Hassas Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı ?

sempeak  1 Mart 2024

Hassas Cilt Bakımı

Her cilt kendine özgüdür ve ihtiyaçları farklıdır. Ancak hassas cilt tipine sahip olanlar cilt bakımında daha özenli olmalıdır. Hassas ciltler, dış etkenlere karşı daha dikkatli olmalı ve aynı zamanda tahrişe daha eğimli olduğu için doğru bakım rutini uygulaması gerekir. Hassas ciltlerin kırılganlığı, yanlış ürün kullanımı veya kimyasal işlemler cildinizin çok daha fazla tahriş olmasına sebep olabilir. Hassas cilt bakımı için neler yapılır, hassas cilt nasıl güçlendirilir gibi sorulara bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Doğru bakım ve özenli dokunuşlarla sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yazımızda aklınıza takılan sorulara cevap bulabilirsiniz. Unutmayalım ki hassas cilt bakımı sabır, dikkat ve özveri gerektirir. İhtiyacınıza göre bakım rutininizi oluşturunuz.

Hasas Cilt Bakımı Nedir?

Hassas cilt bakımı, nazikçe cilt temizliği yapılması, cildinizi su bazlı hafif nemlendiriciler ile temizlenmesi ve korunması gerektiği anlamına gelir. Kimyasal ürünlerden veya alerjenlerden kaçınmalısınız. Kolayca tahriş olabileceğinden hassas cilt bakımı özen gerektirir.

Hassas Cilt Hangi Belirtileri Gösterir?

Hassas cilt belirtilerinin en başında kızarıklık gelir. Hassas cilde sahip olanlar özellikle sıcaklık değişikliklerinde ya da kimyasal bir ürüne maruz kaldığında ciltlerinin tepkisi kızarıklıktır. Kızarıklık yanında kaşıntı ve yanma da hassas cildin tepkisidir. Özellikle alerjenlere veya tahriş edici maddelere maruz kalındığında bu şikayetler ortaya çıkabilir. Hassas ciltler genellikle kurur. Bu da ciltte kuruluk hissi, pullanma veya kaşıntıya sebep olur.

Hassas Cilt akımı Nasıl Yapılmalıdır?

Hassas cilt bakımı için doğru ürünlerle bir rutin oluşturmanız gerekir. Bunun için adım adım bakım önerilerimiz şöyledir;

Hemen Okuyun  CİLT KURULUĞU NEDİR?

Temizlik; hassas bir cildiniz varsa hafif ve nazik bir temizleyici kullanmanız gerekir. Sabun içermeyen, parfümsüz ve alkol içermeyen ürünleri tercih ediniz. Hafif masaj hareketleri ile cildinizi temizleyin ve ardından ılık su ile iyice durulayın.

Tonik kullanımı; alkol içermeyen ve cildinizi sakinleştirmeye yardımcı olacak bir tonik kullanabilirsiniz. Tonik sayesinde cildinizi temizler ve gözenekleri sıkılaştırabilirsiniz.

Nemlendirme; kuru ve hassas cilt için nemlendirme önemlidir. Hafif, kokusuz ve alkol içermeyen bir nemlendirici kullanın. Nemlendiriciyi masaj hareketleri ile cildinize iyice yedirin.

Güneş koruyucu; hassas ciltler için bakım önemlidir. Bu bakımda güneş koruyucusu önemli bir rol oynar. Günlük olarak en az SPF 30 koruma sağlayan bir güneş kremi kullanın ve güneşe çıkmadan önce cildinize uygulayın.

Peeling uygulama; hassas ciltlerde kuruluktan kaynaklı pul pul dökülmeler olabilir. Bu yüzden cilt tipinize göre haftada bir peeling uygulamak ölü deriyi temizlemede yardımcı olacaktır. Ancak sert ve kimyasal içerikli peeling ürünlerinden kaçınmalısınız.

Bu maddeler hassas cilt bakımında rutin oluşturulması gerekenlerdir. Bunların dışında makyaj ürünlerinizin seçimi dikkat etmeniz gereken bir husustur. Cilt tipinize göre alkol içermeyen, parfümsüz, organik içerikli ürünler deneyebilirsiniz.

Hassas Cilt Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Hassas cilt bakımının püf noktaları arasında doğru ürü seçimi vardır. Cildin nem dengesini bozmayan parfüm içermeyen, alkol içermeyen ürünler sizlere göredir. Cildinizi gün içinde biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmak için düzenli olarak temizlemeniz oldukça önemlidir. Cilt temizliği veya nemlendirme uygulamalarında cildinize nazik davranmalısınız. Aşırı ovalayarak cildinizi tahriş edebilirsiniz. Sıcaklık sizler için önemlidir. Aşırı sıcak veya soğuk su kullanmaktan kaçının. Temizlik ve duş sırasında ılık su tercih ediniz. Cilt bakım rutininde kullanacağınız peelingleri sık sık kullanmaktan kaçının. Haftada bir veya iki kez yeterli olacaktır. Güneş koruması çok önemlidir. Hassas ciltlerin dış etkenlere karşı her gün düzenli olarak güneş koruyucu kullanması gerekir. Hassas ciltler için maske önemlidir. Cildinizi yatıştıracak aloe vera, yulaf ezmesi veya Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler içeren maskeler kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Cildiniz İçin Doğru Yağı Seçin

Hassas Cilt Bakım Önerileri Nelerdir?

