Kapsamlı Mineral Makyaj Rehberi

Watsons  6 Ekim 2020

3 Dk

Bir sürü güzellik kelimesi içinde (dakika dakika trendlerinden bahsetmiyoruz bile!) Biraz kaybolmuş hissetmek normal. Bu nedenle, favori ürünlerimizde yer alan kelimeleri tam olarak anlamanıza yardımcı olmak için, temel noktalara değinen bir rehber oluşturduk. Ve bugünün ustalık dersi olan mineral makyaj için en önemli rehber…

Mineral Makyaj Nedir?

Tanım olarak bir mineral ürün, demir oksitler, çinko oksit, talk ve titanyum oksit gibi çok küçük minerallerden (duh) oluşan bir formüle sahiptir. Biraz fen bilimine benzese de, geleneksel ürünler ve mineral ürünler arasındaki büyük fark, mineralin koruyucu maddeler ve tahriş edici maddeler içermemesidir.

Neden Mineral Makyajı kullanmalıyım?

Çok fazla sebep var! Hassas bir cilde, leke eğilimli veya tahriş olmuş bir cilde sahipseniz, o zaman da mineral makyaj, non-komedojenik olduğundan (gözenekleri tıkamayan) harikalar yaratabilir.

Karma veya yağlı bir cildiniz varsa, mineral makyajın fazla yağı emmeye yardımcı olabileceğini bilmekten mutlu olabilirsiniz. Parlak T bölgelerine güle güle deyin!

Mineral Ürünler daima Toz Formunda mıdır?

Tüm mineral makyaj ürünleri toz formunda değildir. Toz formlar daha yaygın (özellikle fondöten formda olanlar) olsalar da, maskaralar, yüz maskeleri ve primerler gibi likit mineral ürünler de bulabilirsiniz.

Bir Mineral Fondötene Geçmeli miyim?

Hassas, yağlı ve lekeye yatkın cilt tipleri için, cilde özel kapama ihtiyacı nedeniyle mineral fondöten kullanmaktan faydalanabilirsiniz.

Geleneksel fondötenler gibi, yaşlanma karşıtı ve renk düzeltici formüller de dahil olmak üzere birçok cilt sorunu için bir mineral fondöten bulunmaktadır. Bir fondöten seçerken asla tek bedenli bir yaklaşım yoktur, bu yüzden sizin için doğru seçimi yapmak amacıyla cilt tipiniz konusunda güzellik danışmanlarından tavsiye almaktan çekinmeyin.

‘Mineral’, ‘Tamamen Doğal’ ve ‘Organik’ ile aynı anlama gelir mi?

Hemen Okuyun  En Trend Ruj Renkleri

Hepsi birbirinin yerine geçebilir sıfatlar gibi gelebilir, ama her üç kelime de farklı şeyler ifade eder.

Sertifikalı organik ürünler sıkı bir şekilde düzenlenir ve “organik” olarak tanıtılmadan önce yasal standartlara uygun olmalıdır. ”Doğal” ve “mineral” ürünler bu regulasyona sahip değildir ve ambalaj üzerindeki sloganlarla tanımlanır.

Doğru ürünü satın aldığınızdan emin olmak için her zaman ambalajdaki kelimelere veya kabul edilmiş onaylarına dikkat edin.

(Visited 830 times, 1 visits today)