Anasayfa    /    Makyaj   /    Pudra Rehberi Nedir?

Pudra Rehberi Nedir?

sempeak  28 Şubat 2024

Pudra Rehberi

Pudra makyaj rutinimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Pudra sayesinde yaptığınız makyajın dayanıklılığını arttırabilir, cildinizi matlaştırabilir ve parlamayı kontrol altına alabilirsiniz. Cilt tonunuza uygun seçeceğiniz pudra ile harika bir görünüm sağlayabilirsiniz. Pudranın nasıl kullanılacağını, pudra ne işe yarar, tek başına pudra yeterli olur mu gibi bazı sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Bir de sizler için popüler pudra önerilerinde bulunduk, deneyerek makyajınızın kalitesini arttırabilir ve gün boyu taze, doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Pudra Nedir?

Pudra, cildinizin parlamasını önleyen ve makyajınızın dayanıklılığını arttırmak için kullanılan bir üründür. Genellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanır. Pudra, mineral veya kimyasal formülasyonlar içerir.

Pudra Çeşitleri Nelerdir?

Pudra kullanım amacına göre formüle edilmiş ve ayrıştırılmıştır. Sıkı pudra, transparan pudra, mineral pudra, kompakt pudra, parlak pudra, pudra fondöten, matlaştırıcı pudra, HD pudra gibi çeşitleri bulunmaktadır. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bunlardan birini seçip kullanabilirsiniz.

Pudra Ne İşe Yarar?

Pudra çok çeşitli bir üründür. Bunlardan bazılarının ne işe yaradığından kısaca bahsetmek gerekirse, ilki makyajı sabitlemektir. Makyajınızın dayanıklılığını arttırmak için kullanabilirsiniz. İkincisi matlaştırmaktır. Yağlı cilde sahip olanların ciltteki parlamayı kontrol edebilmek için pudra kullanması doğru karar olacaktır. Matlaştırma özelliği dışında parlaklık katmak için de bu şekilde formüle edilmiş pudraları tercih edebilirsiniz. Parlak pudra veya aydınlatıcı pudra kullanırsanız cildinize ışıltı ve parlaklık katabilirsiniz. Bunların dışında pudra cildinizin tonunu ve dokusunu düzeltmeye yardımcı olacaktır. Küçük kusurları veya cilt eşitsizliğini kapatmada işe yarayacaktır. Bir de tabi fazla yağı emmesi, yağlı ciltlerin pudra kullanımını arttırmaktadır. Fazla yağı emerek cildinizi matlaştırır.

Hemen Okuyun  SONBAHAR MAKYAJ TRENDİ

Pudraların Cilde Etkileri Nelerdir?

Pudra çeşitlerine göre etkileri de değişmektedir. Buna göre de pudra kullanımı yaygınlaşmıştır. Pudralar makyajı sabitlemede işe yarar. Ancak fazla kullanımı ciltte aşırı bir katman oluşturacağı için doğal görüntü bozulacaktır. Bu etkisi yüzünden pudra uygulamasını yaparken yeterli miktarda kullanmak gerekir. Pudranın yağlı ciltlerde parlamayı kontrol etmesi güzel bir etkidir. Ama kuruya dönük veya normal cilt tiplerinde pudra kullanma cildin kurumasına ve fazla mat görünmesini sağlar. Pudrayı makyaj uygulamalarında kullandığınızda cilt tonu farklarını gizleyebilir. Ancak cilt makyajında fazla kullanımı cildinizde ki ince çizgileri belirginleştirebilir ve kırışıklıkları vurgulayabilir. Cilde ışıltı ve parlaklık veren aydınlatıcı pudraların fazla kullanımı gözeneklerinizin tıkanmasına ve sivilce oluşumuna sebep olabilir. Tabi bu etkiler genel etkileridir. Bazı insanlarda pudra ciltte tahrişe sebep olabilir. Bu yüzden pudra kullanırken dikkatli olmak gerekir.

 

Pudralar Nasıl Kullanılmalıdır?

Pudralar formülasyonuna göre kullanımı da farklıdır. Çeşitlerine göre pudra kullanımından kısaca bahsedelim;

Sıkı pudra; makyajı sabitlemekte ve cildinizin matlaşmasında kullanılır. Yoğun bir toz formundadır. Normal, yağlı veya karma ciltler kullanabilir.

Transparan pudra; her cilt tonuna uygun olan transparan pudra, cilt renginizi değiştirmeden makyajı sabitlemede ve parlamayı önlemede kullanabilirsiniz.

