Isı Koruyucu Ürünler

sempeak  28 Şubat 2024

Günümüzde saç şekillendirmek pek çok kişi tarafından vazgeçilmez oldu. Ancak bu şekillendirme sırasında kullandığımız düzleştirici, maşa veya fön çekme gibi işlemler saçlarımızın yüksek ısılara maruz kalmasına sebep olmaktadır. Bu da saçlarımızı kurutabilir, kırılmasına ve yıpranmasına sebep olabilir. İşte böyle durumlarla karşılaşmamak için saçınızı ısıdan kaynaklanan etkilerden korumak için ürünler tasarlanmıştır. Profesyonel saç bakım yaptırmak için her zaman zamanımınız olmayabilir. Bunun için evimize alacağımız ürünler ile saçlarımızın nemini kaybetmemesini sağlayabiliriz. Bu ürünler sprey, krem, serum formunda karşımıza çıkıyor. Saç şekillendirme rutininize mutlaka ısı koruyucu ürünleri dahil etmelisiniz. Sadece koruyuculuk değil şekillendirme esnasında saçınızı uçuşmasını önler, parlaklık ve yumuşaklık katar. Bu yazımızda sizlere ısı koruyucu ürünleri nasıl kullanmamız gerektiğinden kısaca bahsedeceğiz ve birkaç ürün tavsiyesinde bulunacağız. Keyifli okumalar.

Isı Koruyucu Ürünler Nelerdir?

Saçlarımız hepimiz için çok önemlidir. Isı koruyucu ürünler ile saçlarımızı ısıya karşı koruyarak saçlarımızın hasar görmesini, kırılmasını önlemeye yardımcı olan kozmetik ürünlerdir. Özellikle düzleştirici, maşa gibi yüksek ısıda çalışan şekillendiricilerden saçımızı korumaya yarar. Bu ürünler sprey, krem, yağ, serum ve maske formunda satışta bulunmaktadır.

Saçlar Isıdan Nasıl Korunur?

Saçlarınızı yüksek ısıdan korumak için üretilen kozmetik ürünler ile saçlarınızın hasar görmesini engelleyebilirsiniz. Saçlarınızı ısıdan korumak için üretilmiş ürünler arasında olan ısı koruyucu spreyini saçlarınıza uygulayıp sonrasında şekillendirme kısmına geçerseniz saçlarınızın zarar görmesini en aza indirebilirsiniz. Bunun dışında ısı koruyucu kremler de saç tellerinizi kaplayarak koruyucu bir bariyer oluşturur. Argan yağı, jojoba yağı gibi doğal yağlar kullanarak saçlarınızın nemlenmesini sağlarken aynı zamanda ısıya karşı koruma sağlamış olursunuz. Aynı şekilde serumlar da saçınıza uyguladığında yüksek ısıya karşı korur. Isı koruyucu ürünler saç telini kaplayarak hasar görmesini engelliyor. Bu ürünleri saç şekillendirme işlemlerinden önce saçlara uygulayarak, saçınızın nemini korur, kırılma ve çatlamaların önüne geçmiş olursunuz

Hemen Okuyun  Şampuan Seçiminiz Saçlarınızın Geleceğini Belirliyor

Isı Koruyucu Ürünler Nasıl Kullanılır?

Isı koruyucu ürünleri kullanmadan önce saçlarınızı yıkayınız. Havluyla nazikçe kurulayınız. Nemli haldeyken ısı koruyucu ürününüzü saçınıza uygulayınız. Saçlarınızı tamamen kurutmadan bu işlemi yapmalısınız. Isıya karşı koruyucu olarak seçtiğiniz ürünü saçınıza uygulayınız. Saçınızın uzunluğuna ve saç kalınlığınıza bağlı olarak uygun miktarda ürünü saçınıza uygulayınız. Krem formunda bir ürün seçtiyseniz avuç içinize bir miktar ürün alıp uygulayın. Fakat sprey formunda ise belirli bir uzaklıktan saçlarınıza sıkınız. Ürünleri saçlarınızda tamamen dağıtmak önemlidir. Özellikle saç uçlarınız uzun süre ısıya maruz kalıyor. Bu yüzden ürünle saçlarınızı korumaya alınız. Saçınıza yapacağınız işleme başlamadan önce saç bakım ürününün saçınızda tamamen kuruduğundan emin olunuz. Bu şekilde saçlar ısıya karşı hazır hale gelmiştir. Şimdi kullanacağınız ürünün fön makinesi, düzleştirici veya maşa gibi şekillendirici aletini kullanırken dikkatli olunuz. Çok yüksek sıcaklıklarda kullanmaktan kaçınınız. Saç bakım ürünleri zamanla saçınızda birikeceğinden düzenli temizlik saçınızın sağlığı açısından önemlidir.

Isı Koruyucu Ürünlerin Ömrü Ne Kadardır?

Isı koruyucu ürünlerin ömrü genellikle ambalajlarında belirtilmektedir. Ancak bu durumda sizlerin de dikkat etmeniz gereken, ürünleri saklama koşullarıdır. Isı koruyucu ürününüzü açtıktan sonra ürünün kokusunda, kıvamında veya renginde değişiklikler var ise ürününün bozulduğunu veya etkisini kaybettiğini anlayabilirsiniz. Genel olarak ısı koruyucuların üzerinde bulunan tarihin saklama koşullarına uyarak daha sağlıklı bir şekilde ürünü muhafaza etmenizi sağlar. Serin ve kuru bir yerde saklamalı ve her kullanımdan sonra hava almadığından emin olmalısınız.

