Güzel Bir Cilt İçin Zeytinyağı

Watsons  5 Ekim 2020

Zeytinyağı yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan çok popüler bir üründür ve günümüzde de hala güçlüdür ve kozmetik endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Cildimiz zeytinyağı gibi sağlıklı yağ kaynaklı diyetlere iyi yanıt verir. Antioksidanlarda ve E vitaminde bulunan özellikler enfeksiyonlarla ve hormon dengesizlikleriyle savaşır, cilt hücrelerine su sağlar ve iyileşmeyi hızlandırır. Cildimizde zeytinyağı kullanmanın faydaları ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi edineceğiz.

Zeytinyağının Faydaları:

Nemlendirme

Zeytinyağında bulunan A vitamini ve E vitamini hücreleri zararlı çevresel faktörlerden onarır. Cilt hücrelerini temizlerken zeytinyağı cildinize derinlemesine nüfuz eder ve serbest radikallere karşı koruma sağlar. Piyasadaki diğer nemlendiricilerden farklı olarak, zeytinyağının özellikleri cilt problemlerine neden olabilecek şekilde gözeneklerinizi tıkamaz.

Ölü Cildi Almak

Zeytinyağındaki antioksidanlar gözeneklere derinden erişebilirler. Ciltteki ölü cilt hücrelerini, kirleri ve hatta siyah noktaları dahi temizlemeye yardımcı olabilir. Bu arındırma ile akneler önlenebilir ve yüzdeki fazla yağ giderilir.

Antioksidan Koruma

Zeytinyağı ayrıca yaşlanmayı önleyebilir. Zeytinyağındaki E vitamini, hasarlı cilt hücrelerini iyileştirebilir ve zararlı ultraviyole ışının cildin katmanlarına nüfuz etmesini önler. Zeytinyağındaki polifenoller de çok yardımcı olur. Cilt hücrelerini korur ve yaşlanma sürecini kontrol etmeye yardımcı olur ve bir antioksidan olarak hareket ederek kollajen üretimini teşvik eder.

Zeytinyağı Kullanımı:

Cilt için zeytinyağı:

Banyo için

Küvetinize 5 çorba kaşığı zeytin yağı koyarak zeytinyağı banyosuna sahip olabilirsiniz. Ya da küvete girmeden önce vücunuza sızma zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz. Banyo bittikten sonra cildinizi kurutun ve fazla yağı silin. Ve cildiniz bebek cildi gibi yumuşak ve pürüzsüz olacaktır.

Vücut Losyonu İçin

Zeytinyağının kimyasal bileşimi insan derisine çok yakındır. Bu nedenle, cildimiz zeytinyağını piyasadaki diğer nemlendiricilere göre kolay emebilir. Duşta iken duş jeli kullandıktan hemen sonra zeytin yağı kullanmaya çalışın. Bu, cildinizi sağlıklı hissetmek ve sağlıklı görünmesini sağlamak için kolay bir yoldur.

Hemen Okuyun  Kozmetik alışverişlerimizde karbon ayakizimizi azaltmak için neler yapabiliriz?

Yüz için zeytinyağı:

Göz Kremi için

Zeytinyağı göz kremi olarak da kullanılabilir. Yatmadan önce veya sabahları gözlerinizin altına yavaşça zeytinyağı yedirin. Göz çevresindeki hassas cildi besler ve ince çizgileri yumuşatmaya yardımcı olabilir. Zeytinyağı göz kremini buzdolabında saklayınız ve ferahlatıcı, vitaminle doldurulmuş güzellik bakımının keyfini çıkarmayı unutmayınız.

Yüz Maskeleri için

Zeytinyağı hem normal hem de kuru cilt tipleri için uygun ev yapımı yüz maskesi olarak kullanılabilir. Cildi besler ve yumuşatır ve harika bir parlaklık katar. Bir yumurta sarısı ile bir çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın ve bu karışımı 5 – 10 dakika boyunca temiz yüzünüze uygulayın. Bittikten sonra cildin gözeneklerini kapatmak için yüzünüzü önce ılık suyla durulayın, sonra soğuk su ile yıkayın.

(Visited 955 times, 1 visits today)