Hassas cilt bakımı için hafif, kimyasal içermeyen ürünler seçilmelidir. Kokusuz nemlendiriciler ve güneş koruyucuları ile koruyucu kalkan oluşturabilirsiniz ve bakım rutinlerinize yatıştırıcı maskeler dahil ederek desteklemiş olursunuz. Unutmayalım ki cilt bakımı rutini düzenli olmalıdır.

Hassas Cilt Bakımı İçin Hangi Ürünler Kullanılır?

Hassas cilt bakım ürünleri sabun ve alkali içermeyen, hafif nazik temizleyiciler, alkol içermeyen ve cildi sakinleştirecek tonikler, kokusuz su bazlı nemlendiriciler, mineral bazlı güneş koruyucuları, hipoalerjenik, parfümsüz ve alkol içermeyen makyaj ürünleri, cildinizi yatıştıracak doğal maskeler ve dış etkenlere karşı cildinizi koruyan buna göre içeriği olan ürünler seçmelisiniz. Yeni bir ürün kullanmaya başlamadan önce cilt testi mutlaka yapınız. Herhangi bir reaksiyon veya rahatsızlık hissettiğinizde ürünü kullanmayı bırakmalısınız. Tavsiye edeceğimiz birkaç ürün şöyledir;

L’Oreal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu Kuru ve Hassas Ciltler 70 ml; Su bazlı likit dokusu anında emilir ve yoğun bir şekilde nem sağlarken anında ferahlık verir. Işıltılı bir cilt için yoğun bir şekilde etki eden formülü ile nemi cilde hapseder. 72 saat boyunca etkili nemlendirme sağlar.

Celenes Cloudberry Yüz Yıkama Jeli Kuru ve Hassas Ciltler 250 ml; Yüz yıkama jeli ciltteki yağı ve kiri nazikçe temizler. Cloudberry’nin yatıştırıcı etkisi, Chamomilla ve Camellia özleri hassas ciltlere zarar vermez. Kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Salatalık, limon özleri ve zengin mineral içeriği günlük cilt bakımı sağlar. Paraben ve alkol içermez.

Nivea Yatıştırıcı Micellar Makyaj Temizleme Suyu Hassas Cilt 400 ml; Hassas ciltlere özel formülü ile makyajı derinlemesine ve etkili şekilde çıkarır. Cildin ilk koruma katmanı olan microbiome ile dengeli şekilde çalışır. Makyajınızı nazikçe derinlemesine temizler ve etkili şekilde çıkarır. Kalıntı bırakmadan cildinizi temizler, yumuşacık ve canlı olmasını sağlar. Canlandırıcı etkisiyle cildiniz için tam bakım sağlar. Parfüm içermez.

Hemen Okuyun  Yağlı Cilt Bakımı Hakkında Her Şey

Hassas Cilt Bakımı Her Ten İçin Uygulanabilir Mi?

Hassas cilt bakımı her ten tipine uygulanabilir. Hassas cilt, cildin dış etkenlere karşı daha hassas tepki verdiği ve tahriş olma eğiliminde olduğu anlamına gelir. Bu nedenle hassas cilt bakımı bu tip ciltler için çok daha önemlidir. Her cilt tipi farklıdır, kuru, yağlı, karma veya normal cilt tipine sahip olanlarda hassas olabilir. Kuru ciltler genellikle çok daha hassas olabilir ve tahrişe açıklardır. Aynı şekilde normal ve yağlı ciltlerde de bu durum görülebilir. Bu nedenle hassas cilt bakımı her ten tipinde uygulanabilir. Cildinizin ihtiyacına ve hassasiyetine göre uygun bakım rutinini oluşturmalısınız.

Hassas Cilt Bakımı Hangi Sıklıkla Uygulanmalıdır?

Hassas cilt bakımı sıklığı cilt tipinize ve kişisel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak değişebilir. Ama rutin olarak yapılacakları ve sıklığını madde madde sıralayalım;

Temizlik; hassas cilde sahip olanlar kir, yağ ve makyaj kalıntılarına karşı daha duyarlı olacağından her gün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez temizlik yapmak idealdir.

Tonik kullanımı; temizlemiş olduğunuz cildinize PH dengesini yeniden sağlamak için her temizlik sonrası tonik kullanımı yapılmalıdır.

Nemlendirme; hassas ciltler için nemlendirme önemlidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez hafif bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Güneş koruyucu; güneşe karşı cildimizi korumamız önemlidir. Güneş koruyucu ürünlerini sabahları uygulanmalı ve gün için de tazelenmelidir. Özellikle uzun süre güneşe maruz kalacaksanız bunu atlamamalısınız.

Peeling ve maskeler; hassas ciltler için aşırı peeling veya maske uygulaması zarar verebilir. Bu yüzden haftada bir veya iki kez uygulamak yeterli olacaktır.

Cildinizin ihtiyacına ve hassasiyetinize bağlı olarak cilt bakım rutininizi ayarlamalısınız. Hassas ciltlerde aşırıya kaçmamak önemlidir. Eğer cildiniz herhangi bir reaksiyon veriyorsa bakım rutininizi gözden geçirip ona göre sıklığını ayarlamalısınız.

 

(Visited 381 times, 2 visits today)