Mineral pudra; hassas ciltler için uygun olan doğal minerallerden üretilen bu pudra aynı zamanda cildinizde ince bir tabaka oluşturarak sizleri rahatsız etmez.

Kompakt Pudra; makyajınızın taze kalması için kullanabilirsiniz. Sünger veya aplikatör yardımıyla kolayca uygulayabilirsiniz.

Parlak pudra; vücudunuza ışıltı ve parlaklık katmak için kullanabilirsiniz. Vücut bronzerı veya vücut aydınlatıcısı olarak bilinir.

Pudra fondöten; toz formunda olur ve cildinizde ince bir tabaka olarak kalır. Toz pudrayı daha çok yağlı ciltler tercih eder.

Bu pudra çeşitlerinden bazılarıdır. Sizler cildinize ve kullanma amacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Makyaj Sıralaması Nasıl Olur?

Pudra Rengi Neye Göre Seçilir?

Pudra rengi seçerken ilk başta cilt tonunuzu dikkate almanız gerekir. Beyaz tenli kişiler için açık veya orta tonlar uygundur, buğday tonlu kişiler için orta ve koyu tonlar uygundur. Bunun dışında yağlı ciltler matlaştırıcı etkili pudralar seçmelidir. Kuru ciltler ise mineral ürünleri tercih edebilir. Pudra seçerken kullanım amacınızı göz önünde bulundurmalısınız. Makyajınızın üstüne kullanacaksanız ona uygun pudra seçmelisiniz, genel kullanım için hafif renkli olan transparan pudraları seçmelisiniz. Cilt tonunuza uyumlu olan pudrayı seçmek doğru bir tercih olacaktır. Doğal bir görünüm için dengeli kullanım önemlidir.

Pudranın Ömrü Ne Kadardır?

Popüler Pudralar Nelerdir?

Revolution Loose Baking Toz Pudra Banana Light; Makyajın ömrünü uzatan, parlaklığı azaltan, parlatıcı ve cilt tonunu dengeleyen bir favori ürün. Bir fırınlanmış ve bitiş yapmaya yardımcı fırça/yumuşak fırça/sünger yardımıyla uygulayın ve sonrasında temizleyin. Daha yoğun parlak bir görünüş istiyorsanız daha kalın bir katman uygulayın.

I Heart Revolution Loose Baking Coconut Pudra; Doğal bir görünüm için kabarık bir fırça kullanın ya da kontür ve aydınlatıcıyı pişirmek için sünger makyaj aplikatörünü kullanın. Bazı alanların daha parlak görünmesini istiyorsanız, süngeri nemlendirdiğinizden ve kalın bir katman olarak pudrayla üzerinden geçtiğinize emin olun. Bu pudra parlak, ipeksi ve pürüzsüz bir yüzey elde etmek isteyenler için iyi bir seçenektir.

Pastel Profashion Fixing Powder; Mavi Işık Koruyucu içeriğiyle bilgisayar, cep telefonu gibi dijital ekranlardan gelen ışığın zararlı etkilerine karşı korur. Sahip olduğu formülün bileşenlerinden Soft Focus özelliği ile ışığı kırarak kırışıklık görünümünü yumuşatır ve kırışıklıkların belirginliğini azaltır. Makyajlı veya makyajsız cilt üzerine pudra fırçasıyla kolayca uygulanır.

Maybelline New York Fit Me Mat & Poreless Pudra No: 120 Classic Ivory; perlit minerali içeren formülü ile gözenekleri gizler ve parlamayı kontrol altına alırken, cilde doğal ve mat bir görünüm verir.

Hemen Okuyun  Ten Rengine Göre Makyaj Önerileri

Pudralar Fondötenden önce mi Sürülür?

Pudraların fondötenden önce veya sonra sürülmesi kişisel tercihinize bağlıdır. Ancak genel olarak pudra fondötenden sonra sürülür ve bazı avantajları vardır. Bu avantajlardan ilki makyajınızın sabitlenmesi ve daha uzun süre dayanmasıdır. İkincisi daha doğal bir görüntü sağlamasıdır ve son olarak cildin parlamasını ve yağın kontrol edilmesini sağlamasıdır. Yağlı ciltlerin en çok tercih etme sebebidir. Bazı makyaj ustaları pudrayı fondötenden önce uygulayarak cildin yağlanmasını kontrol etmeye ve parlamayı önlemeye çalışırlar. Sizler pudrayı fondötenden önce veya sonra kullanmayı kendi cildinizde deneyerek karar verebilirsiniz. Her iki yöntemde de size kattıklarına bakarak daha net karar vermiş olursunuz.

 

(Visited 209 times, 2 visits today)