Güneş Koruyucu Nedir?

sempeak  30 Mayıs 2023

Güneş Koruyucu Nedir?

 Güneş koruyucu  ürünleri bu kadar popüler yapan şey zararlı güneş ışınlarıyla savaşarak cildinize tam koruma sağlamasıdır. Peki güneş koruyucu kremler güneş vücudumuza ihtiyacı olan ve eksikliği durumunda çeşitli hastalıklara sebep olan D vitamini alınmasını engellemeden bunu nasıl başarıyor? Güneş koruyucular içerisindeki fiziksel ve mineral filtreler sayesinde güneşin zararlı UVA ve UVB ışınları ile savaşır ve yararlı ışınlar cilde ulaşırken zararlı olanlar engellenmiş olur.

Sadece yetişkinleri değil  bebekleri ve çocukları da güneşin zararlı etkilerinden korumak için güneş kremi kullanılmalıdır. Her yaş grubu ve cilt tipine göre güneş koruyucu ürünlerin içerikleri değişir. Güneş ışınlarının zararlı UV ışınlarına karşı güneş kremleri ile koruma sağlanmalıdır. Böylece cilt zararlı ışınları olan güneşe karşı korunabilir.

Neden Güneş Koruyucu Kullanmalıyız?

Güneş koruyucu kullanmanın birçok faydası vardır. Bu ürünler cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korurken güneş yanıklarını önlemeye, cildin yaşlanma etkilerini yavaşlatmaya, cilt lekelerini önlemeye, cilt hassasiyetini azalmaya yarar. Tüm bu etkileri sağladığı için güneş koruyucu kullanmak sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önemli adımıdır. Özellikle güneşin yoğun olduğu mevsim ve saatlerde güneş altında kalmaktan kaçınmak gerekir. Gölgede durmak, gözlük ve şapka takmak, açık renkli kıyafetler giymek gibi önlemler almak güneş koruyucu kullanma etkisini sağlayamaz.

Güneş Koruyucu Ne İşe Yarar?

Güneş ışınlarının cilde zarar vermesini önleyen cilt bakım ürünü olan güneş koruyucular ciltteki UV ışınlarının yol açtığı hasarı önler ve cildinizi korur. Cilt yanıklarını, cilt kanserini, erken yaşlanma belirtilerini ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Güneş koruyucu ürünler içeriğindeki SPF değeri ile güneş koruma faktörü belirlenir.  SPF değeri ne kadar yüksek olursa cildiniz güneş ışınlarından o kadar fazla korunur. Bu nedenle mutlaka cildinizin ihtiyacına uygun içerik ve SPF derecesi seçerek sağlıklı bir güneş koruması sağlayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Güneşlendikten Sonra Cildinizi Nasıl Rahatlatırsınız?

Güneş Kreminin Cilde Faydaları Nelerdir?

 

  • Güneş yanıklarını önlemeye,
  • Cilt kanseri riskini azaltmaya,
  • Erken yaşlanma belirtilerini önlemeye,
  • Cilt tonunu eşitlemeye, cildi nemlendirmeye,
  • Akne ve sivilceyi azaltmaya yardımcı olmasıyla cilt bakım rutinin en kritik ürünüdür.

Cildi güneşin zararlı ışınlarından korumaya  yardımcı olması öncelikli olarak bilinse de diğer faydaları da cilt için oldukça önemlidir. Gelişen teknoloji kozmetik ürünlerin de içeriğinin değişmesini ve gelişmesini sağlar. Bu sayede güneş kremleri de cilt problemlerine özel olarak tasarlanan içerikleriyle cilde birden fazla fayda sağlamaya yarar. Lekeli ciltler ve akneli ciltler için kullanılacak güneş kremleri birbirinden farklı formüllere sahiptir. Bu sayede cildinizi güneşin etkilerinden korurken aynı zamanda cilt bariyerini onarmaya yardımcı olur.

Güneş Koruyucu Nasıl Kullanılır?

Güneş koruyucu seçmek kadar önemli bir şey varsa o da güneş koruyucu doğru kullanmaktır. Güneş koruyucuyu doğru kullanmak için öncelikle güneşe çıkmadan en az 15 ya da 30 dakika önce sürmelisiniz. Bu sayede cildinizde koruyucu tabaka oluşur ve güneşe karşı bir kalkan gibi cildinizi korur. Yüz ve boyun bölgesine ince bir tabaka halinde süreceğiniz güneş koruyucu bir çay kaşığının ucunu, vücudunuz için kullanacağınız güneş koruyucu bir yemek kaşığını geçmemelidir. En sık yapılan hatalardan biri kullanılan ürünün miktarı olduğu için mutlaka dikkat etmelisiniz. Güneş koruyucuyu doğru miktarda sürmek cilt sağlığınız için önemlidir. Koruma etkisinin doğru şekilde etki etmesi içinse mutlaka her iki saatte bir güneş kremini yenilemelisiniz.

Güneş Koruyucu Ne Zaman Kullanılmalı?

