Kıvırcık Saça Nasıl Şekil Verilir?

sempeak  24 Haziran 2022

İster kısa olsun ister uzun, kıvırcık saçları hizaya sokmak her zaman özel muamele gerektirir. Ele avuca sığmayan bukleleri istenen forma kavuşturmak için kozmetikler, elektronik cihazlar ve bir doz da el becerisinin ortak hareketi şart. ‘Kıvırcık saça nasıl şekil verilir?’ sorusu aklınızda dolanıyorsa, temel noktalara değindiğimiz yol haritamızı okumaya devam edebilirsiniz.

Doğru Yıkama ve Kurulama Adımlarını Benimseyin!

Genellikle kuru olduğu gözlemlenen kıvırcık saçlar sık aralıklarla yıkanmaya gelmiyor. Şampuan miktarını az tutmak ve duşta mutlaka saç kremi kullanmak oldukça önemli. Şampuanlama işleminin ardından uygulayacağınız uygun bir saç kremi saçlarınızın nemlenmesine, buklelerin doğallaşmasına ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır. Duşta kullanılan durulanan saç kremlerini tercih edebileceğiniz gibi, gün içerisinde saçlarınızın hacmini ve parlaklığını güncelleyen durulanmayan saç kremleri ile argan yağı spreylerini de rutininize ekleyebilirsiniz.

Saçlarınızı duşta geniş dişli bir tarakla uçlardan köklere doğru taramak, karışmaya müsait buklelerin daha kolay açılması ve kuruladıktan sonra sizi daha az zorlaması adına önemli. Saçlarınızı kendi halinde kurumaya bırakabileceğiniz gibi, difüzör yardımıyla da kurutma işlemini yapabilirsiniz. Ancak hatırlatmakta fayda var: Kıvırcık saç havlu ile sarmalanmayı hiç sevmiyor! Saçlarınızdaki nemi almak için pamuklu bir tişört ideal seçim olacaktır.

Kıvırcık Saç Bakımı Ürünleri ile Barışın!

Kıvırcık saç bakımı denilince akla saç toniği, saç köpüğü, wax, saç şekillendirici krem gibi kozmetikler geliyor. Saçların nemini aldıktan sonra başınızı eğerek hareketlendirdiğiniz dalgaları, güçlü bir saç köpüğü ile kusursuz kıvırcık saç modelleri haline getirebilirsiniz. Şekillendirme amacıyla başvurduğunuz kıvırcık saç bakım ürünleri, bukleleri belirgin ve canlı hale getirmekle kalmıyor aynı zamanda özel bakıma gerek duyan bu gibi saçları komple bir bakıma da alıyor. 

Hemen Okuyun  Balık Sırtı Örgü Nasıl Yapılır?

Bukle belirginleştirici ürünler kıvır kıvır saçlara sahip kadınların en iyi dostu. Bukle belirginleştiriciler hem kolay ve hızlı sonuç elde etmenize hem de zengin içerikleri sayesinde yıpranmayı önleyerek saçlarınıza iyilik yapmanıza destek oluyor. 

Isıyla Şekillendirme ile Aranıza Mesafe Koyun!

Yapı itibariyle zaten kuru olan böylesi zorlu saçlar, ekstra kuruluk kaynağı olabilen saç düzleştirici, maşa gibi aletlerle iyi anlaşmıyor. Ellerinizle dilediğiniz gibi şekil verdiğiniz saçlarınız üzerinde elektriklenme karşıtı saç spreyi kullanarak bukleleri başarılı bir şekilde sabitleyebilirsiniz. Profesyonel saç bakım markalarının etkili sonuçlar veren popüler saç bakımı koleksiyonlarını Watsons’taki geniş yelpaze içerisinde bulabilirsiniz. Bukle dostu kozmetik, ekipman ve aksesuarları Watsons aracılığıyla hemen sipariş verip satın almanın keyfini yaşayabilirsiniz.

 

(Visited 4.614 times, 1 visits today)