Kişisel Hijyenimizi Korumak için Yapmamız Gereken Adımlar

Watsons  9 Ekim 2020

5 Dk

Kimilerinin dışarıya çıkmak zorunda kalarak kimilerininse evde kalarak virüsten korunmaya çalıştığı karantina günlerinde kişisel hijyeni koruyabilmek adına bazı önemli detaylara ekstra özen göstermek gerekiyor. Herkesin çok daha dikkatli ve tedbirli davranmasının gerektiği şu günlerde kişisel hijyeni sağlamak için iyi bir dezenfektan ve kolonya kullanmak her ne kadar doğru bir hamle olsa da daima yeterli gelmiyor. Bunun için bazı önemli adımları düzenli olarak yerine getirmek şart.

Vücudun Genel Temizliğine Dikkat Etmek

Her ne kadar her gün dışarı çıkıyor olmasanız da sanki sıcak yaz günlerinde her gün dışarı çıkmanız gerekiyormuş gibi düzenli olarak duşa girmeniz gerekiyor. Çünkü ellerin hijyeni kadar vücudun temiz olması da kişisel hijyen açısından büyük önem taşır. Bu nedenle çok fazla su harcamadan her sabah kısa süreli de olsa duş almanız yararlıdır. Duş sırasında saçlarınızı tek sefer şampuanlayabilir ve kaliteli içeriğe sahip bir duş jeli tercih edebilirsiniz. Duş jeli olarak Le Petit Marseillais’in birbirinden güzel kokulu ürünlerini, Palmolive’in rahatlatıcı duş jellerini ve Nivea’nın ekstra yumuşaklık sağlayan ürünlerini kullanabilirsiniz.

Ağız ve Diş Sağlığını Korumak

Bazı kişiler her gün dışarı çıkmadıkları için diş bakımını es geçebilirler. Oysa kişisel hijyeni sağlamak noktasında ağız ve diş sağlığının önemi büyüktür. Bu nedenle mutlaka her sabah ve her akşam olmak üzere günde iki defa dişlerinizi fırçalamalı, ağız yapınıza ve beklentilerinize uygun bir bakım suyu ile ağzınızı çalkalamalısınız. Gerekli gördüğünüz noktada diş ipi ve arayüz fırçası kullanabilirsiniz. Bu noktada diş fırçanızın ve diş macununuzun size uygun olduğundan emin olmalı, beklentilerinizi tam olarak karşılamıyorlarsa yenisiyle mutlaka değiştirmelisiniz. Oral-B şarj edilebilir diş fırçalarını deneyerek diş bakımınızı çok daha kısa sürede, en kusursuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Daha Sağlıklı Saçlar için Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

El Hijyenine Ekstra Özen Göstermek

Gün içerisinde dışarıda olmanız gerekiyorsa ya da evde sürekli bir şeylerle uğraşıyorsanız ellerinizi daima temizlemeye dikkat etmelisiniz. Mümkün olan zamanlarda ve tuvalet sonrasında mutlaka 20 saniye boyunca sabun ile tekniklere uygun şekilde ellerinizi yıkamalısınız. Ayrıca her yıkama işlemi sonrasında ellerinizi yeterince kurulamalısınız. Sabuna ve suya ulaşamadığınız durumlarda ise Rebul, Watsons ve Pomellos marka kolonyalar ya da Konix gibi markaların el dezenfektanları ile sık sık ellerinizi dezenfekte etmeye özen göstermelisiniz. Bu noktada Bebak el temizleme spreyi ya da Activex antibakteriyel ıslak mendil ve diğer antibakteriyel ıslak mendil ürünleri tercih edebilirsiniz. Ellerinizde bir yara ya da kesik meydana geldiyse bölgeyi bir yara bandı ile hemen koruma altına almaya dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda tırnaklarınızın da daima temiz ve kısa olmasını sağlamalısınız.

Gıda Temasını Azaltmak

Gıdalar yoluyla virüslerin bulaşmasını engellemek için mümkün mertebe yemek hazırlarken çıplak ellerle temas etmek yerine hijyenik eldivenler kullanma yoluna gidebilirsiniz. Eğer hijyenik eldivenleriniz yoksa yemek hazırlama işleminden önce ellerinizi iyice yıkamalısınız. Hem ellerinizin hijyeni hem de genel vücut sağlığınız için yemek yerken ellerinizle temastan kaçınmalı ve her yemek yeme öncesinde ve sonrasında ellerinizi tekrar tekrar temizlemelisiniz. Özellikle ellerde bulunan açık yaralar, içinde mikrop ya da benzeri zararlı organizma barındırabileceği için bunların yemeklere geçmemesi adına ellerin sorunlu bölgelerinin bandajlarla iyice kapatıldığından ve bu bandajlarından da düzenli olarak değiştiğinden emin olmalısınız. Pişmiş besinlere de ellerden sağlıksız şekilde organizmalar bulaşabileceği için pişmiş gıdalara çıplak elle dokunmamaya dikkat etmelisiniz. Bu noktada eldiven ya da peçete kullanmak ideal olacaktır.

Kıyafetlerinizin Temizliğinden Emin Olmak

Gün içerisinde dışarıya çıkıyorsanız eve geldiğinizde kıyafetlerinizi mutlaka yıkamalısınız. Her gün dışarı çıkarken temiz kıyafetler giymeye özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra gün boyunca evde kalıyorsanız da düzenli olarak kıyafetlerinizi değiştirmeli ve daima temiz olduklarından emin olmalısınız. Ayrıca kolayca temizlenebilen, dayanıklı ve terletmeyen kumaşlardan yapılan kıyafetleri tercih etmenizde fayda var. Üstünüzdeki kıyafetlerle çok fazla noktaya temas etmemeye özen göstermelisiniz.

Hemen Okuyun  Gözenekleri Açmanın Yolu

Kişisel hijyeninizi korumak için uygulayacağınız tüm adımları gerçekleştirirken ihtiyaç duyacağınız birbirinden kaliteli ürünlere ve en sık tercih edilen markalara Watsons’tan ulaşabilirsiniz. Watsons ürünleri ile hijyeni en üst seviyede sağlamanız gereken şu günlerde kişisel hijyen ve bakımınızı kusursuz şekilde yerine getirirken evinizde kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

(Visited 492 times, 1 visits today)