Isı Koruyucu Ürünler Neye Göre Seçilir?

Isı koruyucu ürünleri seçerken dikkat etmeniz gerekenler sırasıyla şöyledir;

Saç tipi; kuru, yağlı, ince telli, kalın telli veya işlem görmüş sahip saçların seçeceği ürünler farklılık gösterir. İnce telli saçlar ile kuru saçların seçeceği ürün birbirinden farklı ürünlerdir. Buna göre saçınızı iyi analiz ederek saç tipinize uygun ürün seçerek saçınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olursunuz.

Hemen Okuyun  Vitaminler Sağlıklı Saçlara Kavuşmanıza Yardımcı Olur mu? 

Kullanım sıklığı; saçlarınız sürekli ısıya maruz kalıyorsa saçlarınızın nemini kaybetmemesi için ve daha uzun süre koruyuculuk sağlaması için buna uygun ürün seçmelisiniz. Ama daha az ısıya maruz kalıyorsanız hafif koruyuculukta ürünler kullanabilirsiniz.

Kullanım şekli; saçlarınızı sürekli düzleştirici ve maşa gibi yüksek sıcaklıkta ürünler ile şekillendiriyorsanız, saçlarınızı ısıdan koruyacak güçlü ürünler kullanmanız gereklidir.

Koruma seviyesi; bazı ürünler sadece ısıya karşı korurken aynı zamanda saçları nemlendirip, parlaklık da verebilir. Bu tarz ürünlere ihtiyacınız var ise seçebilirsiniz.

Kullanım kolaylığı; ürünün uygulaması da bizler için önemlidir. Kolay kullanım için üretilmiş saç spreyleriyle saçlarınızın nemini geri kazandırabilirsiniz. Ya da krem formundaki ürünleri avuç içinize alarak saç tellerinize iyice yedirebilirsiniz. Kullanım kolaylığınıza ve alışkanlıklarınıza uygun şekilde ürün tercih edebilirsiniz.

Popüler Isı Koruyucu Ürünler Nelerdir?

Pantene Argan Yağı Serum 100 ml; Pantene Argan Yağı Serum, kuru ve yıpranmış saçların nemini geri kazanmasına yardımcı olur. E vitamini katkılı pro-V teknolojisi sayesinde saç şekillendirmeden kaynaklanan yıpranmaları gidermeye katkı sağlar. Yapışmayan hafif dokusu sayesinde saça kolayca uygulanır. Durulamaya gerek yoktur. Saçı yağlı bırakmaz ve ağırlaştırmaz. Nemli saça uygulanabilir. Az bir miktarda alınan ürünün saç uçlarından başlayarak ortalara kadar uygulanması tavsiye edilir.

Elseve 10 Etki 1 Arada Saç Güzelleştirici Sprey Serum 150 ml; BAKIM: 1. X10 kat daha beslenmiş saçlar, -%99 kırılma,  Hissedilebilir yumuşaklık, daha kolay kontrol altına alınabilir saçlar, kolay tarama ve düzleştirme, kolay şekillendirme, 230°C’ye kadar ısı koruması, 24 saate kadar elektriklenme karşıtı etki, günlük yıpratıcı etkilere karşı koruyucu bakım

Kullanım önerileri: Islak veya kuru saça uygulayın. Parmaklarınızı veya bir fırçayı kullanarak uzunlukları tarayın. Göz ile temasından kaçının.

Urban Care No.4 Bond Plex Yıpranma Karşıtı Yoğun Onarım Maskesi 230 ml; Yoğun ve hızlı onarım etkisi ile hasarlı saç bağlarının yeniden yapılanmasını sağlar. Saç dokusunu pürüzsüzleştirir ve elastikiyeti artırır. İçeriğindeki özel bağ güçlendirici teknolojisi ile aşırı yıpranmış saç tellerini güçlendirerek kopmaya meyilli saçların ömrünü uzatır. Saç elastikiyetini artırır, kırık uçları besleyici etki sayesinde iyileştirerek ısı ve kimyasal işlemler öncesinde korur.

Hemen Okuyun  Saç Köpüğü ile Saçlarınıza İstediğiniz Şekli Verin

Isı Koruyucu Ürünler Duştan Sonra Mı Kullanılır?

Isı koruyucu ürünler genellikle duştan sonra uygulanır. Ama bu sizin tercihinize göre de değişebilir. Duştan sonra kullanımda saçlarınızın temiz ve nemli olması saç tellerinizin ısı koruyucu ürünü daha iyi emmesine ve etkili bir şekilde korumasına yardımcı olur. Ancak bazen saçlarınıza duş sonrası değil de başka bir zamanda şekil vermek isteyebiliriz. Bu durumda yine ısıya koruyucu saç ürününüzü kullanıp sonrasında şekil verebilirsiniz. Bu şekilde de saçlarınızı ısıya karşı korumuş hale gelmelerine yardımcı olmuş olursunuz. Bu kullanım sizin rutininize ve kişisel tercihinize bağlıdır.

(Visited 404 times, 5 visits today)