü en son isteyeceğiniz şey eğlenceden sık sık uzaklaşıp rujunuzu tazelemek olur. Dudaklarınızın iyi görünmesini isteseniz de sürekli rujunuzu yenilemek için vakit ayırmak yerine en özel gününüzün tadını çıkarmak istersiniz. Bunun için kalıcılığı yüksek, dudaklarınızla uyum içerisinde olan bir ruj seçmelisiniz. Deborah Il Rossetto Classic Ruj natural tonları, kalıcılığı ve ışıltısı ile çok sevilir. Eğer tercihinizi likit formda bir rujdan yana kullanmak istiyorsanız Maybelline New York Vinyl Ink Ruj , nude renk seçenekleri, 16 saate kadar kalıcı etkisi, yüksek parlaklık ve kapatıcılık sunuyor.
Gelin Makyajın İçin Maskara Önerileri
Makyajda gözleri belirginleştirmek ve ön plana çıkarmak her zaman sizi daha etkileyici gösterir. Bunun için göz makyajında kullanacağınız maskarayı özenli seçmelisiniz. Duygusal anlar yaşayacağınız düğün gününde mutlaka suya dayanıklı bir maskara tercih etmelisiniz. L’Oreal Paris Paradise Waterproof Suya Dayanıklı Maskara ile gözlerinizin dolduğunu kimsenin anlamayacağı göz makyajını yapabilirsiniz. Kirpiklerinize hacim veren, kirpiklerinizi ipeksi yumuşaklığıyla kıvıran bu maskarayı günlük makyajınızda da çok seveceksiniz. Eğer kirpiklerinize hacim vermenin yanında uzunluk da sağlamak istiyorsanız Maybelline New York Lash Sensational Sky High Suya Dayanıklı Waterproof Maskara ile tüm kirpiklerde kökten uca limitsiz uzunluk ve hacim etkisi yaratır.
Gelin Makyajın İçin Kapatıcı Önerileri
Cilt lekelerini, yorgun görünümü, koyu göz altı morluklarını en iyi şekilde saklamaya yardımcı olan kapatıcılar farklı formda ve renk tonunda bulunur. Cildinize anında aydınlık ve sağlıklı bir görünüm veren en iyi kapatıcıyı bulmak için sizin için seçtiğimiz ürünlere şans vermelisiniz. Tüm makyaj malzemeleri ile sevilen Revolution, Conceal & Define kapatıcı ile de öne çıkıyor. Her cilt rengine uygun ürün skalasıyla kendinize en uygun bir makyaj seçeneği bulabilirsiniz. Kapatıcılığına da hayran kalacağınız bu ürün hafif yapısı sayesinde sürdüğünüz andan itibaren rahat bir kullanım sağlar. Kalıcılığın ön planda olduğu gelin makyajınızda Nyx Professional Makeup Bare With Me Kapatıcı Serum 16 saate kadar nemlendirme ve kapatıcılık sağlar. Gözaltındaki koyu halkaları, kuruluk ve kızarıklık görünümünü gideren bu ürünü mutlaka denemelisiniz.

(Visited 675 times, 1 visits today)