Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

sempeak  15 Kasım 2022

göz altı morluğu

Yüzünüzde istenmeyen yorgun bir ifadenin en önemli belirtisi de göz altı morlukları. Hasta ve bitkin bir görünüme sahip olmanıza neden olan bu morluklar ayrıca sizi olduğunuzdan daha yaşlı da gösterebilir. Ne yazık ki birçok insanın şikayetçi olduğu bu problemin çözümü için öncelikle nedenlerini bilmeniz faydalı olacaktır. Gözünüzün altında mor halkalar şeklinde kendisini gösteren bu sorun, estetik görünüm açısından istenmeyen bir etki yaratır. Özellikle yaşın ilerlemesiyle de artan bu görünüme sebep olan faktörleri doğru tespit ederek ilk adımı atabilirsiniz. 

Göz Altı Morluğuna Ne Sebep Olur?

Kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de karşılaşılan bu problemin birkaç farklı sebebi olabilir. Göz altlarınızda koyu halkalar şeklinde kendisini belli eden bu sorunun kaynakları arasında şu etkenler belirtilebilir:

  •           Yaşın İlerlemesi: Doğal olarak yaşınız ilerledikçe cildinizde ve özellikle yüzünüzde bazı belirtiler de ortaya çıkmaktadır. Göz altı morluklarının belirmesinde de yaşlanma önemli bir etken olarak yer alır. 
  •           Güneş Işınları: Güneş ışınlarına fazla maruz kaldığınızda cildinizdeki renk pigmentlerinin bundan olumsuz yönde etkilendiğini gözlemleyebilirsiniz. Göz altı deriniz de güneşten olumsuz yönde etkilenen bu bölgeler arasındadır. 
  •           Vücudunuzun Susuz Kalması (Dahidrasyon): Vücudunuz ihtiyacı olduğu oranda suyu alamazsa göz altlarınız da bundan olumsuz yönde etkilenebilir. 
  •           Genetik Yapınız: Göz altı morluklarının bir diğer sebebi de genetik özellikleriniz olabilir. Özellikle yaşınız ilerledikçe genetik etkenleri daha net gözlemleyebilirsiniz. 
  •           Bazı Hastalıklar: Örneğin tiroid rahatsızlığı gibi biyolojik birtakım sorunlar da göz altı morluklarına sebep olabilir. 
Hemen Okuyun  Siyah Noktalardan Kurtulmak için Ev Tedavileri

Genel olarak belirtilecek bu etkenlerin dışında fizyolojik özelliklerinize bağlı olarak da göz altı morluklarına sahip olabilirsiniz. Önemli olan bu morlukların sebeplerini bilerek, kendi biyolojik yapınız ve cilt özelliklerinize göre gereken önlemleri alabilmek. 

Göz Altı Morluklarını Azaltmak için Birkaç Öneri

Göz altlarınızda sizi rahatsız edecek bir görünüme neden olan bu morluklar için bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemleri aşağıdaki gibi birkaç madde halinde belirtebiliriz:

  •           Uyku Düzeni ve Yeterli Dinlenme: Yorgunluğunuz neticesinde oluşan göz altı morluklarının önüne geçmek için gün içinde kendinize dinlenebileceğiniz yeterli zamanı ayarlamaya çalışabilirsiniz. Düzenli uyku da aynı şekilde yorgun uyanmanıza ve dolayısıyla da yorgun gözlere engel olacaktır. 
  •           Yeterli Miktarda Su Tüketimi: Vücudunuzun susuz kalması, ihtiyacı olan suyu alamaması da göz altı morluklarına sebep olabilir. Bu sebeple gün içinde ihtiyacınız olan suyu tüketmeye özen gösterebilirsiniz. 
  •           Düzenli Cilt Bakımı: Cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz bakım ürünleri ile cildinize düzenli ve yeterli bakımı yapmalısınız. Bu sayede göz altı morlukları gibi problemlerle de karşılaşmazsınız. 
  •           Güneşe Karşı Koruma: Güneşin zararlı ışınlarından sizi koruyacak bakım ürünleri ile alacağınız önlemler de göz altı morlukları gibi problemler yaşamanıza engel olabilir. 
  •           Özenle Yapılan Makyaj: Göz altınızdaki morluklara yönelik acilen önlemler almanız gerektiğinde özel makyaj malzemeleri ile bu morlukları kapatabilirsiniz. Böylece hızlı bir çözüm üretmiş olursunuz. 

Yüzünüzde Dingin ve Pürüzsüz Bir Görünüm Yakalayabilirsiniz

Yeterince dinlenerek, gün içinde ihtiyacınız olan uykuyu alarak ve aynı şekilde su tüketerek ilk adımları atabilirsiniz. Göz altı morluklarınız, cildinizde yaşadığınız diğer problemler için size uzun vadeli çözüm sunacak bu ilk adımların ardından doğru cilt bakımı için harekete geçebilirsiniz. Cilt tipinize ve ten renginize uygun olarak seçeceğiniz makyaj malzemeleri, cilt bakım ürünleri göz altı morluklarınızı azaltmaya yardımcı olur. Göz maskeleri, nemlendiriciler, göz kremleri, renk eşitleyiciler, göz çevresi jelleri ve sıkılaştırıcı göz kremleri bu bakım ürünleri arasında yer alabilir. Bunların yanı sıra kapatıcılar da son dokunuşlar için size yardımcı olabilir. Tüm bu özel ürünleri Watsons’ta bulabilir, göz altı morluklarınız için cildinize özel önlemler alabilirsiniz. 

(Visited 979 times, 1 visits today)