Anasayfa    /    Sağlıklı Yaşam   /    Kombu Çayı

Kombu Çayı

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Kombu çayı, en yeni mucizevi sağlık içeceği olarak adını duyurdu. Fakat hafif karbonatlı ve ekşi Kombu çayı, 2000 yıldan beri zaten aramızda. Siyah çay ve şekerden yapılan fermante içecek, çeşitli vitamin, mineral ve enzimler içermektedir ve sağlığa faydalı özellikleriyle geleneksel kültürler tarafından değer görmüştür. Bu içeceği içmeye değer mi? Yanıt kocaman bir evet.

Kombu Çayı Faydaları

Kombu çayının detoks özelliği muazzamdır. Vücudun önemli organlarından karaciğere detoks konusunda fayda sağladığı bilinmektedir. Çalışmalar, Kombu çayındaki besinlerin karaciğer hücrelerini oksidatif zedelenmeden koruduğunu ve normal fizyolojilerini korumasına ve karaciğerin sağlığını muhafaza etmesine yardımcı olduğunu göstermektedir.

Fermantasyon süreci de, bağırsaklarınızdaki faydalı bakterilerin gelişimine yardımcı olan birçok probiyotiği üretmektedir. Bakteriler sadece sindirime yardımcı olmakla kalmayıp, gıdaları sindirmenize ve besinleri absorbe etmenize, huzursuz bağırsak sendromu, ishal ve gıda alerjileri gibi rahatsızlıkları hafifletmede rol oynamaktadır.

Kombu çayının gıda profili, probiyotiklerden daha fazlasıdır. B1, B6 ve B12 vitaminlerini içerdiğinden, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye, ruh halinizi düzenlemeye ve kırmızı kan hücresi üretimine yardımcı olur. Bu içecek, cilt ve kemik sağlığı ile kalbi destekleyen antioksidanlar içerir.

Kombu çayı ayrıca, eklem hasarını iyileştirebilen, onarabilen ve önleyebilen glukozamin de içerir. Glukozamin, sinoviyal hiyalüronik asit üretimini artırır, eklem ağrısını önler ve doku yapısını, nemini, yağlanmasını ve esnekliğini koruyan eklem kolajenini muhafaza eder.

Bazıları, siyah çay fermantasyonu ile vücudunuzu güçlendiren demir salındığından Kombu çayını bir enerji içeceği olarak da görmektedir. Birçok çay türünde olduğu gibi Kombu çayı da vücuda enerji verebilen kafein içermektedir.

(Visited 422 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Evde Pilates Yapmak için Gerekli Malzemeler