Güneş koruyucu ürünlerle ilgili doğru bilinen yanlışlardan ilk güneş kremini sadece yazın kullanmak olduğudur. Oysa güneş kış aylarında da vardır ve cildinize zarar verebilir. Düşük SPF değerinde de olsa mutlaka güneş kremi kullanmak gerekir. Bunun dışında güneş koruyucu kullanmanın kritik zaman dilimleri vardır. Özellikle sabah 10:00 ile akşam 16:00 arasında güneş ışınlarının daha dik açıyla ve etkili geleceği düşünüldüğünde bu saatler arasında güneş kremi kullanmanın önemli artar.

Hemen Okuyun  Selülit Masajının Gücü ve Etkisi

En Çok Tercih Edilen Güneş Koruyucular Nelerdir?

En çok tercih edileni güneş koruyucuyu seçebilmek için cilt tipiniz, yaşınız, istekleriniz, yaşam tarzınız gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Deniz tatiline giderken seçeceğiniz ürün ile günlük kullanım için tercih edeceğiniz ürün birbirinden farklı olabilir. Buna karar verebilmeniz için size en iyi içerikli güneş kremlerini listeledik. Kendi kriterlerinizi göz önünde bulundurarak seçtiğimiz güneş koruyucuları deneyebilir, favorinizi seçebilirsiniz.

 Dermaction Plus By Watsons Güneş Kremi Jel SPF 50

Hassas cildiniz için seçeceğiniz güneş kremi de hassas cildinize nazik bir koruma sağlayacak içerikte olmalıdır. Ayrıca güneşe karşı daha savunmasız ve narin olan cildiniz için en az 50 faktör koruma değeri gerekir. Dermaction Plus By Watsons Güneş Kremi içeriği sayesinde hassas cildinize etkili bir güneş koruması sağlar.

 The Purest Solutions Yağlı Cilt Güneş Kremi 50+ SPF

Yağlı bir cilt tipiniz varsa güneş koruyucu kullanırken endişe edebilirsiniz. İçeriğinde antioksidanlar bulunan güneş kremi kullanmak yağlı cildinizi yatıştırır. Eğer cilt tipinize uygun ürünler kullanmazsanız cilt probleminizi daha belirgin hale getirir ve devamında akne, siyah nokta gibi başka sorunlara da neden olur.

Roc Güneş Bakım Kremi Leke Karşıtı Spf 50+

Leke oluşumuna yatkın ve yaşlanma belirtileri gösteren bir cildiniz varsa güneş korumasının yanında bu problemleri giderecek ürünler seçmelisiniz. Roc Güneş Bakım Kremi cildinizi nem bakımından dengeler, lekelerle mücadele eden formülü ile güneşin olumsuz etkilerinin minimum seviyede olmasını sağlar.

Güneş Kremi Nasıl Seçilir?

Güneş kremi nedir, ne işe yarar, nasıl ve ne zaman kullanılır gibi soruların yanıtını aldıktan sonra geriye doğru güneş kremini bulmak kalıyor. Güneş koruyucu ürünler söz konusu olduğunda ürünün faktörü, içeriği ve cilt tipinize, problemlerinize uygunluğu gibi kriterler önceliğiniz olmalıdır. Güneş kremi seçimi cilde uygun bir koruma sağlayabilmesi ve cilt tipinize, ihtiyaçlarınıza, kullanım amacınıza yanıt verebilmesi için önemlidir.

Hemen Okuyun  Stresin Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Güneş Kremi Cildi Gençleştirir mi?

Cildi gençleştirme gibi doğrudan bir etkisi olmayan güneş kremi sadece cildin yaşlanma belirtilerinin gecikmesini önler. Güneş ışınları ciltteki kollajen liflerinin yıkımına neden olur ve bu da cildin elastikiyetini kaybetmesine, sarkma, kırışıklık, leke oluşumu gibi yaşlanma belirtilerinin oluşmasına yol açar. Yani güneş koruyucuları sadece cildin yaşlanmasını önlemeye yardımcı olur, mevcut yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaz.

Güneş Kremi Kırışıklara İyi Gelir mi?

Güneş kreminin kırışıklara doğrudan iyi gelen bir faydası yoktur ancak sıkılaştırma, yenileme ve onarma gibi özellikleri sayesinde kırışıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olan içerikleri vardır. Güneş koruyucu kullandığınızda UV ışınlarının neden olduğu cilt hasarını azalır ve ciltteki kırışıklıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Güneş Kremi Tüylenme Yapar mı?

Güneş kremi tüylenme yapmaz. Ancak, bazı insanlar güneş kremi kullanımı sonrasında ciltlerinde tüylenme veya tüylerin daha belirgin hale gelmesi gibi bir durum olduğunu düşünebilirler. Bazı güneş koruyucular, cildi yumuşatmak ve nemlendirmek için içerdikleri bileşenlerin neden olduğu bir reaksiyon olarak tüylenme hissiyatı verebilir. Ayrıca, güneş kremi kullanımı sonrasında ciltteki gözeneklerin tıkanması da tüylenme hissiyatına yol açabilir. Ancak bu durumlar genellikle geçicidir ve düzenli güneş kremi kullanımı sonrasında cildin normal haline dönmesi beklenir.

(Visited 882 times, 1 visits today)