Hem Sıkılaşın Hem de Selülitlerden Kurtulun

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Fazla kilolar zamanla vücudunuzun çeşitli yerlerinde selülit ve çatlak görünümlerine sebebiyet verebilir. Eğer bu görüntülerden şikâyetçiyseniz, var olan selülitlerinizle bazı yöntemler sayesinde başa çıkabilir veya selülit oluşumunu, en başından engelleyebilirsiniz. Selülit görünümünün önüne geçebilmeniz için, sorunun kaynağını bilmeniz, doğru önlemi alabilmeniz açısından büyük önem taşır.

Selülit sağlıksız beslenme alışkanlığı, hormonal değişiklikler, ani kilo alımı veya kilo kaybı, hareketsiz yaşam gibi pek çok unsur neticesinde karşınıza çıkar. Selülite neden olan yanlış beslenme gibi alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz sürece deri altındaki yağ dokusu artarak vücudunuzun çeşitli bölgelerinde portakal kabuğu görünümüne neden olur ve çukurlar oluşur. Ancak hatalı beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek ve selülit önleyici yöntemleri, vücudunuzu sıkılaştıran doğru ürünlerle destekleyerek selülitlerinizden kolayca kurtulabilirsiniz. Selülitin önüne geçebilecek tüm sıkılaştırıcı ürünler Watsons’ta sizleri bekliyor.

Sıkı Bir Vücuda Sahip Olmanız için Öneriler

Vücudunuzun sıkılaşması kilonuzla doğru orantılıdır. Vücudunuzdaki fazla yağlar, yapıları itibariyle yumuşak dokular olduğu için genellikle hoş olmayan görüntülere neden olabilirler. Fazla yağlardan kurtulup ideal kilonuza ulaşmak istiyorsanız, sağlıklı beslendiğinizden emin olmalısınız. Zira sağlıksız beslenme şekli, yetersiz su içmek gibi faktörler, kilo alımını hızlandırabilir. Ayrıca en yaygın bilinen yanlışlardan biri zayıflamak için az yemek yemektir. Ancak bu uygulama, fazla kilolara davetiye çıkarabilir. Zayıflamak istiyorsanız öğün atlamamalı ve her besinden yeteri kadar yemelisiniz. Bu konuda bir uzmandan destek almanız iyi olur.

Şeker ve benzeri yüksek kalori değeri taşıyan karbonhidratlardan, gazlı içeceklerden ve insülin direnci oluşturabilecek gıdalardan uzak durmanız gerekir. Yaşam tarzınıza bağlı olarak sabah kahvaltınızı yapabilir, günün her saatinde su tüketiminizi artırabilir, dilerseniz intermittent fasting gibi uygulamaları sağlık danışmanınız kontrolünde uygulayabilirsiniz. Tabii sağlık beslenme sürecini egzersizlerle de desteklemelisiniz. Spor, vücudunuzu sıkılaştırarak fit bir vücuda sahip olmanızı sağlar. Her gün düzenli olarak yürüyüş yapmak ve bu yürüyüşü ağırlık antrenmanlarıyla desteklemek, sizi stresten uzaklaştıracağı gibi ideal kilonuza kısa sürede ulaşmanıza yardım eder.

Hemen Okuyun  Evde Manikür ve Pedikür Yapmak Artık Çok Kolay!

Etkili Yöntemlerle Selülitlerinize Meydan Okuyun

Hatalı beslenme alışkanlıkları ve durağan hayat, selülitlerin en büyük nedenidir. Selülitleriniz nedeniyle şık elbiseler giymekten çekiniyorsanız ya da yaz aylarında plajlarda bulunmaktan kaçınıyorsanız, onlara savaş açma vakti gelmiştir.

Selülitin en büyük düşmanlarından biri düzenli yapacağınız spordur. Yağlanan bölgelerinizdeki kas gruplarınızı çalıştırmanız, hem ilgili bölgelerdeki kan dolaşımını artırır, hem de kasların zamanla güçlenerek bu alanlardaki enerji depolarından beslenmesini sağlar. Bunun sonucunda yağlı ve selülitli bölgeler yerini kaslı ve sıkı alanlara bırakır.

Antrenmanların yanı sıra dışarıdan müdahale etmeniz de selülitlerden kurtulmanız noktasında işe yarayabilir. Buradan hareketle vücut fırçalarından yardım alabilirsiniz. Vücut fırçaları, vücudunuza uyguladığınız yerlerde detoks etkisi yaratarak pürüzsüz ve sıkı bir görünüm oluşturabilir. Antrenmanlarınızın ardından vücudunuzun selülitli bölgelerini, 10-15 dakika gibi kısa bir sürede dairesel hareketlerle fırçalayarak kan dolaşımını daha da artırabilirsiniz Bu fırçalama uygulamasını, Watsons’ta kolaylıkla bulabileceğiniz sıkılaştırıcı ve selülit önleyici etkili bakım ürünleriyle de destekleyerek ilgili bölgelerdeki yağ yakımına hız kazandırabilirsiniz.

Sıkılaştırıcı Etkiye Sahip Vücut Bakım Ürünleriyle Selülitlerinizi Yok Edin

Beslenme, spor gibi düzenli edindiğiniz alışkanlıklar fit bir vücuda sahip olmanızı sağlarken doğru ürünlerle sıkılaşma sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Kullandığınız andan itibaren etkisini görebileceğiniz Nivea Q10 vücut sıkılaştırıcı losyon ile vücudunuzun esnekliğinin artmasını sağlayabilir, kısa süre içerisinde gözle görülebilecek derecede etkili bir şekilde sıkılaşabilirsiniz.

Güçlü antioksidan ve C vitamini ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde vücudunuzda 10 günde sıkılaşma sağlayan Nivea Q10, 48 saat yoğun nemlendirme sunan ve hızla emilen yapısıyla vücudunuzda yoğun nemlendirme etkisi yaratır. Vücudunuzun nem dengesini korurken aynı zamanda vücudunuzda kısa sürede etkili bir sıkılaşma istiyorsanız, Nivea Q10 başta olmak üzere pek çok ürüne Watsons’tan ulaşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Kişisel Hijyenimizi Korumak için Yapmamız Gereken Adımlar
(Visited 369 times, 1 visits today)