Jel Mi, Süt Mü yoksa Yağ Mı? Seçmenin Zorluğu İle Yüzleş

Watsons  7 Temmuz 2020

3 Dk

Taze ve temizlenmiş cilt iyi bir görünümün anahtarıdır, bu nedenle temizlik şüphesiz cilt bakımı rutininizin önemli bir parçasıdır. Fakat o kadar çok değişik temizleyici türü mevcutken, temizleme jeli, süt ya da yağ seçeneklerinden hangisinin cilt türünüz için en iyi olduğunu nasıl bilebiliriz? Hadi cilt türünüze göre en etkili yöntemi bulalım.

Jel Temizleyici

Jel temizleyici yüzünüzü parlatan yağın temizlenmesinde faydalıdır. Aynı zamanda sivilceye neden olan bakterileri ortadan kaldırarak cildi daha temiz bir hale getirir. Yağlı cilt tipiniz varsa, jel temizleyici en iyi seçenektir, çünkü kirleri temizleyebilir ve gelecekt baş gösterecek sorunları etkili bir şekilde önleyebilirsiniz. Peki en iyi şekilde nasıl kullanılır? Jel su ile aktive olduğundan, jel uygulamadan önce cildi nemlendirin, sonra derinlemesine bir temizlik için yüzünüzde köpürtün. Tazelik hissi için yüzünüzü jel temizleyici ile her gün temizleyin.

Temizleme sütü

Hafif yumuşatıcı içerikler ve yağlardan üretilen temizleyici sütün nazik formülü, normal ve karma cilt tipleri için uygundur. Cildin sağlıklı dengesini korumak için kiri ve yağı nazikçe arındırır. Bazı insanlar ciltlerinde matlık hissettiğinde temizleme sütünü masaj kremi olarak bile kullanıyorlar. Yüzünü temizleyiciyle her gün ve gece temizleyen kişiler için, temizleme sütü ideal bir seçenektir çünkü yüzünüzdeki doğal yağı almaz ve aynı zamanda yağ temizleyiciler gibi cildinizde bir kalıntı bırakma olasılığı daha düşüktür.

Yağ Temizleyici

Kuru, tahriş olmuş bir cildiniz varsa yağ temizleyiciler tercihiniz olabilir. Yağ temizleyici, makyajı ve kiri yüzünüzden nemi sıyırmadan arındırmanın etkili bir yoludur. Gözeneklerden aşırı miktarda sebumu almak ve kuru bölgeleri nemlendirmek için ideadir. Üründen bir ya da iki damla alın ve cildinize masajla yedirin. Cildinize nufüz etmesi için biraz yüzüne biraz su alın. Ilık su ve bez yardımıyla temizleyin.

Hemen Okuyun  SALİSİLİK ASİT NEDİR? NE İŞE YARAR?
(Visited 2.531 times, 1 visits today)