Hamilelikte Cilt Bakımı

sempeak  22 Temmuz 2022

Hamilelik anne adaylarının en keyifli dönemlerinden biri… Tatlı bebeğinizi kucağınıza almadan önce geçirdiğiniz hamilelik süresince vücudunuzda bazı değişiklikler meydana gelir. Hamilelik esnasında cilt daha hassaslaşır ve hormonların değişmesi ile saçlarda ve deride bazı değişikliklere rastlanır. Hamilelik dönemi boyunca anne adaylarının cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri hamilelikte cilt bakımı yapılır mı sorusudur. 

Siz de bu sorunun cevabını merak ediyorsanız gelin yanıtını birlikte inceleyelim…

Hamilelikte Cilt Bakımı Yapılır mı?

Hamilelik dönemi boyunca sağlıklı beslenme ve hamileliğe uygun düzenli egzersizler yaparak hamileliğin zorluklarını engelleyebilirsiniz. Anne adayları bu dönemde kozmetik ürünler kullanma konusunda şüpheli davranabilir. İşte hamilelikte cilt bakımı yapılır mı sorusuna karşı şüpheyle yaklaşan anne adaylarının içini rahatlatacak bazı bakım önerileri…

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta: Kullanacağınız ürünlerin kimyasal içermemesi, doğal olması ve hamilelerin kullanımına uygun olmasıdır. Ayrıca kullanacağınız ürünleri doktorunuza danışarak kullanmanız da tavsiye edilir.

Çatlaklar için Kullanabileceğiniz Ürünler

Hamilelik dönemi boyunca cildinizin hassaslaşması ve bebeğinizin büyümesiyle birlikte vücudunuzun bazı bölgelerinde çatlaklar oluşabilir. En çok korkulan cilt problemlerinden olan çatlakları, hamilelik boyunca uygulayacağınız cilt bakımı rutinleri ile engelleyebilirsiniz. Bebeğinizin büyümesi ile birlikte karın bölgenizin derisi gerilir ve ciltte oluşan gerginlikten kaynaklı dikey çatlaklar oluşabilir. Hamileliğin ilk haftalarından itibaren kullanacağınız nemlendirici ve doğal yağlar ile cildinizi sürekli nemli tutarak çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz. 

Günde iki defa çatlak önleyici kremler, badem yağı, hindistan cevizi yağı ve kakao yağı gibi yağlar ile çatlak oluşma ihtimali bulunan bölgelerinize masaj yapabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Bebek Bakım Ürünleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildinizi Güneşin Zararlı Etkilerine Karşı Koruyun

Hamilelik boyunca cildiniz hassaslaştığı için cilt lekeleri oluşabilir. Özellikle güneşte geçirilen vakitlerde, cilt lekelerini önlemek için güneşin zararlı ışınları ve ultraviyole ışınlarından koruyucu güneş koruyucular kullanabilirsiniz. 

Güneş koruyucu kremler, cilt bariyerini koruyarak cildinizde hamilelik kaynaklı güneş lekelerinin oluşmasını engeller. Kullanacağınız güneş koruyucuların yüksek faktörlü olmasına, kimyasal maddeler içermesine ve hipoalerjenik olmasına dikkat etmelisiniz. Hamileliğiniz esnasında 30 faktör ve üzeri, hipoalerjenik, UVA ve UVB ışınlarından koruyucu güneş kremleri ile cildinizi koruyabilir, güneşin zararlı etkilerinden kaçınabilirsiniz. Güneş koruyucu ürünler kullansanız da hamileyken çok fazla güneşte kalmak önerilmez. Hamileliğiniz yaz aylarına denk geldiyse ve tatil yapacaksanız, deniz kenarında geçireceğiniz vakitte gölgede kalmalı, denize girip çıktıktan sonra güneş kreminizi yenilemelisiniz.

Hamilelik Esnasında Oluşacak Saç Dökülmelerinin Önüne Geçmek için Kullanacağınız Yöntemler

Hamilelik esnasında yaşanan en yaygın problemlerden biri de saçların dökülmesidir. Saç dökülmesini önlemek ve dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasını sağlamak için doğal yağlardan faydalanabilirsiniz. Badem yağı, argan yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi yağlar ile hazırlayacağınız karışımları saçlarınıza ve saç köklerinize uygulayarak dökülmeleri önleyebilir, saç köklerinizi güçlendirebilirsiniz. 

Duş almadan önce uygulayacağınız bu kürler ile saçlarınıza parlaklık ve canlılık da katarsınız. Ayrıca kullandığınız şampuan ve saç bakım kremlerini de dökülme karşıtı setlerden tercih ederek hamilelik kaynaklı saç dökülmelerini en aza indirebilirsiniz. Bu setleri tercih ederken kimyasal içermemesine ve doğal içerikli olmasına dikkat etmelisiniz. Hamilelerin kullanımına uygun olan bu setlere Watsons aracılığı ile ulaşabilir, ürün içeriklerini inceleyerek kullanımınıza uygun ürünleri satın alabilirsiniz. 

Watsons; doğal içeriğe sahip, hamilelerin kullanabileceği kimyasal madde içermeyen kozmetik ürünler ve vücut yağları ile geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Watsons’tan satın alacağınız ürünlerin içeriklerini detaylı bir şekilde inceleyerek güvenle kullanabilir, hayatınızın en keyifli dönemlerinden biri olan hamileliğiniz boyunca cilt ve saç bakımınızı aksatmadan devam ettirebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Bebek Bakım Ürünleri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

(Visited 1.949 times, 1 visits today)